ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Άλλες εκδηλώσεις Επιστροφή    
27ο Θερινό Σχολείο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Proslipsis.gr | Αθήνα 26.09.2022, 17:00

Στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Δράσεων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών διοργανώθηκε διαδικτυακά στις 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2022 Uερινό Σχολείο, με θέμα «Το Σύμπαν και οι τελευταίες ανακαλύψεις», με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς.
 
Tο Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, και συνεχίζοντας την 26ετή πρωτοπόρο προσφορά του στην εκπαίδευση, ολοκλήρωσε με επιτυχία το  27ο Θερινό Σχολείο  το οποίο παρακολούθησαν 40 περίπου μαθητές από Λύκεια όλης της επικράτειας, επεκτείνοντας την δυνατότητα συμμετοχής και σε σχολεία εκτός Αττικής. 

Η θεματολογία που επιλέχθηκε αυτή τη χρονιά αφορούσε, αφενός μεν στην ενημέρωση των μαθητών για τις εξελίξεις στο τομέα της Αστρονομίας και Αστροφυσικής, αφετέρου δε στην εξοικείωσή τους με ερευνητικά μεθοδολογίες και θέματα που απασχολούν τους αστροφυσικούς. Ενημερώθηκαν για καινοτόμα θέματα αστρονομίας και αστροφυσικής, όπως Εξωπλανήτες, Αστροφυσική Υψηλών Ενεργειών, Βαρυτικά Κύματα και Κοσμολογία. Τέλος δόθηκε η δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής των μαθητών σε νυκτερινή παρατήρηση με το τηλεσκόπιο Newall που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του ΕΑΑ στην Πεντέλη.
Περισσότερες πληροφορίες για το 27ο Θερινό Σχολείο του ΕΑΑ μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.astro.noa.gr/diaxisi-epistimis/therino-sxoleio-astrofysikhs/
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved