ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Άλλες εκδηλώσεις Επιστροφή    
Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση της ΔΥΠΑ για την ενίσχυση και διασύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με τις ανάγκες της οικονομίας

Proslipsis.gr | Αθήνα 14.09.2023, 17:55

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει αύριο Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, την εκδήλωση «ΕΠΑΣ Μαθητείας και ΙΕΚ ΔΥΠΑ: Εκπαίδευση για τις επιχειρήσεις του αύριο», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων».

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί νέα πλατφόρμα σύζευξης και θα βραβευθούν απόφοιτοι των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) της ΔΥΠΑ που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους, παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνι Γεωργιάδη και του Διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρου Πρωτοψάλτη.

Αμέσως μετά, σε ειδική θεματική συζήτηση με τίτλο «Η διασύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με τις ανάγκες των επιχειρήσεων», θα παρουσιαστεί η καινοτόμος πλατφόρμα AppInterΝ, η οποία δίνει τη δυνατότητα διασύνδεσης εκπαιδευόμενων και αποφοίτων των Σχολών της ΔΥΠΑ με τις επιχειρήσεις που αναζητούν εργαζόμενους με κατάλληλες δεξιότητες.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν η Υποδιοικήτρια της ΔΥΠΑ, Γιάννα Χορμόβα, η Προϊσταμένη Γενικής Δ/νσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της ΔΥΠΑ, Νάσια Θεοδωρίδου, ο Πρόεδρος του ΓΣΕΒΕΕ,  Γιώργος Καββαθάς, η Διευθύντρια Τομέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΣΕΒ, Ντόρα Οικονόμου και ο Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Αναστάσιος Τέλλιος.

Θα ακολουθήσει δεύτερο πάνελ με θέμα «Η ενίσχυση και ο εκσυγχρονισμός των ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ», στην οποία θα παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις της ΔΥΠΑ για τη συνεχή αναβάθμιση των σχολών.

Στο πάνελ θα συμμετάσχουν η Υποδιοικήτρια, Γιάννα Χορμόβα, η Διευθύντρια της 2ης ΕΠΑΣ Μαθητείας Θεσσαλονίκης, Αγγελική Φιλιππίδου, ο Διευθυντής της 1ης ΕΠΑΣ Μαθητείας Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Ιωαννίδης, ο Καθηγητής ΕΠΑΣ Μαθητείας Ξάνθης Χρήστος Δελής και η εκπρόσωπος της εταιρίας DNA Center, Χριστίνα Παρασκευοπούλου.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων και αποσκοπεί στην ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες και δράσεις που αναλαμβάνει η ΔΥΠΑ, με στόχο την αναβάθμιση δεξιοτήτων των νέων μέσω της ενίσχυσης των 50 ΕΠΑΣ και 30 ΙΕΚ που λειτουργεί σε όλη την Ελλάδα.

Η πλατφόρμα AppInterΝ
Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ με στόχο την προώθηση της μαθητείας ως τρόπου ενίσχυσης της απασχολησιμότητας των νέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με την ΔΥΠΑ, πρόκειται για ένα ακόμα χρήσιμο εργαλείο μέσω του οποίου διευκολύνεται στοχευμένα, η διασύνδεση μεταξύ της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και της αγοράς εργασίας. Παράλληλα μέσω της πλατφόρμας παρέχεται άμεση ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση της εθνικής και της ευρωπαϊκής αγοράς εργασίας, τις σύγχρονες απαιτήσεις σε δεξιότητες και τις εξελίξεις σε διάφορες επαγγελματικές ειδικότητες, ενώ ταυτόχρονα ενθαρρύνει τους εργοδότες να προσφέρουν θέσεις μαθητείας, πρακτικής άσκησης και εργασίας προς τους μαθητές, σπουδαστές και απόφοιτους σχολών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Στη δημιουργία της πλατφόρμας συμμετείχαν από την Ελλάδα η ΔΥΠΑ, από την Ιταλία ο Δήμος Ρώμης (Roma Capitale) και το Πανεπιστήμιο Unitelma Sapienza, από την Ισπανία η PIMEC, συνομοσπονδία εργοδοτών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων της Καταλονίας, και από το Βέλγιο, ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Επαγγελματικής Κατάρτισης (EVTA). Επίσης συμμετείχαν, ως «συνεργαζόμενοι εταίροι», η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η Εθνική Ένωση Δήμων Ιταλίας (ANCI) και o Δήμος της Πόλης L’Hospitalet de Llobregat της Καταλονίας.

Επισκεφθείτε τη διαδικτυακή πλατφόρμα: https://www.appintern.eu. 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved