ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Προγράμματα επιμόρφωσης εργοδοτών, εργαζομένων και τεχνικών ασφαλείας

 

Αθήνα 1.6.2011, 12:03

Αποφάσεις έγκρισης εκτέλεσης προγραμμάτων επιμόρφωσης εργοδοτών Β’ και Γ’ κατηγορίας και εργαζομένων καθώς και τεχνικών ασφάλειας επιπέδου ΑΕΙ - ΤΕΙ (Α’ εξαμήνου 2011), υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου, θα πραγματοποιηθούν 50 προγράμματα με τη συμμετοχή περίπου 1.300 επιχειρήσεων Β’ και Γ’ κατηγορίας που απασχολούν συνολικά 9.000 εργαζόμενους.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία για την ασφάλεια και υγεία στην εργασία, έχει δοθεί σε ορισμένες περιπτώσεις η δυνατότητα και στους ίδιους τους εργοδότες να αναλαμβάνουν τα καθήκοντα του τεχνικού ασφάλειας στις επιχειρήσεις τους, κατόπιν παρακολούθησης προγράμματος επιμόρφωσης εγκεκριμένο από το υπουργείο Εργασίας και εφόσον οι επιχειρήσεις τους υπάγονται στη χαμηλή κατηγορία επικινδυνότητας (Γ’) και απασχολούν λιγότερους από 50 εργαζόμενους ή στη μεσαία κατηγορία επικινδυνότητας (Β') και έχουν τα τυπικά προσόντα.

Παράλληλα, παρέχεται στους εργοδότες η δυνατότητα ανάθεσης καθηκόντων τεχνικού ασφάλειας σε εργαζόμενους της επιχείρησης που απασχολούνται με πλήρες ωράριο, σε επιχειρήσεις με λιγότερα από 50 άτομα, οι οποίες υπάγονται στη μεσαία ή χαμηλή κατηγορία επικινδυνότητας, κατόπιν παρακολούθησης προγράμματος επιμόρφωσης εγκεκριμένο από το υπουργείο Εργασίας και εφόσον οι εργαζόμενοι διαθέτουν τα τυπικά προσόντα.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι η διαδικασία υποβολής προγραμμάτων για έγκριση γίνεται ηλεκτρονικά και η σχετική νομοθεσία (αποφάσεις, ερμηνευτικές εγκύκλιοι) και πληροφόρηση αναρτάται εγκαίρως στον διαδικτυακό τόπο του υπουργείου. Σε κάθε περίπτωση πριν την τελική έγκριση προηγείται διαβούλευση στο Συμβούλιο Υγείας και Ασφάλειας των Εργαζομένων (ΣΥΑΕ), όπου συμμετέχουν εκπρόσωποι εργαζομένων και εργοδοτών καθώς και επιστημονικοί φορείς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved