ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Πρόσκληση ΕΕ προς πολιτιστικούς οργανισμούς

 

Αθήνα 26.9.2012, 23:12

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων από πολιτιστικούς φορείς στο Πρόγραμμα "Πολιτισμός" (2007-2013) εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το πρόγραμμα επιδιώκει την ανάδειξη του πολιτιστικού χώρου ο οποίος είναι κοινός για τους Ευρωπαίους και βασίζεται στην κοινή πολιτιστική κληρονομιά,  μέσω της ανάπτυξης συνεργατικών δραστηριοτήτων μεταξύ πολιτιστικών παραγόντων από επιλέξιμες χώρες με σκοπό να ενθαρρύνει τη δημιουργία ευρωπαϊκής ιθαγένειας. Έχει τους εξής τρεις ειδικούς στόχους: α) ενθάρρυνση της διακρατικής κινητικότητας των εργαζομένων στον τομέα του πολιτισμού, β) ενίσχυση της διακρατικής κυκλοφορίας των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών έργων και προϊόντων και γ) ενθάρρυνση του διαπολιτισμικού διαλόγου.

Το Πρόγραμμα είναι ανοιχτό στη συμμετοχή όλων των κατηγοριών πολιτιστικών παραγόντων, εφόσον οι εν λόγω οργανισμοί ασκούν πολιτιστικές δραστηριότητες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.  Οι επιχειρήσεις και δραστηριότητες οπτικοακουστικής δημιουργικής παραγωγής  (συμπεριλαμβανομένων των φεστιβάλ κινηματογράφου)  που καλύ­πτονται ήδη από το πρόγραμμα MEDIA  δεν είναι επιλέξιμες στο πλαίσιο του προγράμματος Πολιτισμός. Ωστόσο, οι οργανισμοί που δραστηριοποιούνται κυρίως στον οπτικοακουστικό τομέα και ασκούν πολιτιστικές δραστηριότητες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα είναι επιλέξιμοι στο πλαίσιο του σκέλους 2 του προγράμματος Πολιτισμός, στην κατηγορία  «Δίκτυα»,  δεδομένου ότι το πρόγραμμα MEDIA δεν παρέχει τέτοιου είδους στήριξη.

Οι επιλέξιμοι αιτούντες πρέπει:
- να είναι δημόσιοι ή ιδιωτικοί οργανισμοί με νομικό καθεστώς, των οποίων η κύρια δραστηριότητα είναι στον πολιτιστικό τομέα (πολιτιστικός τομέας και δημιουργικοί τομείς)· και
- να έχουν την έδρα τους σύμφωνα με το νόμο σε κάποια από τις επιλέξιμες χώρες.

Τα φυσικά πρόσωπα δεν είναι επιλέξιμα για έγκριση επιδότησης στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού.

* Κατεβάστε την πρόσκληση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved