ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Yποστήριξη σε 80 ανέργους για τη δημιουργία επιχειρήσεων στο Δήμο Αχαρνών

 

Αθήνα 16.11.2012, 12:23

Στη δημιουργία 5 ατομικών και 10 κοινωνικών επιχειρήσεων από 80 άτομα ειδικών κατηγοριών στοχεύει το πρόγραμμα "Κοιτίδες Απασχόλησης" που υλοποιείται στη περιοχή του δήμου Αχαρνών Αττικής.

Αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν μακροχρόνια άνεργοι, άνω των 45 ετών, άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από τη φτώχεια, σε αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών και σε μετανάστες, παλλινοστούντες, πρόσφυγες.

Οι επιχειρήσεις που θα δημιουργηθούν θα αφορούν στους ακόλουθους τομείς:
• Αστικό Αγρόκτημα.
• Αγορά προώθησης αγροτικών και παραδοσιακών προϊόντων και επαγγελμάτων (με παραδοσιακό τρόπο και μέσω διαδικτύου).
• Υποστήριξη της τρίτης ηλικίας.
• Εξωραϊσμό μνημείων ταφής.
• Συλλογή και μεταφορά πρώτων υλών για την παραγωγή βιοντίζελ και την ανακύκλωση συσκευασιών.

Οι ωφελούμενοι θα υποστηριχθούν για τη δημιουργία ατομικών και κοινωνικών επιχειρήσεων μέσω ενός πλέγματος επιμέρους δράσεων, που περιλαμβάνουν δικτύωση των ωφελούμενων με επιχειρήσεις της περιοχής και κατάρτιση σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα (Κατάλογος).

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν την αίτηση τους αυτοπροσώπως ή μέσω άλλου εξουσιοδοτημένου προσώπου –εφόσον η εξουσιοδότηση έχει θεωρηθεί ως προς το γνήσιο της υπογραφής τους από δημόσια αρχή- έως 23 Νοεμβρίου 2012, στην διεύθυνση: ΕΟΕΣ "Εύξεινη Πόλη, Θεσσαλίας 60, Αχαρνές 13671, Ώρες: 09:00 π.μ.-16:00 μ.μ., τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-2406732.

Ημερίδα
Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος "Κοιτίδες Απασχόλησης" θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα «Έναρξη Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας», την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012, στις 10:00 π.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών (Φιλαδελφείας 87 και Μπόσδα, Αχαρνές). 

Η εκδήλωση, που είναι ανοικτή στο κοινό, θα περιστραφεί γύρω από την κοινωνική επιχειρηματικότητα ως εναλλακτική λύση για την απασχόληση, την ανάπτυξη αλλά και την κοινωνική συνοχή στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει ο τόπος μας. Σε αυτή έχουν προσκληθεί και προτίθενται να παραστούν επιχειρηματικοί φορείς -τοπικοί και μη-, εκπρόσωποι καταναλωτικών ενώσεων κ.ά., με σκοπό την παρουσίαση των νεοϊδρυόμενων κοινωνικών επιχειρήσεων.

Την Ημερίδα διοργανώνει ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός «Equal Society - Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών».

Ταυτότητα
Το έργο υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη με επικεφαλής την ΕΟΕΣ "Εύξεινη Πόλη και με εταίρους το Δήμο Αχαρνών, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αχαρνών, την Ένωση Γυναικών Ελλάδος Παράρτημα Αχαρνών, τοΚΕΚ  «Αίας» ΑΕ, τον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό Equal Society – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών, το ΙΕΜ – Έργα – Έρευνες – Μελέτες Περιβάλλοντος και Χωροταξίας ΑΕ και το Ινστιτούτο Αστικού Περιβάλλοντος και Ανθρώπινου Δυναμικού του Πάντειου Πανεπιστημίου.

H δράση υλοποιείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπινού Δυναμικού» και αφορά  «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες (ΤΟΠΕΚΟ)». Γίνεται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Υπουργείου Εργασίας, μέσω του ΕΣΠΑ.

 

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
- ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ– ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ – ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ  160 ώρες, 20 άτομα
- ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ– ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ – ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ  160 ώρες, 20 άτομα
- ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΑΤΟΜΩΝ 80 ώρες, 15 άτομα
- ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 80 ώρες, 25 άτομα
- Συμβουλευτική υποστήριξη των ωφελούμενων 
- Εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων για τη σύσταση νέων επιχειρήσεων και συμβουλευτική υποστήριξη των ιδρυθεισών επιχειρήσεων κατά τα πρώτα στάδια της λειτουργίας τους
- Συμβουλευτική υποστήριξη των νέο-ιδρυθέντων επιχειρήσεων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved