ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Ξεκίνησε η δράση ICT4GROWTH

 

Αθήνα 14.1.2012, 15:32

Από σήμερα Δευτέρα 14 Ιανουαρίου μέχρι και 18 Φεβρουαρίου 2013 θα υποβάλλονται επενδυτικά σχέδια για τη δράση «ICT4GROWTH», προϋπολογισμού 120 εκ. ευρώ.

Η υποβολή των επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων γίνεται με πλήρως αυτοματοποιημένες ηλεκτρονικές διαδικασίες για πλήρη διαφάνεια και ταχύτητα αποτελεσμάτων μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://digitalaid.ktpae.gr.

O Οδηγός της δράσης «ICT4GROWTH» καθώς και τα συνοδευτικά έγγραφα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της δράσης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://ict4growth.ktpae.gr/ καθώς και στην ιστοσελίδα της «Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ktpae.gr.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να ενημερώνονται και να θέτουν τα ερωτήματά τους στο αποκλειστικό Γραφείο Υποστήριξης της Δράσης (Help Desk) υποβάλλοντας γραπτά ερωτήματα στην ηλεκτρονική διεύθυνση ict4growth@ktpae.gr όλο το 24ωρο, καθώς και τηλεφωνικά, καλώντας τους τηλεφωνικούς αριθμούς αρωγής επιχειρήσεων 213-1300753 και 213-1300841 μεταξύ 09.00 – 17.00. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της δράσης και FAQ απαντήσεις.

Η δράση
Η δράση «ICT4GROWTH» υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση» και των ΠΕΠ Μακεδονίας - Θράκης, Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου, Αττικής και Κρήτης και Νήσων Αιγαίου (ΕΣΠΑ 2007-2013).

Bασικός σκοπός της είναι η ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εμπορική διάθεση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, που αφορούν ή βασίζονται σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Στο πλαίσιο της δράσης δίνεται έμφαση στη στήριξη της ελληνικής υγιούς επιχειρηματικότητας. Επιπλέον ενθαρρύνεται η εξωστρέφεια και η υλοποίηση καινοτόμων ιδεών καθώς και η εμπορική τους αξιοποίηση. Αξιοσημείωτη καινοτομία της νέας αυτής δράσης είναι πως το τελικό ποσό της χορηγούμενης ενίσχυσης, συνδέεται με συγκεκριμένους στόχους, όπως η συμβολή στην αύξηση της απασχόλησης.

Επιλέξιμοι φορείς είναι μεμονωμένες, υφιστάμενες, νεοϊδρυθείσες και υπό σύσταση επιχειρήσεις ιδιωτικού δικαίου ή συμπράξεις αυτών, ανεξαρτήτως νομικής μορφής και μεγέθους επιχείρησης, που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην ελληνική επικράτεια.

Οι επενδύσεις μπορούν να πραγματοποιούνται στο σύνολο της Επικράτειας, πλην των επενδύσεων που αφορούν στην Κατηγορία ΙΙ Μεγάλα Επενδυτικά Σχέδια, τα οποία είναι επιλέξιμα μόνο στις Περιφέρειες χρηματοδότησης του Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση.
 
Σημαντική καινοτομία της δράσης ICT4GROWTH είναι ότι  το τελικό ποσό της χορηγούμενης ενίσχυσης θα συνδέεται με ποσοτικούς στόχους, όπως η αύξηση της απασχόλησης και η εξαγωγική δραστηριότητα.  Η υλοποίηση των επενδύσεων θα γίνεται σε δύο διακριτές φάσεις: η πρώτη φάση των επενδύσεων θα αφορά την υποστήριξη της Έρευνας, Σχεδιασμού και Ανάπτυξης των νέων προϊόντων/ υπηρεσιών (R&D stage), η δεύτερη φάση την υποστήριξη της εμπορικής διάθεσης των νέων προϊόντων/ υπηρεσιών (commercialization stage).
 
Ενδεικτικές θεματικές δράσης είναι οι εξής:
- Ενέργεια και πράσινη ανάπτυξη
- Γεωργία, Αλιεία και Τρόφιμα
- Τουρισμός, Πολιτισμός και Ψυχαγωγία
- Υγεία και Πρόνοια
- Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες
- Μεταφορές
- Νέα παγκόσμια αγορά του Internet

Οι υπηρεσίες που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο της δράσης ICT4GROWTH θα πρέπει να αξιοποιούν νέες τεχνολογίες αιχμής, διαφορετικά μέσα και κατά το δυνατόν περισσότερους τρόπους διάθεσης, όπως:
- Virtualization (Servers, Storage, Networks, Apps, Desktops)
- Cloud Computing
- Energy Efficiency & Monitoring (IT efficiency & reuse, reduce of energy consumption)
- Unified Communications (Technology issues: Mobile platforms / Integration of corporate and social media streams, Organizational issues)
- Big Data (Unstructured Data, Duplication of Data, Storage – thin provisioning, Security, Backup – Storage Resource Management, Compression etc.)
- Grid Technology
- Web 2.0
- Internet of Things
- Open platforms & Open Source software and applications
- Social Networks and business
- Media / digital marketing
- Mobile services – smart devices and applications evolution
- Location based services/GIS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved