ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Διεκδικήστε τα Ελληνικά Βραβεία Επιχειρηματικότητας

 

Αθήνα 5.2.2013, 17:32

Εκπνέει σε ένα μήνα η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων από έλληνες επιχειρηματίες για τα Ελληνικά Βραβεία Επιχειρηματικότητας της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, που επιφυλλάσει στους νικητές καθοδήγηση και χρηματοδότηση έως € 500.000.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας, πρόκειται για ένα ετήσιο πρόγραμμα βραβείων το οποίο προσφέρει σε επιχειρηματίες με έδρα στην Ελλάδα. την ευκαιρία να κερδίσουν χρηματοδότηση έως € 500.000 καθώς και ολοκληρωμένη υποστήριξη με τη μορφή καθοδήγησης (mentoring) και συμβουλευτικών υπηρεσιών προκειμένου να δημιουργήσουν την νέα τους επιχείρηση.

Πεπειραμένοι επιχειρηματίες όσο και επιχειρηματίες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα μπορούν να υποβάλουν επιχειρηματικά σχέδια έως τις 28 Φεβρουαρίου 2013.

Γίνονται δεκτοί υποψήφιοι από οποιονδήποτε κλάδο της οικονομίας με μόνη υποχρέωση να υποβάλουν επιχειρηματικό σχέδιο μέσω του ιστοτόπου των βραβείων www.hellenicaward.com.

Το πρόγραμμα των βραβείων ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2012 από την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative, THI) και έχει ως στόχο να προσφέρει σε Έλληνες επιχειρηματίες ό,τι χρειάζονται για να ξεκινήσουν μια νέα επιχείρηση ή για να υλοποιήσουν μία νέα επιχειρηματική ιδέα στην περίπτωση που διαθέτουν ήδη δική τους επιχείρηση.

Οι κριτές θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν υλοποιήσιμα επιχειρηματικά σχέδια για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων τα οποία χαρακτηρίζονται από καινοτομία, δημιουργία θέσεων εργασίας χρηματοοικονομική πειθαρχία και βιωσιμότητα.

Οι συμμετοχές που θα κερδίσουν τα βραβεία είναι αυτές που θα πείσουν τόσο για τη δυνατότητά τους να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στην Ελλάδα όσο και για την χρηματοοικονομική σοβαρότητα του επιχειρηματικού σχεδίου.

«Έχουμε ήδη παραλάβει μεγάλη ποικιλία επιχειρηματικών σχεδίων τα οποία καλύπτουν πολύ διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, από τον τουρισμό ως τη γεωργία, την ανάπτυξη λογισμικού και τις εναλλακτικές τεχνολογίες στον τομέα των κατασκευών. Θέλουμε συναφώς να γνωρίζουν οι υποψήφιοι ότι όλες οι ιδέες είναι ευπρόσδεκτες», δήλωσε ο Jimmy  Αθανασόπουλος, Διευθυντής των Ελληνικών Βραβείων Επιχειρηματικότητας. «Η καινοτομία αποτελεί πάντα σημαντικό στοιχείο. Εμείς από την πλευρά μας περιμένουμε ακόμη περισσότερες αιτήσεις από ενθουσιώδεις επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν πίστη ότι θα πετύχουν και θα στείλουν μήνυμα ελπίδας στους συμπατριώτες τους.»

Η επιτροπή κριτών των Ελληνικών Βραβείων Επιχειρηματικότητας θα ανακοινώσει έναν έως πέντε νικητές στις αρχές Απριλίου 2013, έπειτα από προσεκτική αξιολόγηση των χαρακτηριστικών κάθε πρότασης.

Οι υπεύθυνοι καθοδήγησης (mentors) των νικητών είναι ανώτερα στελέχη εταιρειών του διεθνούς Ομίλου Libra. Οι καθοδηγητές θα παρέχουν συμβουλές και καθοδήγηση καθ’ όλη τη διάρκεια της φάσης δημιουργίας της νέας επιχείρησης.

Στους νικητές προσφέρονται ακόμη υπηρεσίες υποστήριξης -νομικές, λογιστικές, επικοινωνίας και πληροφορικής. Επί πλέον, οι προτάσεις που θα βραβευθούν θα χρηματοδοτηθούν με ποσά από €100.000 έως €500.000, συναρτήσει του αριθμού των νικητών. Τα ποσά αυτά χορηγούνται άτοκα και χωρίς καμία επιβάρυνση, με μόνη υποχρέωση να αποπληρωθούν εντός πέντε ετών.

Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν:
- Άτομα που έχουν μία επιχειρηματική ιδέα, ακόμη και αν δεν διαθέτουν προηγούμενη επιχειρηματική εμπειρία,
- ομάδες προσώπων, ακόμη και αν δεν έχουν ακόμη συστήσει εταιρεία,
- υφιστάμενες ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες είναι σε θέση να αποδείξουν ότι διαθέτουν καινοτόμο ιδέα η οποία δεν απορρέει ευθέως από τη βασική τους δραστηριότητα και η οποία δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί επαρκώς από ίδιους πόρους.

Οι διοργανωτές 
Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας χρηματοδοτεί και διαχειρίζεται για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας ο Όμιλος Libra, ένας διεθνής οικογενειακός επιχειρηματικός όμιλος.

Ο Όμιλος Libra (www.libra.com) είναι διεθνής επιχειρηματικός όμιλος με δραστηριότητες σε πέντε κυρίως τομείς: ναυτιλία, αεροπλοΐα, ακίνητα, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και ενέργεια. Με βάση αρχικά την ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας Λογοθέτη, ο όμιλος Libra διαθέτει σήμερα 30 θυγατρικές εταιρείες και 23 γραφεία σε τέσσερεις ηπείρους. Ο όμιλος διακρίνεται για τη δυνατότητά του να συνδυάζει παραδοσιακές αξίες, νέες ιδέες και ευέλικτο τρόπο σκέψης προκειμένου να αξιοποιεί διαφορετικές επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Ο Όμιλος έχει ήδη δεσμευτεί για πάνω από €5 εκατομμύρια για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων των νικητών και για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών υποστήριξης και καθοδήγησης από έμπειρα ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων. Μεταξύ άλλων υποστηρικτών του θεσμού είναι η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd από την Αυστραλία η οποία συμμετέχει με επί πλέον US$500.000 στο πρόγραμμα των βραβείων.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (THI), η οποία υποστηρίζει το Βραβείο, είναι μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός φορέας ο οποίος αποτελείται από διακεκριμένους εκπροσώπους της ελληνικής διασποράς αλλά και φιλελλήνων από ολόκληρο τον κόσμο. Ιδρύθηκε το 2012 με αποστολή να αξιοποιήσει τη γενναιοδωρία της Ελληνικής Διασποράς και των Φιλελλήνων για την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και την ενδυνάμωση του Ελληνικού λαού προς την ευημερία της χώρας. 

Η THI επικεντρώνεται στη δημιουργία θέσεων εργασίας και σε φιλανθρωπικά έργα. Υλοποιεί επίσης προγράμματα οικονομικής ανάπτυξης με στόχο να ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Πρωτοβουλίας είναι:
- Ανδρέας Λιβέρης (Πρόεδρος), Πρόεδρος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος, The Dow Chemical Company
- Γιώργος Λογοθέτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Libra
- Muhtar Kent, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, The Coca-Cola Company
- Γιώργος Δαυίδ, Πρόεδρος Δ.Σ., Coca-Cola Hellenic Bottling Company
- Γιώργος Στάμας, Κύριος Εταίρος, Kirkland & Ellis LLP.

Στο μέλλον η THI (www.thehellenicinitiative.org) "αναμένεται να αναλάβει και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες υποστήριξης της βιώσιμης δημιουργίας θέσεων εργασίας και την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας επηρεάζοντας θετικά προς την υλοποίηση των απαραίτητων αλλαγών".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved