ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Πρόσκληση προς επιχειρήσεις για απασχόληση ερευνητικού προσωπικού

 

Αθήνα 8.2.2013, 2:5

Πρόσκληση προς επιχειρήσεις να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Ενίσχυση της απασχόλησης ερευνητικού προσωπικού σε επιχειρήσεις», το οποίο καλύπτει το 80% του μισθολογικού κόστους των ερευνητών, απευθύνει το υπουργείο Παιδείας.

Κάθε επιχείρηση (δικαιούχος) μπορεί να υποβάλει μια πρόταση για υλοποίηση ερευνητικού έργου διάρκειας 18-24 μηνών, στο πλαίσιο του οποίου θα απαιτηθεί η πρόσληψη ερευνητικού προσωπικού. Η πρόταση θα πρέπει να προβλέπει την πρόσληψη ενός ή και δύο ερευνητών. Επικουρικά μπορεί να επιχορηγηθεί και η πρόσληψη ενός επιπλέον ατόμου ως τεχνικό προσωπικό για την υποστήριξη του ερευνητικού έργου.

Η απασχόληση του προς πρόσληψη προσωπικού αφορά αποκλειστικά και μόνο μισθωτή σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης, με σύμβαση εργασίας με ελάχιστη διάρκεια 18 και μέγιστη διάρκεια 24 μηνών.

Στην πρότασή της η επιχείρηση περιγράφει τις απαιτήσεις σε ανθρώπινο δυναμικό (ποσοτικά και ποιοτικά) που συνεπάγεται η εφαρμογή της προτεινόμενης  ερευνητικής  δραστηριότητας. Σημειώνεται ότι η επιχείρηση  δεν προτείνει συγκεκριμένα άτομα, αλλά αναφέρει τον απαιτούμενο αριθμό των θέσεων (ερευνητικού και τεχνικού προσωπικού)  θα απαιτηθεί να καλυφθούν για την υλοποίηση του έργου και περιγράφει τα απαιτούμενα προσόντα για τις θέσεις (εμπειρία, τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, κλπ).

Ως ερευνητικό προσωπικό νοούνται:
α) κάτοχοι Διδακτορικού Διπλώματος,
β)  κάτοχοι Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με τουλάχιστον 5ετή ερευνητική εμπειρία στο επιστημονικό αντικείμενο της ερευνητικής πρότασης, η οποία θα πρέπει να έχει αποκτηθεί μετά την κτήση του μεταπτυχιακού τίτλου,

Ως τεχνικό υποστηρικτικό της έρευνας προσωπικό νοούνται:
α) κάτοχοι Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών που δεν διαθέτουν την απαιτούμενη ερευνητική εμπειρία ώστε να ενταχθούν στο Ερευνητικό προσωπικό,
β) πτυχιούχοι Πανεπιστημίων,
γ) πτυχιούχοι ΤΕΙ.

Τα άτομα που θα προσληφθούν θα πρέπει να έχουν την ιδιότητα ανέργου η οποία θα πιστοποιείται από δελτίο ανεργίας του ΟΑΕΔ σε ισχύ. Εναλλακτικά, στην περίπτωση ωφελούμενων οι οποίοι λόγω της εγγραφής τους σε επαγγελματικές
ενώσεις - επιμελητήρια (πχ μηχανικοί, γιατροί κλπ), δεν έχουν τη δυνατότητα εγγραφής στα μητρώα του ΟΑΕΔ, θα θεωρείται ότι έχουν την ιδιότητα του ανέργου εφόσον: α) δεν έχουν εκδώσει κανένα τιμολόγιο/απόδειξη  παροχής  υπηρεσιών  κατά  το  τελευταίο  6μηνο  από  την  ημερομηνία  της πρόσληψης και β) δεν έχουν συνάψει σύμβαση έργου/ παροχής υπηρεσιών η οποία να είναι σε ισχύ.

Ως προς τις επιτημονικές περιοχές των υποψηφίων, καμία περιοχή της σύγχρονης έρευνας δεν αποκλείεται, με την προϋπόθεση ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1998/2006 της Επιτροπής για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας -De minimis.

Οι προτάσεις θα κατατάσσονται κατ’ επιλογή του υποβάλλοντος την πρόταση στις ακόλουθες ευρείες επιστημονικές περιοχές: 
01. Μαθηματικά και Στατιστική
02. Φυσική και Αστρονομία
03. Χημεία/Επιστήμες Υλικών/Χημική Μηχανική
04. Πληροφορική/Επιστήμες Υπολογιστών/Τηλεπικοινωνίες
05. Μηχανολογία, Ηλεκτρολογία και Ηλεκτρονική Μηχανική
065. Κατασκευές/Επιστήμες Πολιτικού Μηχανικού/Αρχιτεκτονική/Ναυπηγική και Αεροναυπηγική
07. Ενέργεια και Περιβάλλον
08. Ιατρικές Επιστήμες
09. Επιστήμες Ζωής εκτός Ιατρικής
10. Κοινωνικές και Οικονομικές Επιστήμες
11. Ανθρωπιστικές Επιστήμες.

Τα προτεινόμενα ερευνητικά έργα πρέπει θα έχουν ελάχιστη διάρκεια 18μήνες και μέγιστη 24 μήνες. Η ημερομηνία  έναρξης της υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου του κάθε έργου (πράξης) και ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών, θα ορίζεται στην απόφαση χρηματοδότησής του. Ως καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των έργων (πράξεων) που θα υλοποιηθούν ορίζεται η 30 Ιουλίου 2015.

Η υποβολή των προτάσεων από τις επιχειρήσεις διαρκεί ως τις 15 Μαρτίου 2013. Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον Ιστότοπο: https://apps.gov.gr/minedu/employment/call2012.

* Κατεβάστε:
-
Την πρόσκληση
- Τον Οδηγό Εφαρμογής 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved