ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Πρόγραμμα EGG για επιχειρηματικές ιδέες

 

Αθήνα 14.2.2013, 11:03

Το πρόγραμμα EGG (Enter Grow Go), που επιζητά και υποστηρίζει επιχειρηματικές ιδέες από νέους 18 – 35 ετών, πτυχιούχους ή φοιτητές πανεπιστημίου, παρουσίασαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Eurobank και η μονάδα "Corallia" του ερευνητικού κέντρου "Αθηνά".

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των δύο φορέων που φιλοδοξεί να συνδράμει τη νεανική επιχειρηματικότητα, επιτρέποντας σε νέους που έχουν μια οποιαδήποτε καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα και επιθυμούν να την μετατρέψουν σε επιτυχημένη δραστηριότητα να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά σχέδιά τους.

Οι ομάδες που θα αναδειχθούν θα έχουν στη διάθεσή τους για ένα χρόνο ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής επώασης (incubation), επιτάχυνσης (acceleration) και συνεργασίας (co-working). Δηλαδή, υποστηρικτικές δράσεις, όπως συμβουλευτική καθοδήγηση (mentoring) από διακεκριμένα και καταξιωμένα πρόσωπα, άρτια εξοπλισμένους συνεργατικούς γραφειακούς χώρους κοντά στο κέντρο της Αθήνας, υπηρεσίες «μίας στάσης» (one-stop-shop) για όλα τα καίρια θέματα εκκίνησης και λειτουργίας της κάθε συμμετέχουσας ομάδας (υπηρεσίες λογιστικής και εταιρικής διαχείρισης, διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων, εταιρικής ταυτότητας και επικοινωνίας, προστασίας διανοητικής ιδιοκτησίας και νομικής κατοχύρωσης, κ.λπ.).

Επιπλέον, προβλέπεται επιχειρηματική κατάρτιση μέσω ενός τρίμηνου εντατικού προγράμματος εκπαίδευσης (business bootcamp) που στόχο έχει να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με τα απαραίτητα γνωστικά εργαλεία για την μετέπειτα σταδιοδρομία τους ως νέοι επιχειρηματίες.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από στελέχη της Eurobank και του Corallia και θα εποπτεύεται από 9μελή συμβουλευτική επιτροπή (advisory board), που αποτελείται από διακεκριμένους επιστήμονες, επιχειρηματίες, εμπειρογνώμονες  και μέντορες. Οι μέντορες θα παρέχουν συμβουλευτική καθοδήγηση σε θέματα επιχειρηματικής ανάπτυξης σε κάθε συμμετέχουσα επιχειρηματική ομάδα. Θα συναντιούνται σε τακτική βάση με τους συμμετέχοντες με στόχο να συζητούν την πρόοδο υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου. Στον πρώτο κύκλο του egg μέντορες είναι οι: Φώτης Αντωνόπουλος, Μάρκος Βερέμης, Βαγγέλης Γεροβασιλείου, Παναγιώτης Γκεζερλής, Φώτης Δραγανίδης, Γιώργος Ζενζεφίλης, Γεωργία Καρτσάνη, Ιωάννης Κικίδης, Γιώργος Κορρές, Γιάννης Κώτης, Κωνσταντίνος Λαύκας, Ιωάννης Μεθόδιος, Κώστας Μεϊμέτης, Μιχάλης Ναυπλιώτης, Ονίκ Παλαντζιάν, Περικλής Σταματιάδης, Βασίλης Τραπεζάνογλου, Αλέξανδρος Τσουκαλής, Τάσος Φλάμπουρας και Σπυρίδων Φωτεινός.

Επιπλέον, μια σειρά κορυφαίων επιχειρήσεων και οργανισμών της ελληνικής και διεθνούς αγοράς συμμετέχουν ως Χορηγοί και Υποστηρικτές, παρέχοντας δωρεάν κρίσιμες υπηρεσίες και υποδομές υψηλού επιπέδου στις συμμετέχουσες επιχειρηματικές ομάδες. Χορηγοί είναι οι ALBA, Advocate Burson-Marsteller, Cisco, Microsoft, PwC και Xerox ενώ υποστηρικτές οι Critical Path, MPLegal, Tribe και TÜV.

Η συνέντευξη
Στη συνέντευξη Τύπου, ο Μιχάλης Μπλέτσας, Διευθυντής Πληροφορικής στο Media Lab του ΜΙΤ και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του egg, αναφέρθηκε στη σημασία της ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στις ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη. Τόνισε ότι «η επιχειρηματικότητα στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνουμε αυτό. Οι συνθήκες διεθνώς έχουν πολλά θετικά για μας στοιχεία. Το πιο σημαντικό είναι ότι η πληροφορική έχει εκδημοκρατίσει την πρόσβαση στα εργαλεία που χρειάζονται για την παραγωγή σήμερα».

Ο Γιώργος Κορρές, ιδρυτής της εταιρείας ΚΟΡΡΕΣ Φυσικά Προϊόντα, που συμμετέχει στο egg ως μέντορας, ανέπτυξε την σημασία του mentoring για την ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, ενώ ο γενικός διευθυντής του Corallia καθηγητής Βασίλειος Μακιός δήλωσε ότι στόχοι του προγράμματος egg είναι «να δώσουμε όραμα στους νέους ανθρώπους που τόσο πολύ το χρειάζονται σήμερα, να προσφέρουμε μια χειροπιαστή λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επίδοξοι καινοτόμοι επιχειρηματίες, να δώσουμε το παράδειγμα και σε άλλους να δραστηριοποιηθούν με αντίστοιχες πρωτοβουλίες» και πρόσθεσε ότι «το ζητούμενο λοιπόν είναι να καθοδηγήσουμε καινοτόμους επιχειρηματίες που θα αποτελέσουν την σπίθα για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και θα φέρουν πλούτο (πνευματικό και υλικό) στη χώρα».

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της Eurobank κ. Σταύρος Ιωάννου δήλωσε ότι «πιστεύουμε ακράδαντα ότι δε μας λείπουν οι πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες. Το διαπιστώνουμε με τις επιτυχίες Ελλήνων σε ερευνητικά έργα αλλά και επιχειρηματικά σχέδια που, δυστυχώς, βρίσκουν συχνότερα άνθιση στο εξωτερικό και όχι στη χώρα μας. Δε λείπουν επίσης τα κεφάλαια, όπως ισχυρίζονται κάποιοι. Έχουν υπάρξει αρκετά προγράμματα επιδότησης νεανικής επιχειρηματικότητας, χωρίς αποτελέσματα. Αυτό που λείπει είναι ο συνδετικός ιστός, λείπει το κατάλληλο κλίμα εκκόλαψης της επιχειρηματικότητας, η σωστή καθοδήγηση των νέων για να μπουν στον επιχειρηματικό στίβο, να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους ιδέα και να βγουν στην ανταγωνιστική αγορά με αξιώσεις. λείπει η συνολική στήριξη στα στάδια enter – grow – go, το τρίπτυχο αυτό της πορείας ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας. Αυτό ήταν που καθόρισε τόσο το περιεχόμενο όσο και την ονομασία του Προγράμματος που ανακοινώνουμε σήμερα. Κρίναμε ότι είναι ανάγκη, να το πω απλά, «να πάρει κανείς τους νέους επιχειρηματίες από το χέρι» και να τους οδηγήσει στον επιχειρηματικό στίβο. Αυτό επιχειρούμε να κάνουμε στο egg».

Συμμετοχή
Στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί μέσω της ιστοσελίδας του Προγράμματος www.theegg.gr η διενέργεια Open Day για την αναλυτική ενημέρωση ενδιαφερομένων φορέων και ομάδων. Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα EGG θα πρέπει να υποβάλουν υποψηφιότητα μέχρι τις 26 Μαρτίου 2013.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους συμμετοχής στο Πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Προγράμματος: www.theegg.gr, όπου υπάρχει και η φόρμα υποβολής υποψηφιότητας.

* Η προκήρυξη του προγράμματος: http://www.theegg.gr/prokiriksi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved