ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα: Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων
 

 

Αθήνα 23.2.2013, 17:12

Τουριστικές επιχειρήσεις ενισχύει ένα νέο πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που φέρει τον τίτλο: Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση (θα την βρείτε παρακάτω στα συνημμένα), το πρόγραμμα αποσκοπεί στην βελτίωση και οργάνωση του τουριστικού προϊόντος στην περιοχή παρέμβασης, ενίσχυση της απασχόλησης στην περιοχή παρέμβασης, αύξηση της επισκεψιμότητας των περιοχών παρέμβασης, συμβολή στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και προβολή και προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των περιοχών.

Δικαιούχοι είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα, εκτός των δικαιούχων του Μέτρου 311, που μπορούν να ασκήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Το συνολικό κόστος του επενδυτικού σχεδίου πρέπει να ανέρχεται στα 600.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και έως 40 κλίνες για τις προτάσεις που περιλαμβάνουν υποδομές διανυκτέρευσης (ιδρύσεις, εκσυγχρονισμοί), ενώ για τις υπόλοιπες δράσεις (ιδρύσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων) το συνολικό κόστος θα ανέρχεται μέχρι 300.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Διαδικασία αξιολόγησης
Η εξέταση για την υπαγωγή ή μη των επενδυτικών σχεδίων στο καθεστώς ενίσχυσης του παρόντος Μέτρου πραγματοποιείται σύμφωνα με τα ακόλουθα στάδια:
1. Έλεγχος της πρότασης ως προς τα κριτήρια επιλεξιμότητας.
2. Έλεγχος Πληρότητας υποβαλλόμενου φακέλου υποψηφιότητας.
3. Βαθμολόγηση του επενδυτικού σχεδίου σύμφωνα με τα κριτήρια αξιολόγησης - επιλογής.

Για τη βαθμολόγηση των επενδυτικών σχεδίων για τα οποία δεν συντρέχει λόγος απόρριψης, αρμόδιο όργανο είναι η Γνωμοδοτική Επιτροπή.

Τα επενδυτικά σχέδια αξιολογούνται άμεσα, ανάλογα με το χρόνο υποβολής τους και εγκρίνονται με βάση τη βαθμολογία τους και τις διαθέσιμες πιστώσεις.

Υποβολή αιτήσεων
Οι αιτήσεις ενίσχυσης − φάκελοι υποψηφιότητας των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως 24 Απριλίου 2013 και θα κατατίθενται ως φυσικός φάκελος (πρωτότυπο και αντίγραφο) στους φορείς υποδοχής (θα τους βρείτε παρακάτω στο συνημμένο αρχείο), εντός δέκα ημερολογιακών ημερών από την ημέρα της οριστικοποίησης της ηλεκτρονικής υποβολής.

Τις αιτήσεις, τον Οδηγό Εφαρμογής και όλες τις σχετικές πληροφορίες θα τις βρείτε:
1. Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Ειδικές Υπηρεσίες του Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, Λεωφ. Αθηνών 54 - 56 και 58 - Αθήνα.
2. Στην Ηλεκτρονική Δ/νση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007−2013 (ΠΑΑ) www.agrotikianaptixi.gr.
3. Στους Υποστηρικτικούς Μηχανισμούς του ¶ξονα 3 του ΠΑΑ 2007− (Κεντρική Δομή και Παραρτήματα - Αντένες τους ανά Νομό) της Περιφέρειας στην οποία εντάσσεται η περιοχή παρέμβασης.

Ταυτότητα
Το Μέτρο 313 «Ενθάρυνση Τουριστικών Δραστηριοτήτων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007−2013 της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο. Ο Συνολικός προϋπολογισμός του (Δημόσια Δαπάνη και Ιδιωτική Δαπάνη) ανέρχεται σε 335.350.042 ευρώ, εκ των οποίων τα 158.579.272 ευρώ είναι η συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε την σχετική υπουργική απόφαση.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
H υπουργική απόφαση (αρχείο pdf 197 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved