ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα: Διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες
 

 

Αθήνα 23.2.2013, 23:12

Επιχειρήσεις του γεωργικού τομέα ενισχύει ένα νέο πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που φέρει τον τίτλο: Διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες (Μέτρο 311).

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση (θα την βρείτε παρακάτω στα συνημμένα), το πρόγραμμα αποσκοπεί στην παροχή δυνατοτήτων δημιουργίας πολλαπλών δραστηριοτήτων και απόκτησης εναλλακτικών εισοδημάτων για τη μείωση της υποαπασχόλησης στο γεωργικό τομέα, τη δημιουργία ίσων ευκαιριών σε νέους, γυναίκες και ειδικές ομάδες πληθυσμού, τη βελτίωση εισοδημάτων και τη συγκράτησητου αγροτικού πληθυσμού στην ύπαιθρο.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:
1. Φυσικά πρόσωπα τα οποία είναι επαγγελματίες αγρότες, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών σύμφωνα με τον υπ’ αριθμ. 3874 Νόμο (ΦΕΚ 151/Α/2010) «Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων».
2. Νέοι Γεωργοί στα πλαίσια του καθεστώτος ενίσχυσης του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2007−2013.

Η τεκμηρίωση της επιλεξιμότητας του δικαιούχου απαιτεί την προσκόμιση των παρακάτω εγγράφων τα οποία αποτελούν πρωτεύοντα δικαιολογητικά:
Α. Βεβαίωση στον κλάδο κύριας ασφάλισης του ΟΓΑ.
Β. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον οικείο Δήμο.
Γ. Αντίγραφα εκκαθαριστικών σημειωμάτων των τριών τελευταίων ετών ή φορολογικών δηλώσεων (ΕΙ) σε περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί εκκαθαριστικό σημείωμα.
Δ. Βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών (η εν λόγω βεβαίωση ταυτοποιείται με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) Τα επενδυτικά σχέδια θα υλοποιηθούν στις Περιοχές Παρέμβασης του ¶ξονα 3, όπως ορίζονται στον Πίνακα 1 του Παραρτήματος της παρούσας Πρόσκλησης.

Διαδικασία αξιολόγησης
Η εξέταση για την υπαγωγή ή μη των επενδυτικών σχεδίων στο καθεστώς ενίσχυσης του παρόντος Μέτρου πραγματοποιείται σύμφωνα με τα ακόλουθα στάδια:
1. Έλεγχος της πρότασης ως προς τα κριτήρια επιλεξιμότητας.
2. Έλεγχος Πληρότητας υποβαλλόμενου φακέλου υποψηφιότητας.
3. Βαθμολόγηση του επενδυτικού σχεδίου σύμφωνα με τα κριτήρια αξιολόγησης - επιλογής.

Για τη βαθμολόγηση των επενδυτικών σχεδίων για τα οποία δεν συντρέχει λόγος απόρριψης, αρμόδιο όργανο είναι η Γνωμοδοτική Επιτροπή.

Τα επενδυτικά σχέδια αξιολογούνται άμεσα, ανάλογα με το χρόνο υποβολής τους και εγκρίνονται με βάση τη βαθμολογία τους και τις διαθέσιμες πιστώσεις.

Υποβολή αιτήσεων
Οι αιτήσεις ενίσχυσης − φάκελοι υποψηφιότητας των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως 24 Απριλίου 2013 και θα κατατίθενται ως φυσικός φάκελος (πρωτότυπο και αντίγραφο) στους φορείς υποδοχής (θα τους βρείτε παρακάτω στο συνημμένο αρχείο), εντός δέκα ημερολογιακών ημερών από την ημέρα της οριστικοποίησης της ηλεκτρονικής υποβολής.

Τις αιτήσεις, τον Οδηγό Εφαρμογής και όλες τις σχετικές πληροφορίες θα τις βρείτε:
1. Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Ειδικές Υπηρεσίες του Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, Λεωφ. Αθηνών 54 - 56 και 58 - Αθήνα.
2. Στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007−2013 (ΠΑΑ) www.agrotikianaptixi.gr.
3. Στους Υποστηρικτικούς Μηχανισμούς του ¶ξονα 3 του ΠΑΑ 2007− (Κεντρική Δομή και Παραρτήματα - Αντένες τους ανά Νομό) της Περιφέρειας στην οποία εντάσσεται η περιοχή παρέμβασης.

Ταυτότητα
Το Μέτρο 311 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007−2013 της Δ' Προγραμματικής Περιόδου συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο. Ο Συνολικός Προϋπολογισμός του (Δημόσια και Ιδιωτική Δαπάνη) ανέρχεται σε 47.540.370 ευρώ, εκ των οποίων τα 22.149.784 είναι η συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε την σχετική υπουργική απόφαση.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
H υπουργική απόφαση (αρχείο pdf 200 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved