ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Χρήματα σε επιχειρήσεις για κατάρτιση του προσωπικού τους
 

Αθήνα 14.1.2014, 7:54

O ΟΑΕΔ ενέκρινε την υλοποίηση του προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων (ΛΑΕΚ 0,45%) έτους 2014.

Πρόκειται για ενά πρόγραμμα που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια και επιχορηγεί τις επιχειρήσεις προκειμένου να καταρτίσουν το προσωπικό τους. Τα χρήματα εκταμιεύονται από ειδικό λογαριασμό για την επαγγελματική κατάρτιση που διατηρεί ο ΟΑΕΔ και τον οποίον χρηματοδοτούν οι ίδιοι οι εργοδότες.

Στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος ιδιωτικές επιχειρήσεις και φορείς του δημόσιου τομέα, όπως αυτός ορίζεται στο άρθρο 51 παρ. 1 του ν. 1892/1990 (ΦΕΚ Α΄101) και όπως ισχύει.

Οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να καταβάλλουν στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισφορά 0,45% για τους εργαζόμενους σε αυτήν για το έτος 2014 και κατά τη διάρκεια ισχύος της παρούσης απόφασης και να μην συμμετέχουν σε πρόγραμμα κατάρτισης ΛΑΕΚ για εργαζόμενους σε μικρές επιχειρήσεις. Το προσωπικό το οποίο έχουν δικαίωμα να καταρτίσουν πρέπει να είναι ασφαλισμένο στο ΙΚΑ και να υπάγεται έστω και σε ένα κλάδο ασφάλισης του ΟΑΕΔ.

Προγράμματα κατάρτισης δύνανται να υλοποιούνται από την ημερομηνία δημοσίευσης της σχετικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (13 Ιανουαρίου 2014) έως και 20 Δεκεμβρίου 2014.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε τη σχετική απόφαση.

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η απόφαση (αρχείο pdf 139 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved