ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Νέες προσκλήσεις για υδατοκαλλιέργειες - μεταποίηση

4.6.2014, 18:18

Νέες προσκλήσεις για τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να ενταχθούν στο Μέτρο 2.1 των Υδατοκαλλιεργειών και το Μέτρο 2.3 της Μεταποίησης του ΕΠΑΛ  2007-2013, υπέγραψε  ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Η πρόσκληση των Υδατοκαλλιεργειών αφορά επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 10.350.000 ευρώ, εκ των οποίων 1.500.000 ευρώ αφορούν στις περιοχές εκτός στόχου σύγκλισης και 8.850.000 ευρώ, στις περιοχές εντός στόχου σύγκλισης.

Αντίστοιχα για το Μέτρο της Μεταποίησης, η πρόσκληση αφορά επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 10.500.000 ευρώ, εκ των οποίων 500.000 ευρώ αφορούν στις περιοχές εκτός στόχου σύγκλισης και 10.000.000 ευρώ, στις περιοχές εντός στόχου σύγκλισης.

«Ο τόπος μας πρέπει να πατήσει στα στρατηγικά πλεονεκτήματα που του προσφέρει ο πρωτογενής τομέας σε όλη του την κλίμακα, από τη φυτική και τη ζωική παραγωγή, τη μελισσοκομία κι άλλους κλάδους, αλλά ιδιαίτερα τον κλάδο της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών, ώστε να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης για να εξέλθει η χώρα από την κρίση», δήλωσε σχετικά ο κ. Τσαυτάρης. «Ο κλάδος των υδατοκαλλιεργειών αποτελεί έναν από τους πιο εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, παράγοντας εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, τα οποία συγκαταλέγονται στα πρώτα εξαγώγιμα αγροτικά προϊόντα της χώρας μας και αποτελεί τον κύριο προμηθευτή μεσογειακών ειδών (τσιπούρα, λαβράκι) παγκοσμίως. Οι δυο νέες προσκλήσεις για τις Υδατοκαλλιέργειες και τη Μεταποίηση, έρχονται σε συνέχεια της μεγάλης προσπάθειας που κάνουμε στο υπουργείο για την ενίσχυση του κλάδου, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, με την χρηματοδότηση επενδύσεων άνω των 100 εκ. ευρώ, όσο και σε θεσμικό, με τη θεσμοθέτηση των ΠΟΑΥ και το Νομοσχέδιο που καταθέσαμε στη Βουλή και συζητούμε σήμερα στην Επιτροπή παραγωγής και Εμπορίου».

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved