ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης
 

Αθήνα 26.6.2014, 20:30

Ένα πρόγραμμα μέσω του οποίου θα επιχορηγούνται επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης που πλήττονται από τα έργα του Μετρό έχει στα σκαριά και θα ανακοινώσει τις προσεχείς ημέρες ο ΟΑΕΔ (η απόφαση στα συνημμένα).  

Σκοπός του προγράμματος είναι η επιχορήγηση επιχειρήσεων (και γενικά εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα) που λειτουργούν κατά την 7η/4/2014 και βρίσκονται με είσοδο ή και πρόσοψη μπροστά από τα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη με συνέπεια να έχουν υποστεί και να συνεχίζουν να υφίστανται, λόγω της θέσης τους, αρνητικές επιπτώσεις από την κατασκευή των έργων.

Οι ανωτέρω επιχειρήσεις επιχορηγούνται, για χρονικό διάστημα 18 μηνών, για τους εργαζόμενους που απασχολούν κατά την 7η/4/2014, σε:
α) ποσοστό 100%, επί του μη μισθολογικού κόστους που αντιστοιχεί στις μηνιαίες εργοδοτικές εισφορές (εισφορές που βαρύνουν τον εργοδότη), εφόσον βρίσκονται και λειτουργούν στο ισόγειο των κτιρίων με είσοδο ή και πρόσοψη μπροστά από τα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη, και
β) ποσοστό 50%, εφόσον βρίσκονται και λειτουργούν αυτοτελώς σε υπόγεια ή σε ορόφους των κτιρίων της ως άνω παρ. α με την προϋπόθεση να διατηρήσουν το προσωπικό τους καθΆ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Οι δαπάνες για την εφαρμογή του προγράμματος προβλέπεται να καλυφθούν από πόρους του ΛΑΕΚ - ΕΛΕΚΠ και το κόστος υλοποίησης θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του ΛΑΕΚ−ΕΛΕΚΠ (ΚΑΕ 2493). Η μέγιστη δαπάνη θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 3.000.000 ευρώ και κατανέμεται ενδεικτικά σε ετήσια βάση ως εξής: 2014: 750.000 ευρώ, 2015: 2.000.000 ευρώ, 2016: 250.000 ευρώ.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε την σχετική απόφαση. 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η απόφαση (αρχείο pdf 154 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved