ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Ε-services: Επιδοτεί επιχειρήσεις για παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους πελάτες τους (1/10/08)


Αθήνα 1.10.2008, 12:54
Εσπευσμένα για λόγους απορρόφησης κοινοτικών πόρων, η "Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ" υλοποιεί πρόγραμμα επιδότησης επιχειρήσεων για παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους πελάτες τους, με τίτλο "e-services".

Το πρόγραμμα αφορά επιχειρήσεις όλων των κλάδων, πλην της φυτικής παραγωγής, που έχουν συσταθεί πριν την 1η Ιανουαρίου 2008 και λειτουργούν νόμιμα.

Ο μέγιστος επιχορηγούμενος προϋπολογισμός ανά υποβαλλόμενη πρόταση ανέρχεται στα 50.000 ευρώ και το ανώτατο ποσό της επιχορήγησης ανά έργο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ (δηλαδή το 60% του μέγιστου προϋπολογισμού). Ο ελάχιστος προϋπολογισμός ανά υποβαλλόμενη πρόταση ορίζεται στα 5.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε πρότασης δεν μπορεί να υπερβαίνει το 30% του κύκλου εργασιών της επιχείρησης.

Χρηματοδοτούνται οι εφαρμογές εξειδικευμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα: το ηλεκτρονικό εμπόριο, η ηλεκτρονική εκπαίδευση, επιμόρφωση, ξενάγηση, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες διαδραστικής ενημέρωσης - πληροφόρησης, καθώς και λοιπές εξειδικευμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες (τηλεδιάσκεψη κ.λπ.).

Δεν επιχορηγείται:
- Η ανάπτυξη στατικών ιστοσελίδων ή ιστοσελίδων αποκλειστικά πληροφοριακού χαρακτήρα που περιορίζονται σε απλή καταγραφή - παρουσίαση της εταιρείας και των προϊόντων - υπηρεσιών της (π.χ. ενημερωτικά site), χωρίς την υλοποίηση συγκεκριμένης υπηρεσίας με δοσοληπτικές λειτουργίες.
- Η υλοποίηση ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχονται ήδη από την επιχείρηση. 
- Τερματικός εξοπλισμός (PCs, PDAs κ.λπ.) που στοχεύει στην πρόσβαση στην υπηρεσία του προσωπικού της επιχείρησης ή συνεργατών – προμηθευτών της.
- Η ανάπτυξη - επέκταση υπηρεσιών που δεν στοχεύουν σε πελάτες αλλά στην αναβάθμιση εσωτερικών λειτουργιών της επιχείρησης ή λειτουργιών σε σχέση με συνεργάτες - προμηθευτές. 
- Η ανάπτυξη - επέκταση υφιστάμενων συστημάτων CRM, CMS, ERP κ.λπ., η σκοπιμότητα. των οποίων δεν διασυνδέεται σαφώς με συγκεκριμένη ηλεκτρονική υπηρεσία που θα παρασχεθεί στο πλαίσιο του έργου και με βάση τους όρους και τις προϋποθέσεις της παρούσας δράσης.
-  H απλή υλοποίηση αυτοματοποιημένων δικτύων φωνής (IVR) που περιλαμβάνει γενική ενημέρωση και απλή δρομολόγηση, ενώ η τελική υπηρεσία - ολοκλήρωση της συναλλαγής διεκπεραιώνεται στη συνέχεια μέσω τηλε-εκπροσώπου (live agent) 
- Ενέργεια καθαρά προωθητικού χαρακτήρα (π.χ. internet marketing campaign) που δεν αφορά και δεν διασυνδέεται σαφώς με την βασική υπηρεσία που παρέχεται στο πλαίσιο του έργου

Η διανομή των υπηρεσιών που θα παρέχονται στο πλαίσιο των ενισχυόμενων έργων θα πρέπει να βασίζεται σε ένα ή σε συνδυασμό περισσοτέρων καναλιών διανομής: Internet (www), Mobile (GPRS, 3G), Voice (interactive).

Ενθαρρύνεται η αξιοποίηση σύγχρονων εργαλείων και τεχνολογιών που υποστηρίζει το καθένα από αυτά, όπως: e-Commerce platforms, interactive web portals, web-stream, wikis, blogs, podcasts, RSS feeds, Web2SMS, bluetooth, SMS, MMS κ.λπ., αλλά και σύγχρονων τάσεων όπως Web και Social Networks.

Επιλέξιμες δαπάνες
Οι κατηγορίες επιλέξιμων δαπανών είναι:
1. Προμήθειας εξοπλισμού λειτουργίας του e-service.
2. Λογισμικού.
3. Τηλεπικοινωνιακές συνδρομής στο ίντερνετ.
4. Συνδρομής σε υπηρεσίες.
5. Ενέργειες προώθησης - προβολής.
6. Υπηρεσίες συμβούλων.

Η υποβολή των προτάσεων θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι 29 Οκτωβρίου 2008. Οι επιχειρήσεις που θα θελήσουν να συµµετάσχουν, θα πρέπει να υποβάλουν την πρόταση τους κατ’ αρχήν ηλεκτρονικά (µέσω διαδικτύου) και εφόσον ολοκληρωθεί ορθά η ηλεκτρονική υποβολή, εν συνεχεία έντυπα (µέσω ταχυδροµείου - courier - ιδιοχείρως στα γραφεία της ΚτΠ Α.Ε.). Περισσότερες πληροφορίες µπορούν να αντληθούν µέσω των Οδηγών της Δράσης.

Ταυτότητα
Η Δράση εντάσσεται στο Στόχο 1: «Βελτίωση της Παραγωγικότητας» της Ψηφιακής Στρατηγικής και υλοποιείται µε τη συνεργασία της Γενικής Γραµµατείας Βιοµηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, της «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.» και της Ειδικής Γραµµατείας Ψηφιακού Σχεδιασµού. Χρηµατοδοτείται από εθνικούς πόρους και πόρους του Ευρωπαϊκού Ταµείου Περιφερειακής Ανάπτυξης µέσω του Προγράµµατος «Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved