ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Επιχειρήσεις καλεί το Εμπορικό Επιμελητήριο Πειραιώς 28/1/09


Αθήνα 28.1.2009, 13:03
Πρόγραμμα επιχορήγησης από τον ΟΑΕΔ αμιγώς ιδιωτικών επιχειρήσεων για την απασχόληση συνολικά 10.000 ανέργων, αποφοίτων τουλάχιστον γυμνασίου, ηλικίας 18 έως 30 ετών, χωρίς περιορισμό σε σχέση με τις αιτούμενες επαγγελματικές και επιστημονικές ειδικότητες των άνεργων νέων, πραγματοποιεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Για την υπαγωγή μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα πρέπει το απασχολούμενο προσωπικό της (την ημέρα εκδήλωσης ενδιαφέροντος) να μην υπερβαίνει τα 50 άτομα και η δημιουργούμενη θέση  εργασίας να αντιπροσωπεύει καθαρή αύξηση του αριθμού των εργαζομένων της, σε σχέση με το μέσο όρο των 12 τελευταίων μηνών, που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησής της.

Επιχειρήσεις που δεν απασχολούν προσωπικό μπορούν να ενταχθούν για έναν άνεργο, με προσωπικό 1-9 άτομα μπορούν για δύο άνεργους, με προσωπικό από 10 έως 50 άτομα μπορούν να απασχολήσουν αριθμό ατόμων που ανέρχεται μέχρι 20% της μέσης απασχόλησης κατά τη διάρκεια του προηγουμένου έτους.

Ο χρόνος επιδότησης της απασχόλησης είναι 21 μήνες και οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας (παλαιές και νέες) καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, ήτοι 24 μήνες (για τρεις μήνες ακόμη μετά τη λήξη της επιχορήγησης).

Το ύψος της επιδότησης για κάθε μέρα πλήρους ωραρίου ανέρχεται στα 22 € τους 2 πρώτους μήνες και στα 18 € για τους κοινούς άνεργους ή στα 20 € για τους ανέργους μειονεκτικής θέσης τους υπόλοιπους 19 μήνες, ενώ, σε περίπτωση μερικής απασχόλησης από 4 ώρες και άνω ημερησίως, το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται στο ήμισυ του ποσού που αντιστοιχεί σε κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα από την ιστοσελίδα του  ΟΑΕΔ www.oaed.gr/Pages/SN_464.pg και του Επιμελητηρίου www.eep.gov.gr.

Οι αιτήσεις των επιχειρήσεων υποβάλλονται ηλεκτρονικά από 20 Ιανουαρίου 2009 και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις στην υπηρεσία, το ΚΠΑ ή ΚΠΑ2 που βρίσκεται πιο κοντά στην περιοχή της έδρας (ή του υποκαταστήματός) τους, επιλέγοντας από τη σχετική λίστα. Η υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του ΚΠΑ ή ΚΠΑ2 σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη επιχείρηση δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο ή και μέσω των ΚΕΠ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved