ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Δεν βρίσκουν απαντήσεις για το πρόγραμμα γυναικείας επιχειρηματικότητας

 

Aθήνα 13.4.2010, 22:02

«Tί έχεις Γιάννη, τ’ είχα πάντα». Η προχειρότητα και η ανοργανωσιά που χαρακτήριζε πάντα την λειτουργία του Οργανισμού – αιχμή κατά της ανεργίας, του ΟΑΕΔ, τέλος δεν έχει. Το ίδιο και η εκπόνηση ομιχλωδών προγραμμάτων, μνημείων ασάφειας και ελλιπούς σχεδιασμού. Όπως το πρόγραμμα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα που εκπόνησε πρόσφατα.

Μάταια οι ενδιαφερόμενες για ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ψάχνουν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, που κανονικά θα έπρεπε να απαντώνται από την σχετική εγκύκλιο. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Οργανισμού είτε δεν γνωρίζουν την απάντηση είτε τις παραπέμπουν στις τοπικές υπηρεσίες ΟΑΕΔ, που επίσης δηλώνουν άγνοια! Ενίοτε υιοθετούν λόγο Πυθίας, επιτείνοντας τη σύγχυση.

Έτσι, σημαντικά ερωτήματα όπως, υπάρχει και αν ναι πότε λήγει η προθεσμία ένταξης στο πρόγραμμα, κάθε πότε θα γίνεται αξιολόγηση των προτάσεων, θα υπάρχει προτεραιότητα στην αξιολόγηση, εντάσσονται στο πρόγραμμα συνεταιρισμοί γυναικών, είναι δυνατόν να παρακολουθήσει κάποια ενδιαφερόμενη το απαραίτητο από την πρόσκληση σεμινάριο επιχειρηματικότητας και άλλα, μένουν μετέωρα.

Mε επιστολή τους στην Proslipsis ενδιαφερόμενες για ένταξη στο πρόγραμμα εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους και για το όρο που θέτει η πρόσκληση, να έχουν υποχρεωτικά παρακολουθήσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας, επισημαίνοντας ότι γνωστοί τους που παρακολούθησαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν εκφράζονται με κολακευτικά λόγια για ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Τέλος, καθώς το πρόγραμμα έχει πλέον διάρκεια τρία χρόνια (από ένα που ήταν τα προηγούμενα χρόνια), στελέχη της Εταιρείας Συμβούλων Επιχειρήσεων «Panayiotopoulos and Partners” επισημαίνουν ότι το ποσό των 24.000 ευρώ της επιχορήγησης ουσιαστικά «ισοφαρίζει» σε ορίζοντα τριετίας τα πάγια έξοδα μιας νέας, μικρής επιχείρησης. Δηλαδή αυτά που έχουν να κάνουν με ασφάλιστρα στον ΟΑΕΕ, συνδρομή στο Επιμελητήριο, ενοίκιο και λογαριασμούς τηλεφωνίας, ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved