ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Έρευνες - Μελέτες Επιστροφή    
Έρευνα Grand Solutions: Εργασία και... φιλότιμο 3/11/09


Αθήνα 3.11.2009, 17:41
Με συναισθηματικά κυρίως κριτήρια επιλέγουν εργοδότη και καθορίζουν την αποδοτικότητά τους στην εργασία οι έλληνες, "λέει" έρευνα της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων Grand Solutions. 

Σύμφωνα με την έρευνα, το σημαντικότερο κριτήριο βάσει του οποίου οι υποψήφιοι επιλέγουν εργοδότη είναι το αντικείμενο ή οι αρμοδιότητες της θέσης και το λιγότερο σημαντικό η απόσταση της εργασίας από τον τόπο κατοικίας τους. Ως σημαντικά κριτήρια αναδεικνύουν επίσης τις προοπτικές εξέλιξης και τη δυνατότητα εκπαίδευσης που τους παρέχει η εταιρεία, ενώ ως αρκετά έως πολύ σημαντικά αξιολογούν κατά σειρά το μισθό, το όνομα της εταιρείας, την ευελιξία που παρέχεται σχετικά με την εκτέλεση της εργασίας, τις πρώτες εντυπώσεις που δημιουργούνται από τη συνέντευξη, τις εγκαταστάσεις της εταιρείας και τις extra παροχές που τους δίνονται.

Σχετικά με τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για την καλύτερη απόδοσή τους σε μια εταιρεία, οι υποψήφιοι αξιολογούν ως πιο σημαντική το σεβασμό προς τον εργαζόμενο και ως λιγότερο σημαντική την ευελιξία που παρέχεται αναφορικά με τον τόπο, τον χρόνο και τον τρόπο εκτέλεσης της εργασίας. Πολύ σημαντικές θεωρούν επίσης την εμπιστοσύνη στον προϊστάμενο, τις προοπτικές εξέλιξης, το αντικείμενο ή τις αρμοδιότητες της θέσης εργασίας, τις σχέσεις με τους συναδέλφους και τον προϊστάμενο και τα ορατά αποτελέσματα της εργασίας τους. Τέλος, ως αρκετές έως πολύ σημαντικές θεωρούν τις σαφείς αρμοδιότητες, τη δυνατότητα ανάληψης ευθυνών - πρωτοβουλιών, την εκπαίδευση, τον μισθό, την ποικιλία καθηκόντων και τις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια για την αποχώρηση από μια εταιρεία, οι υποψήφιοι αξιολογούν ως σημαντικότερο την απουσία σεβασμού προς τον εργαζόμενο και ως λιγότερο σημαντικό την απουσία extra παροχών. Πολύ σημαντική θεωρούν επίσης την έλλειψη αναγνώρισης της εργασίας που προσφέρεται από τον εργαζόμενο. Αρκετά έως πολύ σημαντικά αξιολογούν κατά σειρά τα κριτήρια της απουσίας προοπτικών εξέλιξης, της έλλειψης εμπιστοσύνης στον προϊστάμενο, του μη ενδιαφέροντος αντικειμένου της θέσης, των κακών σχέσεων με τους συναδέλφους - προϊστάμενο, των μη ορατών αποτελεσμάτων της εργασίας, των ασαφών αρμοδιοτήτων, του μη ικανοποιητικού μισθού, της αδυναμίας ανάληψης ευθυνών - πρωτοβουλιών, της απουσίας δυνατοτήτων εκπαίδευσης, της μη ποικιλίας καθηκόντων και της απουσίας ευελιξίας στην εκτέλεση της εργασίας. Λιγότερο σημαντικά θεωρούν τις κακές εγκαταστάσεις της εταιρείας, την μακρινή απόσταση από τον τόπο κατοικίας και το μικρότερο όνομα ή η φήμη της εταιρείας.

Ταυτότητα
Η έρευνα διεξήχθει από το Τμήμα Συμβούλων Εργασίας και Προσωπικού της εταιρείας Grand Solutions A.E. από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο του 2009. Διερευνήθηκαν τα κριτήρια βάσει των οποίων οι υποψήφιοι για μια θέση εργασίας επιλέγουν έναν εργοδότη, γίνονται περισσότερο αποδοτικοί στην εργασία τους και αποχωρούν από μια επιχείρηση.

Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 383 υποψήφιοι, άνδρες και γυναίκες, διαφόρων ηλικιών και εκπαιδευτικών επιπέδων, οι οποίοι κλήθηκαν στα γραφεία της εταιρείας για συνέντευξη επιλογής και συμπλήρωσαν το ανώνυμο ερωτηματολόγιο. Το 94,4% των συμμετεχόντων διέθετε εργασιακή εμπειρία.

* Δείτε την έρευνα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved