ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  ΦΑΚΕΛΟΣ: Εκλογές 2009 Επιστροφή    
Εγκύκλιος: Διαλογή Ψήφων 29/9/09


Aθήνα 29.9.2009
Η Εγκύκλιος του υπουργού Εσωτερικών με θέμα: "Διαλογή Ψήφων" υπεγράφη στις 29 Σεπτεμβρίου 2009.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου:
              

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
Διαλογή Ψήφων

Αναφορικά με τη διαλογή των ψήφων και με βάση την πλούσια νομολογία του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου λειτουργούνως ως Εκλογοδικείου σε θέματα που αφορούν τον τρόπο διαλογής των ψηφοδελτίων και καταμέτρησης των ψήφων, επισημαίνονται ιδιαίτερα τα κατωτέρω, ως προς τα οποία πρέπει να επιδεικνύετε ιδιαίτερη προσοχή:
Μετά την αποσφράγιση των φακέλων και αφού διαπιστωθεί ότι το ψηφοδέλτιο είναι έγκυρο αριθμείται με τη σειρά εξαγωγής του από την κάλπη και ο Πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής θέτει τη μονογραφή του δίπλα από κάθε σταυρό προτίμησης που υπάρχει στο ψηφοδέλτιο. Στη συνέχεια συμπληρώνει ολογράφως πάνω στο ψηφοδέλτιο το συνολικό αριθμό σταυρών προτίμησης που υπάρχουν σε αυτό (άρθρο 91 παρ. 1 α΄και β΄ Π.Δ. 96/2007). Αμέσως μόλις τελειώσει η διαλογή αποστέλλει αμέσως και χωρίς καμιά καθυστέρηση στο  Νομάρχη το τηλεγράφημα με το αποτέλεσμα της διαλογής των ψήφων του εκλογικού τμήματος (άρθρο 91 παρ. 2 του ανωτέρω Π.Δ.).
Η πλήρης αποτύπωση της λαϊκής ετυμηγορίας συνιστά ουσιώδες στοιχείο για την ουσία και την ποιότητα της Δημοκρατίας μας, γι’ αυτό, άλλωστε, και η εκλογική νομοθεσία προβλέπει την επιβολή ακόμη και ποινικών κυρώσεων σε περίπτωση νόθευσης εκλογής (άρθρο 113 παρ. 2 π.δ. 96/2007).
Οι κ.κ Νομάρχες προς τους οποίους κοινοποιείται το παρόν παρακαλούνται να εφοδιάσουν άμεσα με αντίγραφο αυτού όλα τα εκλογικά τμήματα τις περιφέρειάς τους.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ Ι. ΦΛΟΓΑΪΤΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved