ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Λεξικά Επιστροφή    
Λεξικό της ελληνικής μυθολογίας

   Συγγραφέας: Αικατερίνη Τσοτάκου - Καρβέλη  
   Εκδότης: Σοκόλη- Κουλεδάκη
   Σελίδες: 309 
   Ημ. Έκδοσης: 01/01/1990 
   Ενδεικτική Τιμή: 23,43€
 


 

 

 

 

 

Δεν είναι δυνατόν να μελετήσει κανείς ή και να ασχοληθεί απλώς με την αρχαία Ελλάδα, χωρίς να περάσει μέσα από τους μύθους της, που υπήρξαν το θεμέλιο της σκέψης και της τέχνης της. Το ίδιο πρέπει να πούμε και για τα επιτεύγματα του ευρωπαϊκού πνεύματος, είτε πρόκειται για έργα διανόησης γενικότερα, είτε για δημιουργήματα λογοτεχνίας και εικαστικών τεχνών, που πολύ συχνά την πρώτη ύλη τους αντλούν από ελληνικούς μύθους.

Αυτός είναι ο σκοπός του παρόντος βιβλίου, που αποτελεί απαραίτητο βοήθημα για όσους ενδιαφέρονται για την αρχαία ελληνική μυθολογία.

Πολύτιμο επίσης είναι και για τους μαθητές και σπουδαστές, που η ενασχόλησή τους με τα αρχαία κείμενα, είτε από το πρωτότυπο, είτε από μετάφραση, απαιτεί, για πληρέστερη κατανόηση, την προσφυγή τους σε κάποιο βοήθημα, που θα τους προσφέρει μια συνοπτική, αλλά ολοκληρωμένη εικόνα του μυθολογικού αντικειμένου, που τους απασχολεί. Το λεξικό συνοδεύεται από πίνακες με τα γενεαλογικά δέντρα θεών και ηρώων, όπου διαπιστώνονται συγγένειες μεταξύ θεών και ηρώων, που δεν τις είχαμε συνειδητοποιήσει. Επιπρόσθετα, στο τέλος κάθε λήμματος, η συγγραφέας παραπέμπει στις πηγές της· Ορφικοί Υμνοι, Ομηρος, Ησίοδος, Ηρόδοτος, Απολλόδωρος, Ηρόδοτος, Παυσανίας, Βιργίλιος, Αριστοτέλης, Πλάτων, Στράβων, Αριστοφάνης, Αισχύλος, κ.ά.

Από το βιβλίο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved