ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Διευκρινίσεις για το νέο Κανονισμό Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας

 

Αθήνα 2.12.2011, 14:13

Διευκρινίσεις για το νέο Κανονισμό Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας (ΚΕΒΑ) δίνει το υπουργείο Εργασίας, απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο νέος ΚΕΒΑ καταρτίστηκε από επιτροπή ιατρών υψηλού κύρους με βάση τις πιο σύγχρονες ιατρικές απόψεις καθώς αναγνωρίσθηκαν από όλους και από την ΕΣΑμεΑ, η ανάγκη επικαιροποίησης του παλαιού ΚΕΒΑ που ίσχυε από το 1993. Τα ποσοστά του νέου ΚΕΒΑ αφορούν αποκλειστικά σε ιατρική πιστοποίηση της αναπηρίας. Σε μερικά νοσήματα υπάρχει η ανάγκη εναρμόνισης με την τρέχουσα νομοθεσία απονομής  των κοινωνικών επιδομάτων και των συντάξεων, όπως είχε συμφωνηθεί από την αρχή με την ΕΣΑμεΑ. Την εβδομάδα που πέρασε έγιναν και οι απαραίτητες συναντήσεις με τις επιμέρους Ομοσπονδίες, παρουσία εκπροσώπου της ΕΣΑμεΑ και την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η επιστημονική επιτροπή προκειμένου να προχωρήσει στις αναγκαίες προσαρμογές. Οι προσαρμογές αυτές θα έχουν ως στόχο να διασφαλίσουν απόλυτα τα δικαιώματα ατόμων με βαριές αναπηρίες όπως μεταμοσχευμένων, νεφροπαθών, ατόμων με μεσογειακή ανεμία κλπ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved