ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δωρεάν Επιστροφή    
Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος: Tech Talent School for Εducators

Proslipsis.gr | Αθήνα 17.6.2021, 13:35
 
Ξεκινά 22 Ιουνίου ο νέος κύκλος του προγράμματος ψηφιακής κατάρτισης εκπαιδευτικών της Socialinnov «Tech Talent School for Εducators», με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την αξιοποίηση της τεχνολογίας στην ανάπτυξη δεξιοτήτων μάθησης, προσφέροντας, παράλληλα, στήριξη στους τομείς της επαγγελματικής ενδυνάμωσης και ψυχικής υγείας.

Ο νέος κύκλος του προγράμματος πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Το πρόγραμμα
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, το πρόγραμμα «Tech Talent School for Educators» της Socialinnov αποτελεί μια ολιστική προσέγγιση με στόχο την εξέλιξη των εκπαιδευτικών, όχι μόνο σε σχέση με την παρουσία τους στην τάξη, αλλά και ως επαγγελματίες. Απευθύνεται αποκλειστικά σε:
- Εκπαιδευτές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και
- Φοιτητές της Παιδαγωγικής επιστήμης.

Μέσω του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με καινοτόμα και εύχρηστα εργαλεία για το σχεδιασμό, την οργάνωση και την παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού, ώστε να κάνουν τα μαθήματα στην τάξη πιο αποτελεσματικά και ενδιαφέροντα για τους μαθητές. Πιο συγκεκριμένα, ορισμένα από τα εργαλεία είναι τα: Teams, Office 365, Sway, Stream, Scratch, Micro:bit, Αrduino και Raspberry Pi.

Επιπροσθέτως, θα λάβουν καθοδήγηση για την εξέλιξη τους ως επαγγελματίες, καθώς και πώς μπορούν να ενισχύσουν την ψυχική τους ανθεκτικότητα.

Το πρόγραμμα έχει τους ακόλουθους 3 θεματικούς πυλώνες: «Ψηφιακές δεξιότητες», «Επαγγελματική ενδυνάμωση», «Ψυχική Ανθεκτικότητα». Αναπτύσσεται σε στενή συνεργασία με επαγγελματίες από τους τομείς της εκπαίδευσης, του ανθρώπινου δυναμικού και της ψυχικής υγείας. Όλα τα σεμινάρια έχουν διάρκεια 1 ώρας και 1 πλήρης εκπαιδευτικός κύκλος του προγράμματος μπορεί να ολοκληρωθεί σε 1 εβδομάδα.

Μέσω των προγραμμάτων της Socialinnov, τα τελευταία δύο χρόνια περισσότεροι από 4.000 εκπαιδευτικοί έχουν εμπλουτίσει τις γνώσεις τους πάνω στις νέες τεχνολογίες και έχουν βελτιώσει περαιτέρω την εμπειρία τους στους τομείς της εκπαίδευσης, προκειμένου να προσφέρουν ένα συναρπαστικό και ελκυστικό μάθημα στους μαθητές τους αξιοποιώντας τις ψηφιακές τεχνολογίες.

Πραγματοποιήστε την εγγραφή σας στην σελίδα του Tech Talent School for Educators.

Η Socialinnov
Με δραστηριοποίηση από το 2013, η Socialinnov είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αποτελεί τον κοινωνικό και εκπαιδευτικό βραχίονα του Found.ation και έχει στους πρωταρχικούς της στόχους την υποστήριξη νέων, γυναικών, ανέργων και κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Περισσότερα από 35.000 άτομα έχουν λάβει μέρος σε εκπαιδευτικά προγράμματα της Socialinnov, με την υποστήριξη εταιρειών όπως η Microsoft και η PwC, αλλά και φορέων όπως ο Δήμος Αθηναίων, η Αμερικανική Πρεσβεία, το Βρετανικό Συμβούλιο, καθώς και τα μεγαλύτερα φιλανθρωπικά ιδρύματα της χώρας. Οι ωφελούμενοι έχουν παρακολουθήσει περισσότερες από 4.500 ώρες workshops σε περισσότερα από 100 διαφορετικά αντικείμενα, που αφορούν τόσο βασικές όσο και προχωρημένες ψηφιακές δεξιότητες.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved