ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Αγροτοδιατροφικά Επιστροφή    
ΑΓΣ: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα αγροτοδιατροφής στην Μεγαλόπολη

Proslipsis.gr | Αθήνα 28.02.2022, 15:31

Με τη φιλοδοξία να βάλει το δικό της λιθαράκι στη μεταλιγνιτική εποχή της Αρκαδίας, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα αγροδιατροφικής-πολιτιστικής κατεύθυνσης με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου «ο Λύκαιος Δίας» Άνω Καρυωτών Αρκαδίας, την αιγίδα του Δήμου Μεγαλόπολης και τη χρηματοδότηση του ζεύγους Θεόδωρου Βάκρινου – Λένας Αμπατζή.

Ήδη, έχουν επιλεγεί οι 15 μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης Γυμνασίου από την περιοχή της Μεγαλόπολης, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, δύο από τους οποίους θα εξασφαλίσουν τριετή πλήρη υποτροφία για σπουδές στο Επαγγελματικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Από τις 2 Ιουλίου 2022 και για επτά ημέρες, οι 15 μαθητές (συνοδευόμενοι από τον Γυμνασιάρχη και εκπαιδευτικούς του σχολείου) θα φιλοξενηθούν στο campus της Σχολής, όπου με τη συνδρομή των στελεχών του προγράμματος «Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα» θα συμμετέχουν σε βιωματικές δραστηριότητες αγροδιατροφής και θα εκπονήσουν επιχειρηματικό πρότζεκτ. Το δεύτερο μέρος του προγράμματος θα υλοποιηθεί 25 έως 29 Ιουλίου στην Αρκαδία, όπου τα παιδιά θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου «ο Λύκαιος Δίας». Θα αναλάβουν την εξυπηρέτηση της κοινής διαβίωσής τους και συγκεκριμένες δραστηριότητες κατά το πρότυπο του σχολικού αναγνωστικού «τα ψηλά βουνά», επιχειρώντας να καταστούν αυτάρκεις και αυτόνομοι. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες μαθητές θα λάβουν μέρος στην αναβίωση των αρχαίων αγώνων αθλητισμού και πολιτισμού «Λύκαια», οι οποίοι θα αρχίσουν στις 30 Ιουλίου.

Σκοπός του προγράμματος είναι να φέρει σε επαφή τα παιδιά της Μεγαλόπολης με αξιόλογα ερεθίσματα σχετικά με τις παραδοσιακές αγροτικές δεξιότητες επιβίωσης, με τη σύγχρονη αγροδιατροφική εκπαίδευση και βιώσιμη ανάπτυξη που σέβεται την ανάγκη για αειφορία των πόρων της γης και την πλούσια ιστορία των Άνω Καρυών και της ευρύτερης περιοχής. 

Πρόθεση όλων των εμπλεκόμενων μερών είναι το πρόγραμμα να υλοποιείται σε ετήσια βάση, ώστε να μπορέσει να αφήσει ακόμη πιο θετικό αποτύπωμα στην περιοχή. 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved