ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
   Επιστροφή    
Ο Δείκτης Ψηφιακής Ωριμότητας για πρώτη φορά για την Ελλάδα

Αθήνα 4.2.2016, 7:14

Τις επιδόσεις της Ελλάδας στον Δείκτη Ψηφιακής Ωριμότητας (Digital Density Index), ο οποίος θα αποτυπωθεί για πρώτη φορά για τη χώρα μας, θα παρουσιάσει ο ΣΕΠΕ, σε συνεργασία με την Accenture, στο digital economy forum 2016 (DEF 2016).

Από το βήμα του DEF 2016, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαρτίου με κεντρικό μήνυμα "Η επανεκκίνηση είναι ψηφιακή", θα παρουσιαστούν τα πρώτα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά για τη χώρα μας. 

Ο δείκτης αποτελεί μια ολοκληρωμένη μέθοδο αξιολόγησης, για τον τρόπο με τον οποίο οι ψηφιακές τεχνολογίες μπορούν να επιδράσουν στην παραγωγικότητα της οικονομίας. Στόχος του Δείκτη Ψηφιακής Ωριμότητας για την Ελλάδα είναι να αποτυπώσει τους επιμέρους δείκτες, που είναι σημαντικοί για την ελληνική πραγματικότητα, και θα αποτελέσουν τη βάση για την αλλαγή του οικονομικού μοντέλου της χώρας, μέσα από την αξιοποίηση της τεχνολογίας.  

Τα ψηφιακά οφέλη στην οικονομική ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση δεν έχουν απεικονιστεί ούτε μετρηθεί με ένα δομημένο τρόπο μέχρι σήμερα για την Ελλάδα. Η έρευνα της Accenture διεξάγεται σε δύο φάσεις, με την πρώτη φάση θα επικεντρωθεί στην αξιολόγηση στο σύνολό του τον Εθνικό Δείκτη Ψηφιακής Ωριμότητας και η δεύτερη φάση θα επικεντρωθεί στην εκτίμηση του δείκτη ανά επιχειρηματικό κλάδο, ώστε να εξαχθούν πορίσματα που θα οδηγήσουν στην πρόταση στοχευμένων ευκαιριών για μελλοντικές δράσεις.

Ο Δείκτης Ψηφιακής Ωριμότητας (Digital Density Index) της Accenture καλύπτει πάνω από 50 επιμέρους δείκτες σε τέσσερις ισάξια σταθμισμένους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας: Δημιουργία Νέων Αγορών, Διαχείριση Επιχειρήσεων, Χρήση Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Παραγωγή και Θεμελίωση ευνοϊκού Κανονιστικού και Ρυθμιστικού Πλαισίου. 

Οι επιμέρους αυτοί δείκτες επηρεάζονται ενδεικτικά από τον όγκο των συναλλαγών που πραγματοποιούνται στο Διαδίκτυο, τον βαθμό στον οποίο οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ των επιχειρήσεων είναι αυτοματοποιημένες, τη χρήση των τεχνολογιών, όπως για παράδειγμα του cloud για τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών καθώς και από τη διεισδυτικότητα των τεχνολογικών δεξιοτήτων σε μια επιχείρηση.

Οι μετρήσεις αυτές για το Δείκτη Ψηφιακής Ωριμότητας μπορούν να βοηθήσουν να  εντοπιστούν συγκεκριμένοι τομείς για βελτίωση. Επιπλέον, οι ευρείς τομείς οικονομικής δραστηριότητας, που περιγράφει το μοντέλο, μπορούν επίσης να ενισχύσουν την κυβέρνηση και τους ηγέτες των επιχειρήσεων ώστε να σκέφτονται διαφορετικά για το πώς η ψηφιακή τεχνολογία μεταμορφώνει τις επιχειρήσεις και την οικονομία με στόχο την αξιοποίηση νέων ευκαιριών ανάπτυξης. 

Ο Δείκτης μπορεί να ωφελήσει τους ηγέτες ώστε με μεγαλύτερη ακρίβεια να καθορίσουν πώς και πού πρέπει να επενδύσουν έτσι ώστε να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης, καθώς και τη μέτρηση της προόδου. 

Ο Δείκτης μπορεί, εξάλλου, να αποτελέσει έναν πολύτιμο οδηγό για τις επιχειρήσεις και τις χώρες καθώς προσπαθούν να αναμορφώσουν τον εαυτό τους στην ψηφιακή δύναμη του μέλλοντος.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε. 

 

 



 

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved