ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Διάφορα Σεμινάρια Επιστροφή    
Σεμινάρια Ιστορίας για εκπαιδευτικούς και φοιτητές

Proslipsis.gr
Αθήνα 10.10.2014, 16:00

Συνεχίζονται φέτος για δεύτερη χρονιά τα Σεμινάρια Νεοελληνικής Ιστορίας, με τίτλο «Οι Έλληνες και η Οθωμανική Αυτοκρατορία (13ος αι. – 1922)» που διοργανώνει ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών Ελλάδας. Από φέτος μάλιστα προστίθενται και σεμινάρια ευρωπαϊκής ιστορίας με τίτλο: «Οι Έλληνες και η Ευρώπη». 

Τα σεμινάρια απευθύνονται κυρίως σε φοιτητές και πτυχιούχους, ενώ στους συμμετέχοντες θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης. Όσοι επιθυμούν, θα καθοδηγούνται στην εκπόνηση σχετικών εργασιών, οι οποίες θα δημοσιεύονται ηλεκτρονικά. Θα πραγματοποιηθούν από τον Χαράλαμπο Μηνάογλου, Δρα Νεότερης Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειδικότερα, για την νεοελληνική ιστορία οι συναντήσεις θα εστιαστούν στην δράση και τον ρόλο των Ελλήνων υπηκόων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Θα εξετάζονται ιδιαίτερα ζητήματα όπως η συνείδηση των Ελλήνων υποδούλων, η θέση τους στο οθωμανικό σύστημα, ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των Φαναριωτών, τα επαναστατικά κινήματα και οι σχέσεις τόσο των Ελλήνων όσο και των Οθωμανών με τις ευρωπαϊκές δυνάμεις. Κεντρική αναφορά θα γίνεται στην Επανάσταση του 1821 και στην αλλαγή που επέφερε η δημιουργία ελληνικού κράτους στην θέση των υπόδουλων Ελλήνων μέσα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Αντίστοιχα, στις συναντήσεις της ευρωπαϊκής ιστορίας θα δοθεί έμφαση στην δημιουργία της Ευρώπης ως πολιτικής δύναμης κατά τον Μεσαίωνα, στην στάση της απέναντι στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία, τις επαφές των δύο πλευρών και την αλλαγή στις σχέσεις τους μετά την εμφάνιση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την Άλωση. Ἰδιαίτερες αναφορές θα γίνουν στην επέκταση των Βενετών στον ελληνικό χώρο, στην δράση των Ελλήνων στην Ευρώπη κατά την Τουρκοκρατία και στην στάση της Ευρώπης απέναντι στους υπόδουλους Έλληνες μέχρι και την Επανάσταση του 1821. 

Το διδακτικό υλικό θα αναρτάται στην ιστοσελίδα του Συλλόγου και σε ιστολόγιο που θα δημιουργηθεί ειδικά για τα μαθήματα. 

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται από Οκτώβριο μέχρι Μάιο, κάθε Τετάρτη 18.30 – 20.30 (για όσους ενδιαφέρονται για την Νεοελληνική Ιστορία) και κάθε Πέμπτη 18.30 – 20.30 (για όσους ενδιαφέρονται για την Ευρωπαϊκή Ιστορία) στο κτήριο του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, Δημοσθένους 117, Καλλιθέα. Εγγραφές γίνονται στα γραφεία του Συλλόγου καθημερινά 18.00 – 22.00 (πληροφορίες στα τηλ. 210 9517072, 6947 323040 και στην ηλ. διεύθυνση cpolitan@otenet.gr).


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved