nmathioud for ProslipsisGR - Widget
  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Προσλαμβάνουσες Επιστροφή    
Φεβρουάριος 2017
Σύντομες ειδήσεις και σχόλια
Επιμέλεια: ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ


¤ Ο... Μολώχ ελλοχεύει | Τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου σε ηλικίες 19-39 ετών και το 50% αυτών οφείλεται στην κατανάλωση αλκοόλ και άλλων ουσιών. Μάλιστα η τάση είναι αυξητική. Ο «Μολώχ της ασφάλτου», που έλεγε και ένα παλαιό δημοσιογραφικό κλισέ, ελλοχεύει. Προσοχή.
28.2.2017

¤ Κοροϊδία | Η περίφημη δίκη της Siemens για αδικήματα της περιόδου 1997-1998, που το καλοκαίρι κόλλησε στη μετάφραση, αναβλήθηκε και πάλι! Μάλιστα η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα παραστεί όταν δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία διαπιστώνει κωλυσιεργία με στόχο την παραγραφή των αδικημάτων.
28.2.2017

¤ Αρνητικό ισοζύγιο | Συνολικά 29.817 θέσεις μισθωτής εργασίας στον ιδιωτικό τομέα «χάθηκαν» τον Ιανουάριο 2017, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη». Προσλήφθηκαν 126.501 εργαζόμενοι και αποχώρησαν 156.318, οι 73.609 οικειοθελώς και οι 82.709 λόγω καταγγελίας ή λήξης συμβάσεων αορίστου ή ορισμένου χρόνου.
21.2.2017

¤ Καταργούν το ΑΣΕΠ | Μέχρι το 2008 οι προσλήψεις τακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ ήταν σχεδόν όσες και οι προσλήψεις μέσω άλλων, πλαγίων οδών (μονιμοποιήσεις μέσω νομοθετικής ρύθμισης ή δικαστικής απόφασης κλπ). Με τις νέες μονιμοποιήσεις που προαναγγέλλει η κυβέρνηση, επιζητώντας διακομματική συναίνεση, οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ θα είναι κατά πολύ λιγότερες από αυτές των άλλων οδών. Δηλαδή στην ουσία καταργούν το ΑΣΕΠ.
20.2.2017

¤ ΑΕ ΠΗ... | Συναγωνιστή, μη εξυπηρετητή χρέους, η περιβόητη ΑΕΠΙ, αυτή που χαρατσώνει ακόμη και καφενεία δυσπρόσιτων περιοχών για να «μασάνε» έως 650.000€ το χρόνο στελέχη της, μας έχει χρεώσει 50 εκατ. ευρώ μόνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια! Κι ακόμα να απαντήσει στα καταγγελόμενα.
19.2.2017

¤ Καταγγελία | Δουλεμπορικά γραφεία για φθηνούς εργαζόμενους ιδρύει η Χρυσή Αυγή στην Πάτρα, δηλώνει στη Real News ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Πελετίδης.
19.2.2017

¤ Ματαιοπονία | Εξηγήσεις και μέτρα για τη μετανάστευση μισού εκατομμυρίου ελλήνων στο εξωτερικό από το 2008 μέχρι σήμερα, όπως ισχυρίζεται, ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο παραγωγικότατος ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος. Προφανώς απλώς για την καταγραφή, δηλαδή ματαίως.
16.2.2017

¤ Προς Σαντορινιούς | «Βαπτίσεις» και «αεροβαπτίσεις» έκαναν κι άλλοι αλλά το μετάνιωσαν οικτρά. Εσείς είστε κι απροκάλυπτοι...
16.2.2017

¤ Σύγκλιση | Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα τρεις εκθέσεις που σηματοδοτούν την έναρξη της συζήτησης για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία συζήτηση λογικά θα πρέπει να επικεντρωθεί στο μείζον πρόβλημα των ανισοτήτων και της οικονομικής σύγκλισης, διαφορετικά το μέλλον της προοιωνίζεται αβέβαιο.
16.2.2017

¤ Τέλος | Φιλολαϊκή είναι η πολιτική, κ. Σκουρλέτη μας, που υπηρετεί τις ίσες ευκαιρίες. Η δική σας είναι επιεικώς αταβιστική και λαϊκίστικη.
15.2.2017

¤ Απορία βλακός 4 | Περιέργεια έχουμε, κ. Σκουρλέτη μας, για τον τρόπο που θα καταστρατηγήσεις τη συνταγματική επιταγή. Με τον εργατικό νόμο του 1926 του Ελευθέριου Βενιζέλου; Ή με φωτογραφικές προκηρύξεις;
15.2.2017

¤ Απορία βλακός 3 | Και τι θα πεις, κ. Σκουρλέτη μας, στους ανέργους που περιμένουν χρόνια κάποια διαδικασία πρόσληψης ΑΣΕΠ για να βρουν δουλειά; Ότι είναι ηλίθιοι που δεν ανακάλυψαν τους πλάγιους τρόπους; Το έργο το έχουμε ξαναδεί (τρις)...
15.2.2017

¤ Απορία βλακός 2 | Και γιατί, κ. Σκουρλέτη μας, δεν προσλαμβάνεις για πάγιες και διαρκείς ανάγκες μέσω ΑΣΕΠ; Το έργο τόχουμε ξαναδεί (δις)....
15.2.2017

¤ Απορία βλακός 1 | Και τι το θέλεις το ΑΣΕΠ, κ. Σκουρλέτη μας, όταν προσλαμβάνεις εποχικούς για πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έπειτα μονιμοποιείς; Το έργο τόχουμε ξαναδεί...
15.2.2017

¤ Κωφεύουν | Ουδεμία απάντηση ακόμα από την ΑΕΠΙ (Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας) για τους αδιανόητους μισθούς των 635.565€ το χρόνο. Ερωτηματικά προκύπτουν και για τους καλλιτέχνες που ήταν στο Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς τέτοια άγνοια δεν δικαιολογείται.
13.2.2017

¤ Δεν μπορεί | Μισθό 52.000€ το μήνα ή 635.565€ το χρόνο έπαιρνε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας... χαρατσίων ΑΕΠΙ (Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας) τα χρόνια της κρίσης, σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου Πολιτισμού, που αποκαλύπτει το tvxs. Εσείς το πιστεύετε;
10.2.2017

¤ Σύννεφο με παντελόνια | Σε καθολική εξέγερση καλεί τους έλληνες η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Η Πομπηία εχάθηκε σαν ο Βεζούβιος θύμωσε».
9.2.2017

¤ Κολεγιά κι αυτή | Τι δουλειά έχει το ΑΠΘ να διαφημίζει επί εννέα συνεχή χρόνια τώρα πανεπιστήμια μιας χώρας που φημίζεται για τις τουλίπες της; 
9.2.2017

¤ Εκλείπουν οι μαστόροι | Έγιναν στο παρελθόν μονιμοποιήσεις, αλλά τότε υπήρχαν μεγάλοι μαστόροι, του διαμετρήματος ενός Προκόπη Παυλόπουλου και του εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου, αλλά και το όχημα: η κοινοτική οδηγία ορισμένου χρόνου, που παραποιήθηκε δεόντως για να γίνει η δουλειά. Ενώ τώρα...
9.2.2017

¤ Ξέφυγε | Οι συμβασιούχοι άρχισαν να τα σπάνε, προφανώς επειδή κατάλαβαν ότι κάποιοι υπουργοί που υπόσχονται μονιμότητα τους δουλεύουν, με τη συνδρομή πρόθυμων ΜΜΕ. Από εδώ προειδοποιήσαμε δις. Τώρα να δούμε πώς θα το μαζέψουν.
9.2.2017

¤ Αδηφάγο | Κι άλλο χρέος του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ) περνάει στις τσέπες μας, συναγωνιστή μη εξυπηρετητή χρέους. Αυτή τη φορά ύψους € 112.292.421,23 προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Πριν από δύο εβδομάδες φορτωθήκαμε χρέος του ύψους 80 εκατ. ευρώ προς την Εθνική Τράπεζα. 
8.2.2017

¤ Πού το πάνε; | Στο υπουργείο Παιδείας δεν τελούν εν συγχύσει μόνο ως προς το αν θα προσλάβουν μόνιμους εκπαιδευτικούς αλλά και ως προς τον τρόπο επιλογής τους. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς τους ισχυρισμούς του υπουργού περί αδυναμίας του ΑΣΕΠ να διενεργήσει τον θεσμοθετημένο γραπτό διαγωνισμό, την πιό αντικειμενική διαδικασία εφόσον μοριοδοτείται και η προϋπηρεσία.
7.2.2017

¤ Σύγχρονη ηρωΐδα | Η κοπελιά εκεί στη Θεσσαλονίκη, όπως τη γνωρίζουμε μέσα από τις αγγελίες μας, φυλάει μικρά παιδιά, παραδίδει μαθήματα δημοτικού, διδάσκει ιταλικά, φτιάχνει φαγητά και εδέσματα για όλους... Υποκλινόμαστε.
7.2.2017

¤ Λόγια της πόλης | Μια παρηγοριά στη μεγαλούπολη ήταν τ΄ αηδόνια της, δηλαδή τα κοτσύφια της που «τόλεγαν» από νυκτός πρωΐας. Μέχρι που ήρθαν τα όρνια, οι καρακάξες, που κατασπαράζουν τα μικρά κοτσυφάκια στη φωλιά τους. Τι να λένε, άραγε, για το σύμπτωμα οι επαγγελματίες φιλόζωοι (που ακόμα να αναλάβουν μια εκστρατεία κατά των... ζώων που ρυπαίνουν με τον σκύλο τους).
5.2.2017

¤ Τι λες κι εσύ; | Συναγωνιστή, μη εξυπηρετητή χρέους, οι τροϊκανοί είναι πελαγωμένοι. Όπως ήταν πάντα, βέβαια, αλλά δεν μας τόλεγαν. Τελικά, συναγωνιστή, οι άσχετοι περί τα οικονομικά, όπως εμείς, είχαν δίκιο που επέμειναν να δώσουμε τη μάχη έγκαιρα. Τώρα, βράσε όρυζα...
3.2.2017

¤ Τα υπουργεία τους | Κανένα υπουργείο δε λέει να ασχοληθεί και με την παραπλανητική και παραπειστική διαφήμιση γύρω από την εκπαίδευση και την απασχολησιμότητα (που θάλεγε κι ο κ. Σημίτης), που πάει σύννεφο.
3.2.2017

¤ Ως πότε... παλικάρια; | Σχέδιο νόμου για την πιστοποίηση της γλωσσομάθειας φέρνει στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας. Με το όνειδος -και παγκόσμια πρωτοτυπία- της πιστοποίησης γνώσης πληροφορικής δε λέει να ασχοληθεί ακόμα κανένα «αριστερό» υπουργείο.
3.2.2017

¤ Το αντίθετο | Τουλάχιστον εδώ, στην Ελλάδα, δεν... ευδοκιμεί το φαινόμενο «καρόσι» των ιαπώνων! Οι οποίοι πηδάνε από τα παράθυρα λόγω της πολύωρης και εντατικής εργασίας και τώρα η κυβέρνησή τους υπόσχεται να λάβει μέτρα. Ουδέν κακόν που λέμε.
2.2.2017

¤ Επιχειρηματικότητα της αραχτής | Κι αν υπήρχε και καμιά παραγωγική επιχείρηση στη χώρα κλείνει και στη θέση της «ξεφυτρώνει» κανένα μπαρ ή καμιά ταβέρνα. Το επιβεβαιώνει και έρευνα της Endeavor Greece.
2.2.2017

¤ Το... κέρατό μας | Σύμφωνα με έκθεση της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse, τον μισό και πλέον πλούτο της Ελλάδας (56,1%) τον κατέχει το 1%! Κι αφού «το χρήμα φέρνει χρήμα και η συναστροφή το κέρατο», όπως λέει ο λαός, η ανισότητα μάλλον θα διευρύνεται όσο παραμένουμε... κερατάδες. 
1.2.2017

¤ Δικαιολογίες τέλος | Περισσότεροι από 265.000 πολίτες επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης μέσα σε 16 ώρες και το σύστημα δεν έπεσε, όπως του ΑΣΕΠ, του ΟΑΕΔ, της Διαύγειας, κλπ. Αντί να τα ρίχνουν ορισμένοι στον κακό δαίμονα, ας εξετάσουν καλύτερα την ανεπάρκειά τους. 
1.2.2017

¤ Η μεγάλη απειλή | Η επερχόμενη αυτοματοποίηση απειλεί πολύ περισσότερο την εργασία απ΄ ότι η παγκοσμιοποίηση, υποστηρίζει ο απελθών πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα και μεταξύ άλλων προτείνει ισχυρότερα συνδικάτα, αναβάθμιση της κοινωνικής ασφάλειας και φορολογική μεταρρύθμιση.
1.2.2017
© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, Tηλ: 213-0142306, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2018  proslipsis.gr, All rights reserved