nmathioud for ProslipsisGR - Widget
  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Προσλαμβάνουσες Επιστροφή    
Μάρτιος 2017
Σύντομες ειδήσεις και σχόλια
Επιμέλεια: ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ¤ Εθελοτυφλία | Πώς διάβολο γίνεται και τα υπουργεία επιτρέπουν χρόνια τώρα σε ένα ιδιωτικό εκπαιδευτήριο να ισχυρίζεται ψευδώς ότι ανήκει στα καλύτερα της Ευρώπης;
27.3.2017

¤ Κλεπτοκρατία | Οι μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης έβγαλαν 25 δισ. ευρώ μέσω φορολογικών παραδείσων το 2015 (φοροαποφυγή), ενώ δύο μεγάλες τράπεζες της Σκανδιναβίας, οι Danske Bank και Nordea, εμπλέκονται σε σκάνδαλο ξεπλύματος παράνομου χρήματος. 
27.3.2017

¤ Παραδοξότητα | Ετοιμάζονται να μονιμοποιήσουν δεκάδες χιλιάδες εποχικούς του δημόσιου τομέα τη στιγμή που διατείνονται ότι μνημονιακές υποχρεώσεις δεν τους επιτρέπουν να προσλάβουν ούτε έναν μόνιμο εκπαιδευτικό!
27.3.2017

¤ 25η Μαρτίου | Την επέτειο της 25ης Μαρτίου αναδεικνύει σήμερα η Google, αγνοώντας μεταμοντέρνους και άλλους, που θεωρούν την εθνική ιστορική μνήμη αναχρονισμό.
25.3.2017

¤ Σπάταλοι δήμαρχοι | Χίλια ευρώ και παραπάνω πληρώνουν δήμαρχοι για μια δημοσίευση πρόσληψης προσωπικού σε τοπική εφημερίδα, που τη διαβάζει ο εκδότης και η μάνα του! Κακοδιοίκηση, συνδιαλλαγή, ποιός ξέρει.
23.3.2017

¤ Ντάισελμπλουμ... | Απλά, άλλος ένας εξειδικευμένος... μαλθακός.
22.3.2017

¤ Βάτα κι αγκάθια | «Ουδείς ένοχος» απεφάνθη η δικαιοσύνη για την πολύκροτη υπόθεση Βατοπεδίου. Κι όλος αυτός ο ντόρος τόσα χρόνια; Τελικά, όλα είναι σχετικά σε τούτον τον μάταιο κόσμο.
21.3.2017

¤ Στα ύψη | Μαύρα και πάλι τα μαντάτα από την «Εργάνη», ενός από τα ελάχιστα επιτεύγματα του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, που του παρέχει τώρα ευχέρεια στην κριτική! Η ανεργία καλά κρατεί παρά τις «ασπιρίνες» ΕΣΠΑ.
21.3.2017

¤ Στάση πληρωμών | Στο μεταξύ στην πιάτσα ελάχιστοι πλέον πληρώνουν Εφορία και ΤΕΒΕ - ΟΑΕΕ. Άλλοι προτιμούν -και καλά κάνουν- να ταΐσουν τα παιδιά τους κι άλλοι στην αναμπουμπούλα χαίρονται.
21.3.2017

¤ Ματαιοδοξία | Έξι μεταμοσχεύσεις καρδιάς και δύο συκωτιού είχε κάνει ο γνωστός κροίσος Ντέιβιντ Ροκφέλερ, που πέθανε χθες σε ηλικία 101 χρονών. Εγκεφάλου ούτε μία ο... δυστυχής.
21.3.2017

¤ Με τον τρόπο τους | Πρωτότυπη αιτιολογία βρήκαν οι αντιεξουσιαστές που κατέστρεψαν τα γραφεία της πολυεθνικής εταιρείας διακίνησης εργαζομένων Adecco στη Θεσσαλονίκη. «Ήρθαμε να την συγχαρούμε για τις επιτυχίες της», είπαν.
21.3.2017

¤ Συγγένειες | Ο περιβόητος Γ. Φ. Φαλμεράιερ έλεγε χαζομάρες. Ο Κ. Παπαρρηγόπουλος είχε δίκιο. Έρευνα DNA που διενήργησαν έλληνες επιστήμονες αποδεικνύει ότι οι Πελοποννήσιοι είναι «συγγενείς» κυρίως με τους Ιταλούς (85% έως 96%), τους Ισπανούς (53% έως 62%) και τους Γάλλους (39 έως 42%) και ελάχιστα με τους Σλάβους (0,2% έως 14,4%).
10.3.2017

¤ Θεατρολόγοι | Και οι απόφοιτοι του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καταλαμβάνουν θέσεις ΠΕ Θεατρολόγων στο δημόσιο τομέα, αποφάνθηκε το υπουργείο Εσωτερικών.
9.3.2017

¤ Αφελληνισμός τραπεζών | Οι ξένες διοικήσεις των τραπεζών, με πρώτη την τράπεζα Πειραιώς, δεν διόρισαν ούτε έναν έλληνα στις επιτροπές, καταγγέλλει ο βουλευτής Αρκαδίας ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, τη στιγμή που οι τραπεζίτες  πανηγυρίζουν, επειδή τα... ευαγή ιδρύματα, σε συνθήκες βαθιάς κρίσης της οικονομίας, επέστρεψαν στην κερδοφορία.
8.3.2017

¤ Ωχ | Ημέρα της Γυναίκας σήμερα. Θα χορτάσουμε μπαγιάτικους δεκανικούς.
8.3.2017

¤ Περί σκόρδου! | Είναι γνωστό ότι το σκόρδο, αντίθετα με κάποιες νέες φυτο-απάτες, έχει πάρα πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες, τις οποίες αναγνωρίζει και η σύγχρονη ιατρική. Απόδειξη αποτελεί και το γεγονός ότι το κορυφαίο Πανεπιστήμιο στον κόσμο, το Χάρβαρντ, ασχολήθηκε επιστημονικά με την οσμή του και βρήκε ότι εξουδετερώνεται με μήλο ή μαρούλι!
8.3.2017

¤ Πρόταση... εργασίας | Όλοι μιλάνε για «διογκωμένο» δημόσιο τομέα και «τεμπέληδες» δημοσίους υπαλλήλους. Είναι απορίας άξιο το γιατί κανένας δεν αναφέρεται στον τεράστιο παρασιτισμό του ιδιωτικού τομέα και δεν επιχειρεί να σταθμίσει τις τραγικές επιπτώσεις του στην ελληνική οικονομία και στις τσέπες μας.
7.3.2017

¤ Δυσαρμονία | Πολλά προβλήματα συνάφειας τίτλων σπουδών και αντικειμένου εργασίας θα εξέλιπαν αν πρυτάνευε η λογική και αγνοούνταν οι συντεχνίες. Τι νόημα έχει να τους ζητάς όταν ο υποψήφιος μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της θέσης εργασίας; 
7.3.2017

¤ Συνάφεια | Το παρακάτω σχόλιο γίνεται με αφορμή το θέμα που προέκυψε με την προκήρυξη των δικαστηρίων, δηλαδή για το ποιοί απόφοιτοι μπορούν να προσληφθούν σε θέση γραμματέα. Ουσιαστικά πρόκειται για το πρόβλημα της συνάφειας του βασικού τίτλου σπουδών και του αντικειμένου εργασίας, το οποίο συναντάται συχνότερα στους μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών. 
7.3.2017

¤ Διεκδίκηση | Το ποιός καταλαμβάνει ποιά θέση εργασίας στο δημόσιο τομέα, είναι ένα διαρκές ζητούμενο. Όσο ισχυρότερος συνδικαλιστικά είναι ένας κλάδος - ειδικότητα (για παράδειγμα των Μηχανικών) τόσο μεγαλύτερη η πίεση που ασκεί και τα οφέλη που αποκομίζει στη σχετική διαπραγμάτευση με τα υπουργεία και ιδίως αυτό των Εσωτερικών.
7.3.2017

¤ Μαρτύριο εργαζομένων | Τα εξ αμάξης ακούνε εργαζόμενοι σε εταιρείες εισπρακτικές, τηλεπικοινωνιών και άλλες, αλλά και σε δημόσιες υπηρεσίες. Αν είστε ασυγκράτητοι, τουλάχιστον επισημαίνετε ότι οι... ευχές απευθύνονται στη διοίκηση. Και έχετε υπόψη ότι στις δημόσιες υπηρεσίες οι θέσεις τηλεφωνητών συνήθως καταλαμβάνονται από τυφλούς.
3.3.2017

¤ Μνήμες | Με αυτά και τα άλλα στις προσλήψεις, θα νοσταλγήσουμε την εποχή της κομματικής και συνδικαλιστικής ποσόστωσης.
2.3.2017

¤ Παλιοκατάσταση | «Αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων» ονομάζει την απόπειρα για νέες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων του δημόσιου τομέα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, επιζητώντας, μάλιστα, διακομματική συνενοχή και εμπλοκή του ΑΣΕΠ. Μόνο που η «αποκατάσταση» θα είναι η τέταρτη από την ίδρυση του ΑΣΕΠ και εντεύθεν και ενώ ήδη οι διορισμοί μέσω μονιμοποιήσεων είναι περισσότεροι από αυτούς μέσω ΑΣΕΠ. Και ουδείς γνωρίζει πόσες μονιμοποιήσεις έκαναν τα δικαστήρια.
2.3.2017
© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, Tηλ: 213-0142306, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2016  proslipsis.gr, All rights reserved