nmathioud for ProslipsisGR - Widget
  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Καταναλωτικά Επιστροφή    
ΕΕ: Συνδρομητικό βίντεο και στα ταξίδια

Αθήνα 19.5.2017, 16:25

Οι χρήστες του Νetflix και άλλων υπηρεσιών που προσφέρουν βίντεο, μουσική ή και ηλεκτρονικό βιβλίο στο ίντερνετ θα μπορούν απο το 2018 να «μεταφέρουν» και στις διακοπές τους σε άλλα κράτη μέλη το περιεχόμενο στο οποίο έχουν πληρώσει για να έχουν πρόσβαση στο σπίτι τους, κάτι που σήμερα δεν είναι πάντοτε δυνατό.

Στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, βλέπουμε ολοένα και συχνότερα ταινίες ή ακούμε μουσική συνδρομητικά από το ίντερνετ σε τηλέφωνα και ταμπλέτες. Ωστόσο όταν ταξιδεύουμε το περιεχόμενο αυτό, που μπορεί να περιλαμβάνει ταινίες, σειρές, μουσική, παιχνίδια ή και αθλητικές συναντήσεις δεν ταξιδεύει μαζί μας καθώς υπάρχουν ακόμα περιορισμοί στην μεταφορά συνδρομών σε άλλες χώρες. Από το 2018 αυτό αναμένεται να αλλάξει μετά την έγκριση νομοθεσίας από το ΕΚ στις 18 Μαΐου.

Σύμφωνα με το νέο κανονισμό θα επιτρέπεται σε όλους όσους έχουν πληρώσει για το δικαίωμα να παρακολουθούν, να ακούν ή να διαβάζουν περιεχόμενο από πάροχο στη χώρα καταγωγής τους, να το κάνουν και στα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ όταν ταξιδεύουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Ο εισηγητής του ΕΚ, Ζάν-Μαρί Καβαντά (Φιλελεύθεροι, Γαλλία), εξηγεί: «Αν κάποιος ζει για παράδειγμα στη Γερμανία αλλά πάει για διακοπές στην Ισπανία, θα μπορεί να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες που είχε στη χώρα του καθώς το κείμενο καλύπτει όλες τις χώρες της ΕΕ».


 Οι πάροχοι περιεχομένου θα έχουν τη δυνατότητα να επαληθεύουν τη τοποθεσία των συνδρομητών τους και έτσι το ΕΚ ζήτησε να συμπεριληφθούν στον κανονισμό ρυθμίσεις που θα προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επαλήθευσης.

Ο κανονισμός θα εφαρμοστεί από το πρώτο εξάμηνο του 2018 και θα έχει αναδρομική ισχύ, πράγμα που σημαίνει ότι θα εφαρμοστεί και σε συνδρομές πού έχουν ήδη ξεκινήσει.
 
Διευκολύνοντας τη νόμιμη πρόσβαση σε ταινίες και μουσική, ο κανονισμός ελπίζεται ότι θα συμβάλλει και στην καταπολέμηση της πειρατείας στο ίντερνετ.  Παράλληλα, το ΕΚ εξετάζει άλλους τρόπους κατάργησης των αόρατων συνόρων στο ίντερνετ που ακόμα επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να κάνουν τιμολογιακές ή άλλες διακρίσεις μεταξύ κρατών μελών. 


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, Tηλ: 213-0142306, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2018  proslipsis.gr, All rights reserved