ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις σε ΑΕΙ - Ερευνητικά κέντρα Επιστροφή    
Δεκάδες θέσεις εργασίας στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) σε Θέρμη, Βόλο, Μαρούσι

Αθήνα 15.12.2017, 12:43

Τα Ινστιτούτα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), που εδρεύει στη Θέρμη, στο πλαίσιο της υλοποίησης ερευνητικών προγραμμάτων, προκηρύσσει δεκάδες θέσεις επιστημονικού κυρίως προσωπικού, με σύμβαση ορισμένου χρόνου ή έργου, στις πόλεις Θέρμη, Βόλο και Μαρούσι. 

H συντριπτική πλειονότητα των θέσεων βρίσκεται στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και αφορούν πληροφορικάριους και μηχανικούς, ωστόσο υπάρχουν και θέσεις για γιατρούς, Χημικούς Μηχανικούς, Γεωπόνους, Γεωλόγους, Φυσικών Επιστημών, Ψυχολόγους, Μαθηματικούς, κ.ά.

Αιτήσεις συμμετοχής στη διαδικασία επολογής υποβάλλονται εντός των προσεχών ημερών.

Και μια κρίσιμη επισήμανση: Οι θέσεις αυτές είναι ορισμένου χρόνου ή έργου, δηλαδή προσωρινές. Επειδή, όμως, δημιουργούνται στο πλαίσιο της υλοποίησης κοινοτικών προγραμμάτων, οι συμβάσεις επιτρέπεται να ανανεώνονται. Κι όταν οι συμβάσεις ανανεώνονται, έρχεται μια ωραία ημέρα η ελληνική πολιτεία και προβαίνει σε αθρόες μονιμοποιήσεις. Σαν τις περίπου 40.000 που έγιναν με τα περιβόητα δύο προεδρικά διατάγματα Παυλόπουλου. Μονιμοποιήσεις, όμως, κάνουν και τα διοικητικά δικαστήρια! Κάπως έτσι, τα ιδρύματα γεμίζουν με μονιμοποιηθέντες συμβασιούχους, την ύπαρξη των οποίων αγνοούσαν παντελώς και τους οποίους δεν ξέρουν τι να κάνουν (ούτε καρέκλες δεν έχουν να τους δώσουν). Το παράδοξο είναι ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι απαγορεύουν και τις ανανεώσεις συμβάσεων (εκτός από την προαναφερθείσα περίπτωση) και τις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων. Όμως διαχρονικά, από το 1994 που έγινε ο νόμος 2190/94 για τις προσλήψεις και δημιουργήθηκε το ΑΣΕΠ, και ανανεώσεις συμβάσεων γίνονται και μονιμοποιήσεις. Ήδη βρίσκονται στα σκαριά πάνω από 10.000 μονιμοποιήσεις στους δήμους. Όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργεί ο παραπάνω νόμος και το ΑΣΕΠ, περισσότεροι κατέλαβαν μόνιμη θέση στο δημόσιο τομέα μέσω μονιμοποίησης παρά μέσω των νόμιμων διαδικασιών πρόσληψης. Άρα, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού... 

Οι θέσεις που προκηρύσσονται είναι οι εξής (πατώντας πάνω τους κατεβάζετε τις προσκλήσεις):

 Proslipsis.gr Proslipsis.gr
 Proslipsis.gr
Πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο δικτυακό τόπο του ΕΚΕΤΑ https://www.certh.gr/CCAC170B.el.aspx. Η πλήρης διεύθυνση του Κέντρου είναι: Θέρμη Θεσσαλονίκης, 6ο χλμ Χαριλάου – Θέρμης, Τ.Θ. 60361, 57001 Θέρμη, Θεσσαλονίκη. Τηλ: 2310 498100. Fax: 2310 498180. E-mail: certh@certh.gr. UPL: www.certh.gr.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved