ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Eδώ Πανεπιστήμιο Επιστροφή    
25|11 Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Ημέρες Ψυχικής Υγείας 2021
 

Proslipsis.gr | Αθήνα 25.11.2021, 12:50

«Ημέρες Ψυχικής Υγείας 2021» είναι ο τίτλος της διήμερης εκδήλωσης που διοργανώνουν η ΓΆ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του ΑΠΘ και η «International Society on Neurobiology & Psychopharmacology», στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2021, στο ξενοδοχείο «Hyatt Regency», στη Θεσσαλονίκη.
 
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «οι Ημέρες Ψυχικής Υγείας 2021 συνιστούν μέρος μιας προσπάθειας να επιτευχθεί η καλύτερη ποιότητα στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση, με έμφαση στη βασιζόμενη σε ερευνητικά δεδομένα ψυχιατρική». Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στις παρεχόμενες υπηρεσίες ψυχικής υγείας, με έμφαση στις ανάγκες της κοινότητας και τις διεργασίες που αφορούν στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και την παροχή υπηρεσιών υγείας.
 
Η εκπαίδευση θα εστιάσει «στον σεβασμό και την ικανοποίηση των αναγκών τόσο των ασθενών και των οικογενειών τους όσο και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα, σε ένα περιβάλλον το οποίο γίνεται όλο και πιο δύσκολο, απαιτητικό και ταυτόχρονα εξαιρετικά περίπλοκο με την ποικιλία των δομών και των χαρακτηριστικών του, αλλά και των δεικτών ποιοτικού και οικονομικού ελέγχου που ταχύτατα φαίνεται να υιοθετούνται». ΚιΆ αυτό συμβαίνει σε μία περίοδο κατά την οποία, σύμφωνα με τους διοργανωτές του Συνεδρίου, «η περίθαλψη των ασθενών με προβλήματα ψυχικής υγείας υποβαθμίζεται με την αναστολή της λειτουργίας των Ψυχιατρικών Κλινικών στα Γενικά Νοσοκομεία, όπως της ΓΆ Ψυχιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ στο Πανεπιστημιακό ΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, για να μετατραπούν σε κλινικές νοσηλείας ασθενών με Covid-19».
 
Στο πλαίσιο του διήμερου Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί ειδικό Συμπόσιο με θέμα την επικινδυνότητα και την ψυχική υγεία. Καθηγητές της Ιατροδικαστικής και της Νομικής θα ανταλλάξουν απόψεις για την επικινδυνότητα και τις ακούσιες νοσηλείες, με αφορμή την εγκύκλιο του Αρείου Πάγου.
 
Κατά τη διάρκεια των «Ημερών Ψυχικής Υγείας 2021» θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Συνεδρίου Έκθεση Ζωγραφικής με έργα μελών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, με τη συμμετοχή οργανώσεων κοινωνικής στήριξης.
 
 
* Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα.

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
22 Proslipsis.gr - ΑΠΘ - Ημέρες Ψυχικής Υγείας - Το πρόγραμμα 25112021.pdf

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved