ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Eδώ Πανεπιστήμιο Επιστροφή    
ΑΠΘ: Ημερίδα για την ελληνική παλαιογραφία και τη συλλογή χειρογράφων του Πανεπιστημίου
 

Proslipsis.gr | Αθήνα 24.01.2023, 15:39

«Ελληνική Παλαιογραφία και η Συλλογή χειρογράφων του ΑΠΘ» είναι το θέμα της Ημερίδας που διοργανώνει η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του ΑΠΘ, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 και ώρες 9.00 με 14.15, στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης.
 
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ βρίσκεται από παλαιογραφική άποψη σε στρατηγικό σημείο, καθώς αποτελεί το κέντρο ενός κύκλου στην περιφέρεια, του οποίου εκτείνεται η μεγαλύτερη συλλογή ελληνικών χειρογράφων παγκοσμίως. Εκκινώντας από ανατολικά και κατευθυνόμενος κανείς αντίστροφα προς τη φορά του ρολογιού, συναντά τις συλλογές χειρογράφων του Αγίου Όρους, των Μονών Εικοσιφοίνισσας Δράμας και Τιμίου Προδρόμου Σερρών, τις συλλογές της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρούπολης στη Νάουσα, της Κοβενταρείου Βιβλιοθήκης της Κοζάνης και της Μανουσείου Βιβλιοθήκης στη Σιάτιστα, τη συλλογή της Μονής Ζάβορδας, τις συλλογές χειρογράφων των Μετεώρων και, ολοκληρώνοντας τον κύκλο αυτόν, τις συλλογές των χειρογράφων της Θεσσαλίας, του Ολύμπου, του Πηλίου και των Σποράδων.
 
Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του ΑΠΘ δημιούργησε ένα νέο εξειδικευμένο Γραφείο Παλαιογραφίας και Κωδικολογίας. Με αυτόν τον τρόπο, το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας θα γίνει συγχρόνως και το πρώτο Ίδρυμά της, το οποίο θα έχει στη Βιβλιοθήκη του ένα τέτοιο Γραφείο, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ερευνητών του χώρου.
 
Η Ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά, μέσω zoom, από τον σύνδεσμο: https://authgr.zoom.us/j/96357896985 (κωδικός εισόδου: 963 5789 6985).
 
* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε το πρόγραμμα της ημερίδας.

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Proslipsis.gr - Tο πρόγραμμα της Ημερίδας 24012023.pdf

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved