ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Eδώ Πανεπιστήμιο Επιστροφή    
Τελετή «Λευκής Ποδιάς» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Proslipsis.gr | Αθήνα 02.11.2023, 17:11
 
Η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, σε μια λαμπρή «Τελετή», υποδέχθηκε σήμερα Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023 τους πρωτοετείς φοιτητές/ φοιτήτριές της. Το αμφιθέατρο Φυσιολογίας «Γ. Κοτζιάς» «γνώρισε»  μια ξεχωριστή «Λευκή Ημέρα», καθώς οι μελλοντικοί ιατροί ντύθηκαν με την πρώτη τους ιατρική ποδιά, με το ονοματεπώνυμό τους. 

Η γιορτή της «Λευκής ποδιάς», ή «White Coat Ceremony», αποτελεί ιστορική παράδοση στις μεγαλύτερες ιατρικές Σχολές του κόσμου και σηματοδοτεί την είσοδο των νεοεισερχομένων φοιτητών στην ιατρική επιστήμη. 
 
Τους πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες καλωσόρισαν ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Καθηγητής Καρδιολογίας Γεράσιμος Σιάσος, ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Καθηγητής  Ε. Ευσταθόπουλος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Καθηγητής Εμμ. Πικουλής, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Καθηγητής Ν. Αρκαδόπουλος και ο Αντιπρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Καθηγητής Κ. Τσιούφης. Όλοι οι ανωτέρω αναφέρθηκαν στη σημαντική επιτυχία των φοιτητών και τους ευχήθηκαν να έχουν μια λαμπρή πορεία και να αναδειχθούν  στην Ιατρική Επιστήμη.
 
Οι Καθηγητές κ.κ. Δημήτριος Μπούμπας και Δημήτριος Βασιλόπουλος, υπεύθυνοι του Γραφείου Εκπαίδευσης της Σχολής, παρουσίασαν το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών και έκαναν στους φοιτητές ένα πρώτο «ταξίδι» στην Ιατρική Σχολή.
 
Χαιρετισμό απηύθυναν: η Διευθύντρια Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Καθηγήτρια Π. Λάγιου, ο Σύμβουλος για θέματα Προσβασιμότητας Καθηγητής Θ. Παπαρρηγόπουλος, η  συντονίστρια της Επιτροπής Erasmus – Civis Καθηγήτρια Μ. Πέππα.
 
Θερμό καλωσόρισμα στους πρωτοετείς φοιτητές/τριες, έκανε και η Γραμματέας της Ιατρικής Σχολής Δρ Ελένη Βασιλοπούλου, τονίζοντας ότι όλο το διοικητικό προσωπικό της Σχολής θα βρίσκεται στο πλευρό τους, αρωγός μέχρι το τέλος της φοίτησής τους.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο ιστορικός φοιτητικός σύλλογος της Ιατρικής Αθηνών (ΣΦΙΑ) «Γρηγόρης Λαμπράκης». Πολλές πληροφορίες δόθηκαν στους φοιτητές από εκπροσώπους της Φοιτητικής Ομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας-ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΟ, από την Hellenic Medical Students’ International Committee και από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος.
 
Στην εκδήλωση συγκίνηση προκάλεσε και η απονομή βραβείων στις τρεις πρώτες  αριστεύσασες φοιτήτριες που αποφοίτησαν το περασμένο καλοκαίρι, στις κ.κ.  Μαρία Σταμελάκη, Μαρία Ξένου και Αντωνία Αλεβίζου, καθώς και στις τρεις πρώτες νεοεισαχθείσες φοιτήτριες κ.κ. Ζωή Λουκά, Ελένη Λυκούδη και Αικατερίνη Καραγιάννη. 
 
Στην ιδιαίτερη αυτή τελετή  παρευρέθησαν και η Διευθύντρια του Τομέα Βασικών Ιατρικών Επιστημών Καθηγήτρια κα Έφη Μπάσδρα, ο Διευθυντής του Τομέα Παθολογίας Καθηγητής Ν. Τεντολούρης καθώς και μέλη ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής. 
 
Η Διοίκηση της Ιατρικής Σχολής εύχεται σε όλους του φοιτητές/τριες  η γιορτή της λευκής ποδιάς να σηματοδοτήσει την αρχή μιας δημιουργικής πορείας στην επιστήμη και την κοινωνία. 
Καλές Σπουδές! 


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved