ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Eδώ Πανεπιστήμιο Επιστροφή    
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Ίδρυση Εργαστηρίου Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Βιώσιμου Τουρισμού και Τοπικής Ανάπτυξης

Proslipsis.gr | Αθήνα 05.12.2023, 14:55

Εργαστήριο Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Βιώσιμου Τουρισμού και Τοπικής Ανάπτυξης (Laboratory of Cultural Heritage, Sustainable Tourism and Local Development) ιδρύεται στο Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης της Σχολής Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειδικότερα, ιδρύεται στο Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Εργαστήριο με τίτλο «Εργαστήριο Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Βιώσιμου Τουρισμού και Τοπικής Ανάπτυξης» με ακρώνυμο (ΕΠολΤουρΑνα) και στα αγγλικά «Laboratory of Cultural Heritage, Sustainable Tourism and Local Development» (HeriΤourDev Lab), το οποίο εξυπηρετεί τις ερευνητικές και εκπαιδευτικές ανάγκες στα γνωστικά αντικείμενα του τουρισμού, του πολιτισμού, της βιώσιμης, τοπικής (αστικής και περιφερειακής) και οικονομικής ανάπτυξης, συνδυάζοντας σύγχρονα ζητήματα πολιτισμικής κληρονομιάς, βιωσιμότητας, ανθεκτικότητας, σχεδιασμού, πολιτικής και διαχείρισης προορισμών, επιχειρησιακής έρευνας, ψηφιακού μάρκετινγκ, θεματικού τουρισμού καθώς και ειδικά θέματα ανάλυσης δεδομένων και επίλυσης κρίσιμων προβλημάτων.

Το Εργαστήριο έχει ως αποστολή:
1. Την κάλυψη σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο διδακτικών και ερευνητικών αναγκών του Τμήματος και άλλων Τμημάτων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε θέματα που εμπίπτουν στα γνωστικά αντικείμενα του Εργαστηρίου, όπως αυτά προσδιορίζονται στο άρθρο 1 της παρούσας απόφασης.
2. Τη διεξαγωγή βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας στα γνωστικά αντικείμενα του Εργαστηρίου όπως αυτά εξειδικεύονται στο άρθρο 1 της παρούσας απόφασης, με σκοπό την ανάπτυξη νέας γνώσης και την απόκτηση τεχνογνωσίας σε θεωρητικό και σε εφαρμοσμένο επίπεδο.
3. Την προαγωγή της έρευνας, συνεργασίας και ανταλλαγής επιστημονικών γνώσεων με άλλα εργαστήρια του Ιδρύματος καθώς και άλλων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της ημεδαπής και της αλλοδαπής εφόσον έχουν συναφείς σκοπούς με εκείνους του Εργαστηρίου.
4. Την εφαρμογή και διάδοση καινοτόμων μεθόδων στα γνωστικά αντικείμενα του Εργαστηρίου μέσω της ανάπτυξης συνεργασιών με καθηγητές, εργαστήρια, ερευνητικά κέντρα, ακαδημαϊκά ιδρύματα και φορείς, επιμελητήρια, φορείς δημόσιας και τοπικής αυτοδιοίκησης και ερευνητικούς και τεχνολογικούς φορείς επαγγελματικές ενώσεις του ευρύτερου δημόσιου, ιδιωτικού, επαγγελματικού και παραγωγικού χώρου της Ελλάδας και του εξωτερικού.
5. Την ενίσχυση και βελτίωση της κατάρτισης των φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων με την οργανωμένη και συστηματική έρευνα.
6. Τη συγκρότηση ερευνητικής βάσης για την συγκέντρωση εξειδικευμένων επιστημονικών γνώσεων με σκοπό την υποστήριξη μελλοντικών ερευνών.
7. Τη διοργάνωση επιστημονικών Διαλέξεων, Ημερίδων, Σεμιναρίων, Συνεδρίων και άλλων επιστημονικών δράσεων σε θέματα που εμπίπτουν στα γνωστικά αντικείμενα του Εργαστηρίου, τη συμμετοχή σε επιστημονικές εκδηλώσεις και την πρόσκληση Ελλήνων και ξένων αναγνωρισμένων επιστημόνων.
8. Τον σχεδιασμό, την διεκδίκηση και την εκτέλεση ερευνητικών, μελετητικών και αναπτυξιακών ή επιμορφωτικών προγραμμάτων/έργων με σκοπό τη μελέτη και αναζήτηση τεχνικής και μεθόδων για την ανάπτυξη της επιστήμης στα γνωστικά αντικείμενα του Εργαστηρίου.
9. Την υποστήριξη της ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών σε θέματα που εμπίπτουν στα γνωστικά αντικείμενα του Εργαστηρίου.
10. Την παροχή τεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης και γνωμοδοτήσεων ως εμπειρογνώμονες προς τα μέλη του Πανεπιστημίου και εξωτερικούς φορείς, σε 
θέματα που εμπίπτουν στα γνωστικά αντικείμενα του 
Εργαστηρίου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
11. Την παραγωγή σύγχρονου εκπαιδευτικού υλικού και την υποστήριξη των μεθόδων διδασκαλίας με κατάλληλο εποπτικό υλικό.
12. Την παραγωγή σύγχρονου διδακτικού και ερευνητικού υλικού σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, όπως η έκδοση άρθρων, περιοδικών, βιβλίων και συλλογικών τόμων.
13. Την παροχή υπηρεσιών Δια Βίου Μάθησης είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως αυτοδύναμα ή σε συνεργασία με άλλα εργαστήρια ή φορείς, στα γνωστικά αντικείμενα του Εργαστηρίου.
14. Την παροχή υπηρεσιών πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων στα θεματικά πεδία του Εργαστηρίου.
15. Την παγίωση σχέσεων με την κοινωνία για την μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βελτίωσή της μέσω της μεταφοράς ερευνητικών αποτελεσμάτων και τεχνογνωσίας.
16. Την εξυπηρέτηση διαφόρων κοινωνικών αναγκών, όταν ζητείται συγκεκριμένη συνδρομή σε θέματα με τα οποία ασχολείται το Εργαστήριο.
17. Τη σύνδεση της ερευνητικής δραστηριότητας του Εργαστηρίου με τους τομείς της οικονομίας, της κοινωνίας και της περιφερειακής ανάπτυξης.
18. Την προώθηση των στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης του 2030 του ΟΗΕ.

Η σχετική απόφαση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Β' αρ. 6767|2023.




 

 



 

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved