ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις σε ΕΕ και Διεθνείς Οργανισμούς Επιστροφή    
Πρόσληψη ειδικών σε θέματα καινοτομίας και αξιοποίησης αποτελεσμάτων έρευνας

 

Αθήνα 8.12.2010, 19:02

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας - ΑΠΘ (Ερευνητική Μονάδα Αστικής και Περιφερειακής Καινοτομίας URENIO - εργαστήριο στον Τομέα Πολεοδομίας Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής σχολής του Α.Π.Θ.) είναι συντονιστής του ευρωπαϊκού έργου με τίτλο «Inter-regional cooperation for valorisation of research results (INTERVALUE)» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας εδαφικής συνεργασίας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη (South East Europe Program). Το έργο διαρκεί ως τις 31 Μαρτίου 2012.

Το έργο INTERVALUE εμπεριέχει την δημιουργία μηχανισμών μεταφοράς τεχνολογίας, υποστήριξης και διαπεριφερειακής συνεργασίας με στόχο την αξιοποίηση αποτελεσμάτων έρευνας στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Βασικές δράσεις του έργου είναι οι εξής:
1. Δημιουργία δικτύου ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη για αξιοποίηση αποτελεσμάτων έρευνας.
2. Ανάπτυξη ψηφιακού περιβάλλοντος που θα περιλαμβάνει οδηγούς που διευκολύνουν την αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων
3. Αξιολόγηση αποτελεσμάτων έρευνας όσον αφορά την επιστημονική, τεχνική τους επάρκεια σε σχέση με την προοπτική αξιοποίησης τους. Η αξιολόγηση θα γίνει από διεθνές μητρώο εμπειρογνωμόνων που θα δημιουργηθεί στο πλαίσιο του έργου.
4. Οργάνωση διαπεριφερειακών συναντήσεων παρουσίασης ερευνητικών αποτελεσμάτων με την συμμετοχή ερευνητών, επιχειρήσεων και venture capitals με στόχο τη διερεύνηση συνεργασιών για την αξιοποίηση αποτελεσμάτων έρευνας
5. Υποστήριξη στην ανάπτυξη σχεδίου αξιοποίησης επιλεγμένων αποτελεσμάτων έρευνας

Για την υλοποίηση των παραπάνω δράσεων ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας θα απασχολήσει προσωπικό και εμπειρογνώμονες. Πιο συγκεκριμένα θα χρειαστεί 5 ειδικούς σε θέματα καινοτομίας και αξιοποίησης αποτελεσμάτων έρευνας που θα απασχοληθούν:
(α) στην επικοινωνία με φορείς έρευνας και την δημιουργία του αρχείου περιγραφής αποτελεσμάτων έρευνας,
(β) στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων έρευνας σε σχέση με την τεχνική και επιστημονική πληρότητα, την προοπτική χρηματοδότησης και την διερεύνηση πιθανών αγορών. Η απασχόληση τους αναμένεται να διαρκέσει για την περίοδο ως τη λήξη του έργου

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν τα βιογραφικά τους σε ηλεκτρονική μορφή στον κ. Μηλώση Δημήτριο (e-mail: dmilosis@urenio.org) με την ένδειξη «Αποστολή βιογραφικού» εντός εννέα ημερολογιακών ημερών από σήμερα. Στο βιογραφικό είναι απαραίτητη η παράθεση τυπικών προσόντων (τίτλοι σπουδών), ειδικές γνώσεις πληροφορικής, γνώση ξένων γλωσσών καθώς και ολοκληρωμένων στοιχείων επικοινωνίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά στον κ. Μηλώση στο τηλ.:2310-991954.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved