ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οι προσλήψεις που έρχονται Επιστροφή    
Εξαγγελία: δύο νέα προγράμματα για 2.000 ανέργους (1/12/05)


Αθήνα 1.12.2005, 17:24
Άλλα δύο προγράμματα κατά της ανεργίας εξαγγέλθηκαν πριν από λίγο, από τα οποία αναμένεται να επωφεληθούν 2.000 άνεργοι.

Το πρώτο θα επιχορηγήσει 1.700 ανέργους για να δραστηριοποιηθούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» που θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ. Στόχος του προγράμματος είναι η ενθάρρυνση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης, των ανέργων που αποφασίζουν να δημιουργήσουν τη δική τους μικρή επιχείρηση στους τομείς πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών και τηλεματικής. Για την επίτευξη του σκοπού του προγράμματος δίδεται η δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι να υπαχθούν ακόμα και σε προγράμματα βραχυχρόνιας κατάρτισης, προκειμένου να ενισχυθούν περαιτέρω. Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 15.300.000 ευρώ.

Το δεύτερο, συνολικού προϋπολογισμού 3.727.200 ευρώ, είναι πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (Stage) και απευθύνεται σε 350 ανέργους, ηλικίας 22 έως 40 ετών, πτυχιούχων ΑΕΙ, ΤΕΙ, διπλωματούχους ΙΕΚ, αποφοίτους Λυκείου Γενικής Εκπαίδευσης, ΤΕΛ, ΕΠΛ και ΤΕΕ Β’ Κύκλου, οι οποίοι θα τοποθετηθούν για 18 μήνες στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Με αδιαφάνεια;
Είναι άγνωστο αν ο ΟΑΕΔ θα εκδώσει πρόσκληση για το πρόγραμμα stage, καθώς τελευταία υιοθετεί την πρακτική στα προγράμματα με λίγες θέσεις οι τοποθετήσεις να γίνονται από τους εργασιακούς συμβούλους, μέσα από την διαδικασία της λεγόμενης εξατομικευμένης παρέμβασης. Δηλαδή από τις καταστάσεις ανέργων που διατηρούν τα κατά τόπους ΚΠΑ ή υπηρεσίες ΟΑΕΔ.

Αν γίνει αυτό, θα πρόκειται για ένα ακόμη είδος πρόσληψης που δεν τηρούνται στοιχειώδεις κανόνες διαφάνειας, παρότι η εμπειρία stage πριμοδοτείται στις προσλήψεις του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον οργανισμό, είναι αμφίβολο αν θα εκδοθούν προσκλήσεις και για τρία ακόμη stages, που παρουσίασε ήδη η Proslipsis και αφορούν τοποθετήσεις:
- 200 στελεχών στις Διευθύνσεις Εμπορίου των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων που έχουν την ευθύνη των αγορών.
- 251 στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας.
- 732 στους Οργανισμούς Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.

Να θυμίσουμε ότι με εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες διενήργησε πρόσφατα ο ΟΑΕΔ και την πρόσληψη 443 ατόμων στα ΚΠΑ αρμοδιότητάς του (τα αποτελέσματα αναμένονται).

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved