ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οι προσλήψεις που έρχονται Επιστροφή    
Εντός προϋπολογισμού 2019 η πρόσληψη 4.500 μόνιμων εκπαιδευτικών ΕΑΕ

Proslipsis.gr | Αθήνα 3.10.2018, 16:31

Από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται ότι η πρόβλεψη για το διορισμό 4.500 μόνιμων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του 2019 που κατατέθηκε στη Βουλή.

«Ανακοινώσαμε 15.000 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε βάθος 3ετίας», δηλώνει σχετικά ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου. «Στο πλαίσιο αυτό προχωρούμε αρχικά στην ένταξη στον Προϋπολογισμό του 2019 των πρώτων 4.500 μόνιμων εκπαιδευτικών, όπως εξήγγειλε από τη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Εμπράκτως και παρά τη δυσπιστία διαφόρων, η κυβέρνηση αποδεικνύει τη στήριξή της στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση με προτεραιότητα την πιο ευάλωτη πλευρά της. Ενισχύουμε, οιπόν,τα παιδιά που με την κατάλληλη φροντίδα και υποστήριξη δεν θα σταματούν ποτέ να μας εκπλήσσουν με την πρόοδο τους και τις δεξιότητές τους και τους εκπαιδευτικούς που καθημερινά δίνουν τη μάχη τους στην κατεύθυνση αυτή».

Ωστόσο, το υπουργείο δεν λέει να ξεκαθαρίσει τον τρόπο πρόσληψης του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, ώστε να ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι τι θα πράξουν. Το γεγονός ότι δεν αναφέρεται ποτέ στον γραπτό διαγωνισμό που προβλέπεται από το νόμο, αλλά και η συχνή επανάληψη της λέξης «διορισμός» στις σχετικές ανακοινώσεις του, παραπέμπει ευθέως σε μονιμοποιήσεις αναπληρωτών. Γεγονός που συνάδει και με την γενικότερη πολιτική της παρούσας κυβέρνησης να μονιμοποιεί συμβασιούχους. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι διορισμοί επιτυχόντων εκπαιδευτικών στο διαγωνισμό ΑΣΕΠ 2008.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved