ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οι προσλήψεις που έρχονται Επιστροφή    
1.861 μόνιμες θέσεις στα Νοσοκομεία (ολόκληρη η προκήρυξη) (7/6)
 


Αθήνα 7.6.2005
Σχέδιο προκήρυξης του υπουργείου Υγείας για την πλήρωση 1.861 θέσεων τακτικού προσωπικού στα Νοσοκομεία παρουσιάζει κατ' αποκλειστικότητα η Proslipsis.

Η προκήρυξη προβλέπει την κάλυψη θέσεων των κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα των ακόλουθων κλάδων - ειδικοτήτων (μόνο): ΠΕ Νοσηλευτικής, ΠΕ Νοσηλευτών τριών, ΤΕ Νοσηλευτικής, ΤΕ Νοσηλευτών τριών, ΤΕ Επισκεπτών τριών Υγείας, ΤΕ Μαιευτικής, ΤΕ Μαιών των, ΔΕ Νοσηλευτικής, ΔΕ Αδελφών και Βοηθών Νοσοκόμων.

Οι 1.861 θέσεις κατανέμονται σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία της χώρας και για να τις διεκδικήσουν οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν τα αντίστοιχα ειδικά προσόντα (τίτλους σπουδών κ.λπ.) και τα ακόλουθα γενικά: 
1. Να είναι Έλληνες πολίτες.
2. Να έχουν γεννηθεί:
α) έως και το έτος 1984 οι υποψήφιοι κλάδου Π.Ε., Τ.Ε. και Δ.Ε.,
β) έως και το έτος 1989 οι υποψήφιοι των κλάδων Δ.Ε. Αδελφών Νοσοκόμων, Δ.Ε. Βοηθών Νοσοκόμων και Δ.Ε. Νοσηλευτικής, που είναι απόφοιτοι νοσηλευτικής σχολής.
3. Να έχουν την υγεία και την φυσική καταλληλότητα που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που επιλέγουν.
4. Να μην έχουν κώλυμα διορισμού, ούτε κατά το χρόνο λήξεως της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, ούτε κατά το χρόνο του διορισμού.
5. Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
Εξαίρεση: Δεν απαιτείται εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων για τους υποψηφίους των κλάδων Δ.Ε. Αδελφών Νοσοκόμων, Δ.Ε. Βοηθών Νοσοκόμων και Δ.Ε. Νοσηλευτικής εάν είναι απόφοιτοι Νοσηλευτικών Σχολών και ευρίσκονται νομίμως εκτός στρατεύματος (άρθρο 54 παρ. 2 του Ν. 1759/1988 με το οποίο ορίζεται ως κατώτατο όριο ηλικίας διορισμού για τους αποφοίτους Νοσηλευτικών Σχολών το 16ο έτος της ηλικίας χωρίς την υποχρέωση εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων προκειμένου για τους άρρενες).

Ειδικά για τους νοσηλευτές, στην προκήρυξη αναφέρεται ότι θα πρέπει να καταθέσουν και βεβαίωση εγγραφής στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (Ε.Ν.Ε.) ή υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνουν ότι έχουν καταθέσει αίτηση εγγραφής στην Ε.Ν.Ε. μέχρι και την τελευταία ημέρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Στην τελευταία περίπτωση ο υποψήφιος υποχρεούται να προσκομίσει τη βεβαίωση εγγραφής στο φορέα κατά το στάδιο του διορισμού (η διεύθυνση της Ένωσης είναι: Ιπποκράτους 88, Αθήνα, τηλ.: 210-3388.353, 3388.387, 3388.364, φαξ: 3617.859). 

Πως θα διεκδικήσετε τις θέσεις
Την παραλαβή και αξιολόγηση των αιτήσεων θα την κάνουν τα ίδια τα νοσοκομεία, τα οποία από το προσεχές διάστημα θα αρχίσουν να εκδίδουν προσκλήσεις για την υποβολή δικαιολογητικών. Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις μπορούν από τώρα να απευθύνονται στις διευθύνσεις προσωπικού των Νοσοκομείων για να πληροφορηθούν πότε αναμένεται η υποβολή των αιτήσεων. Επισημαίνεται ωστόσο ότι ορισμένα απο αυτά ενδέχεται να μην έχουν ακόμα ενημερωθεί σχετικά από το υπουργείο Υγείας. Σε κάθε περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα Νοσοκομεία θα εκδώσουν προσκλήσεις σε διαφορετικό χρόνο και καλό θα είναι να βρίσκονται σε επιφυλακή. Τα Νοσοκομεία είναι αυτά που διενεργήσουν και την αξιολόγηση των αιτήσεων και  -όπως αναφέρεται στο σχέδιο-, "υποχρεούνται να καταρτίσουν, να αναρτήσουν και να αποστείλουν στο Α.Σ.Ε.Π. τους πίνακες κατάταξης των υποψηφίων εντός σαράντα πέντε (45) ημερών το αργότερο από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Το ΑΣΕΠ δηλαδή περιορίζεται στον έλεγχο των ενστάσεων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, στο άμεσο μέλλον προβλέπεται να εκδοθούν προκηρύξεις και για την κάλυψη θέσεων παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατη υπουργική απόφαση (έγραψε σχετικά η Proslipsis) προέβλεπε την πλήρωση συνολικά 2.779 θέσεων. 

Στα δύο αρχεία θα βρείτε αντίστοιχα το κείμενο της προκήρυξης και τον αναλυτικό πίνακα με τις θέσεις.

Τον νόμο 3252/2004 που ιδρύει την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος μπορείτε να τον κατεβάσετε πατώντας εδώ.  

 

 2 αρχεία διαθέσιμα για download 
Οι 1.861 θέσεις
Το σχέδιο προκήρυξης

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved