ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Υποτροφίες Επιστροφή    
Ο νέος κύκλος υποτροφιών του Ιδρύματος Fulbright

 

Αθήνα 31.8.2010, 19:22

Νέο κύκλο υποτροφιών σε έλληνες πολίτες (καθηγητές - ερευνητές, μεταπτυχιακούς φοιτητές, εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες), που αφορούν σπουδές, διαλέξεις, επιμορφωτικά προγράμματα και έρευνα στις ΗΠ το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, ανακοίνωσε το Ίδρυμα Fulbright.

Αναλυτικά, τα προγράμματα υποτροφιών είναι τα εξής:

Για επιστήμονες
Χορήγηση υποτροφίας σε καθηγητές ή ερευνητές µε διδακτορικό που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον τέσσερα χρόνια επαγγελτικής εµπειρίας από την απόκτηση του διδακτορικού τίτλου τους. Αίτηση µπορούν να υποβάλουν για οποιονδήποτε επιστημονικό κλάδο στον οποίο επιθυµούν να δώσουν διαλέξεις ή και να κάνουν έρευνα σε πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα των ΗΠΑ, µε τα οποία έχουν ήδη εξασφαλίσει συνεργασία. Οι υποτροφίες αυτές έχουν διάρκεια δύο ή τρεις µήνες και αφορούν όλους τους κλάδους, µε έµφαση στις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήµες. Αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010.

Για μεταπτυχιακούς φοιτητές
Χορήγηση υποτροφιών, διάρκειας ενός έτους, σε αριστούχους φοιτητές αναγνωρισμένων ελληνικών πανεπιστημίων, για µεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ στους περισσότερους επιστηµονικούς κλάδους. Προτεραιότητα δίνεται στους κλάδους των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστηµών, µε έµφαση στις ∆ιεθνείς Σχέσεις, στις Ελληνο-Αµερικανικές Σχέσεις, στις Πολιτικές Επιστήµες, στα Νοµικά, στη Βιβλιοθηκονοµία, στην Ιστορία της Τέχνης και του Πολιτισμού, στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία, στα Παιδαγωγικά, στη ∆ηµόσια Δοίκηση, στις Περιβαλλοντολογικές Σπουδές, στις Θετικές Επιστήμες και τη Τεχνολογία, στη Δημοσιογραφία, στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, και στις Αμερικανικές Σπουδές. Αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011.

Για Καλλιτέχνες
Χορήγηση υποτροφίας σε καλλιτέχνες και ερευνητές που έχουν ήδη τουλάχιστον πέντε χρόνια επαγγελµατικής δραστηριότητας. Προορίζεται κυρίως για καλλιτέχνες στη µέση της σταδιοδρομίας τους, οι οποίοι θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να εκπαιδευτούν στις Ηνωμένες Πολιτείες σε πεδία όπως οι Εικαστικές Τέχνες, η Μουσική, το Θέατρο, ο Χορός ή η Ψηφιακή Τέχνη. Οι υποτροφίες χορηγούνται για περίοδο δύο ή τριών µηνών, µε την προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενοι να έχουν ήδη εξασφαλίσει συνεργασία µε ακαδημαϊκά ιδρύματα ή πολιτιστικά κέντρα στις ΗΠΑ. Αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011.

Για καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Οι υποτροφίες αυτές αφορούν καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διδάσκουν αγγλικά, καθώς και επαγγελματίες που ασχολούνται µε την εκπόνηση προγραμμάτων σπουδών, την εκπαίδευση διδασκόντων και τη συγγραφή σχολικών βιβλίων και εγχειριδίων. Πρόκειται για ακαδημαϊκό πρόγραµµα επιμόρφωσης µε σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας διδασκαλίας και τη διεύρυνση των προσραμμάτων σπουδών σε εκπαιδευτικά ιδρύµατα και σχολικά συστήµατα. Τα σχετικά προγράµµατα σε πανεπιστήµια των Ηνωµένων Πολιτειών εστιάζουν σε θέµα ή αντικείµενο που συνδέεται µε τις λεγόµενες Αµερικανικές Σπουδές. Αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι την Παρασκευή 14 Iανουαρίου 2011.

Salzburg seminar
Τα σεµινάρια αυτά απευθύνονται σε επαγγελματίες των πολιτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών επιστηµών. Το Σεµινάριο του Ζάλτσµπουργκ, ένα από τα σπουδαιότερα διεθνή εκπαιδευτικά κέντρα του κόσµου, είναι αφιερωμένο στην προώθηση της ανταλλαγής ιδεών σε ακαδημαϊκό και διαπολιτισμικό περιβάλλον. Χορηγούνται περιορισμένες σε αριθµό υποτροφίες για την παρακολούθηση σεμιναρίων µίας εβδομάδας στο Ζάλτσµπουργκ της Αυστρίας.

Για αιτήσεις και αναλυτικές πληροφορίες των προγραμμάτων υποτροφιών για Έλληνες πολίτες επικοινωνήστε καθημερινά 10.00 – 14.30 (εκτός Τετάρτης) στο 210-7241-811 η 210-7241812 η στο  greekprogram@fulbright.gr. Για περισσότερες πληροφορίες, ενημέρωση, προθεσμίες υποβολής αιτήσεων, νέα προγράμματα και ειδικές υποτροφίες, συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Fulbright www.fulbright.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved