ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Υποτροφίες Επιστροφή    
Ίδρυμα «Παύλος Δ. Γιαννακόπουλος Fountation»

Proslipsis.gr | Αθήνα 21.09.2022, 06:52

Ανακοινώθηκε χθες και επίσημα η λειτουργία Ιδρύματος με την επωνυμία «Παύλος Δ. Γιαννακόπουλος Fountation», προς τιμήν του ιδρυτή της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ και ιδρυτή και ιστορικού ηγέτη της «ΚΑΕ Παναθηναϊκός», με το πλούσιο κοινωνικό έργο.

«Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπήρξε υπόδειγμα Έλληνα, ο οποίος κατά την δραστηριοποίησή του στον επιχειρηματικό τομέα πορεύθηκε τον δρόμο της δημιουργίας συνδυάζοντας, αρμονικά και ιδανικά την άμεμπτη αξιοπρέπεια με την κοινωνική ευαισθησία», τόνισε στην ομιλία του ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος συνδέονταν με στενή φιλία με τον εκλιπόντα.

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε και στο εν πολλοίς άγνωστο κοινωνικό έργο του Π. Γιαννακόπουλου, λέγοντας: «Εδώ οφείλω νΆ αναδείξω ότι, παρά την γενικότερη στάση του να μην κοινολογεί τις αγαθοεργές πράξεις του- είναι, άλλωστε, σε όλους γνωστό πως ο Παύλος Γιαννακόπουλος και η οικογένειά του απέφευγαν και αποφεύγουν συστηματικά  κάθε είδος δημοσιότητας και αντίστοιχης προβολής- πλειάδα προσφορών του ή και ευεργεσιών του ήλθαν, εκ των πραγμάτων, στο φως αποκαλύπτοντας, έστω και εν μέρει, το μέγεθος της κοινωνικής του ευαισθησίας και της προσήλωσής του στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης. Όσο και αν φαίνεται εκ πρώτης όψεως παράδοξο, σε αυτό το πλαίσιο της κοινωνικής του ευαισθησίας και προσφοράς εντάσσεται και η όλη του ενασχόληση με τον Αθλητισμό». 

Θυμίζουμε ότι η «ΚΑΕ Παναθηναϊκός» υπήρξε ένας επιτυχημένος αθλητικός σύλλογος τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια. Τίμησε το ελληνικό μπάσκετ σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτή, κατακτώντας το κορυφαίο της πρωτάθλημα έξι φορές.

Δυο λόγια
Ο Παύλος Γιαννακόπουλος γεννήθηκε την 20ή Αυγούστου 1922 στην Αθήνα. Κατάγονταν από την Σελλασία Λακωνίας. Φοίτησε στην τότε ΑΣΟΕΕ ενώ παράλληλα εργαζόταν στο φαρμακείο του πατέρα του Δημήτρη, στην οδό Πειραιώς. Ανήσυχο και διορατικό  επιχειρηματικό πνεύμα, ίδρυσε το 1960 την εταιρεία εισαγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων διεθνών φαρμακευτικών οίκων «ΦΑΡΜΑΓΙΑΝ», στην οδό Σωκράτους. Το 1971 ίδρυσε την «ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ», η οποία -κυρίως μετά το 1995, όταν και ιδρύθηκε η θυγατρική «ΒΙΑΝ ΑΕ»- αναδείχθηκε σε πραγματικό «κολοσσό» για τα ελληνικά δεδομένα στον τομέα των φαρμακευτικών προϊόντων, υπό την ευρεία του όρου έννοια που περιλαμβάνει και παραφαρμακευτικά καθώς και ιατροτεχνολογικά προϊόντα. 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved