ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Υποτροφίες Επιστροφή    
Πώς το ΙΚΥ θα χορηγεί υποτροφίες βραχείας διάρκειας για το Ηνωμένο Βασίλειο

Proslipsis.gr | Αθήνα 06.04.2023, 17:22

Τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας καθόρισαν τους όρους και την διαδικασία χορήγησης υποτροφιών μεταπτυχιακού επιπέδου σπουδών και διδακτορικής έρευνας βραχείας διάρκειας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, με τίτλο «Υποτροφίες βραχείας διάρκειας ΕλληνοΒρετανικής Συνεργασίας- ΒΆκύκλος» κατΆ εφαρμογή του από 19-10-2022 Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) και της Βρετανικής Πρεσβείας σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και το British Council («εφεξής Βρετανικό Συμβούλιο»), με τη συνδρομή της Βρετανικής Πρεσβείας, θα υλοποιήσουν από κοινού πρόγραμμα υποτροφιών κινητικότητας βραχείας διάρκειας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 με τίτλο «Ελληνο-Βρετανική Συνεργασία για Υποτροφίες βραχείας διάρκειας- ΒΆ Κύκλος» και στην αγγλική γλώσσα «Greek-British Cooperation on shortterm Scholarships- Second Cycle» (εφεξής «Πρόγραμμα»).

Σκοπός του Προγράμματος είναι να ενθαρρύνει την κινητικότητα των φοιτητών/τριών προς τα βρετανικά Πανεπιστήμια για την ενίσχυση της επιστημονικής και εκπαιδευτικής τους επάρκειας, τη διεύρυνση της ερευνητικής τους δραστηριότητας και τη δημιουργία προοπτικών συνεργασίας, προς όφελος τόσο των δικαιούχων του προγράμματος όσο και των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων στα οποία φοιτούν.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν μεταπτυχιακοί/ες φοιτητές/τριες και υποψήφιοι/ες διδάκτορες ελληνικών ΑΕΙ

Το Πρόγραμμα προβλέπει τη χορήγηση  30 υποτροφιών διάρκειας 4 εβδομάδων και ειδικότερα 20 υποτροφιών σε υποψήφιους διδάκτορες και δέκα (10) υποτροφιών σε μεταπτυχιακούς φοιτητές επιπέδου Master.

Η συνολική δαπάνη για την υλοποίηση του Προγράμματος προϋπολογίζεται σε εβδομήντα επτά χιλιάδες, οκτακόσια ένα ευρώ και δέκα λεπτά (¤77.801,10) και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Τα ποσά της υποτροφίας θα καταβληθούν στους δικαιούχους από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών μετά την υπογραφή σχετικής σύμβασης.

Η απόφαση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Β' αρ. 2085|2023. 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved