ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Υποτροφίες Επιστροφή    
Perrotis College: Υποτροφίες σε σπουδαστές από τις πυρόπληκτες περιοχές

Proslipsis.gr | Αθήνα 22.08.2023, 18:02

Το Perrotis College προκηρύσσει δύο υποτροφίες στο προπτυχιακό πρόγραμμα «Περιβαλλοντική Επιστήμη», για σπουδαστές από τις πυρόπληκτες περιοχές. 

Όπως αναφέρπουν οι διοργανωτές, πλέον έχει γίνει κατανοητό σε όλους ότι η περιβαλλοντική κρίση είναι παρούσα. Οι μεγάλες πυρκαγιές του 2021 και του 2023 κατέστρεψαν ένα σημαντικό ποσοστό δασών και άλλων περιοχών στην Ελλάδα και ανέδειξαν την επιτακτική ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για να επανέλθει η ισορροπία στην αλληλεπίδραση περιβάλλοντος-ανθρώπου.

Η Ελλάδα (και όχι μόνο) έχει ανάγκη από περιβαλλοντικούς επιστήμονες, οι οποίοι θα είναι σε θέση να κατανοήσουν τις διαδικασίες του παρελθόντος και του παρόντος, έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν αξιόπιστες και επιστημονικά διαπιστευμένες προβλέψεις για το μέλλον. Επιπλέον, να μπορούν να δεσμευτούν για την καταπολέμηση της ρύπανσης, την εφαρμογή της περιβαλλοντικής πολιτικής και την προώθηση πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης.

Σε αυτό το πλαίσιο και θέλοντας να ενισχύσει περισσότερο το περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό "αποτύπωμά" του, το Perrotis College παρέχει το προπτυχιακό πρόγραμμα «B.Sc. στην Περιβαλλοντική Επιστήμη». 

Το πρόγραμμα -σύμφωνα με τους διοργανωτές- προσφέρει πολύτιμη γνώση σε ένα πολύπλευρο πεδίο έρευνας που εστιάζει στις αλληλεπιδράσεις μεταξύ του εδάφους, του νερού, του αέρα στη βιόσφαιρα και των ζωντανών οργανισμών της, μελετώντας τις δυναμικές αλληλεξαρτώμενες σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ αυτών των τεσσάρων παραμέτρων. 

«Οι έννοιες κλιματική κρίση, κυκλική οικονομία, αειφορία, προστασία του περιβάλλοντος και βιώσιμη ανάπτυξη, έχουν ενσωματωθεί στη γνώση που παρέχει το Perrotis College, αναδεικνύοντάς το σε ένα από τα περισσότερο φιλοπεριβαλλοντικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η υιοθέτηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, η οποία είναι ο οδικός χάρτης για τη βιωσιμότητα της οικονομίας της ΕΕ, ωθεί όλο και περισσότερους να στρέψουν το βλέμμα και να εργαστούν πάνω στα γενικότερα ζητήματα του περιβάλλοντος», επισημαίνει το κολλέγιο. 

Καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις υποτροφίες: Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2023.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved