ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Μεταπτυχιακό: Εφαρμοσμένη Γεωγραφία και Διαχείριση του Χώρου
 

 

Αθήνα 18.6.2010, 16:32

Το Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητριών και φοιτητών, για το ακαδημαϊκό έτος 2010 – 2011, στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο: "Εφαρμοσμένη Γεωγραφία και Διαχείριση του Χώρου".

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας τριών εξαμήνων (δύο εξάμηνα μαθημάτων και ένα εξάμηνο εκπόνησης μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας) στις κατευθύνσεις:
- Κατεύθυνση Α: Διαχείριση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, με αντικείμενα τους φυσικούς και περιβαλλοντικούς κινδύνους και τις ερμηνείες τους, τις φυσικές διεργασίες που συνδέονται με τις καταστροφές, τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις των καταστροφών, την έννοια και τις εκτιμήσεις τρωτότητας, τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών στη διαχείριση καταστροφών, τις πολιτικές πρόληψης και ετοιμότητας και τα σχέδια έκτακτης ανάγκης, αποκατάστασης και ανασυγκρότησης. Αριθμός εισακτέων 12.
- Κατεύθυνση Β: Ευρωπαϊκές πολιτικές, σχεδιασμός και ανάπτυξη του χώρου, με αντικείμενα τις διαδικασίες ενοποίησης του Ευρωπαϊκού χώρου, το χωρικό σχεδιασμό σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, τις θεωρίες και πρακτικές του περιφερειακού προγραμματισμού, την ανάπτυξη των Ευρωπαϊκών περιφερειών των πόλεων και της υπαίθρου, τη μελέτη του κοινωνικού αποκλεισμού και της μετανάστευσης.
Επίσης προσφέρονται εξειδικευμένα μαθήματα μεθόδων επιστημονικής γεωγραφικής έρευνας και ποσοτικής ανάλυσης. Αριθμός εισακτέων 12.
- Κατεύθυνση Γ: Γεωπληροφορική, με αντικείμενα τις τεχνολογίες γεωπληροφορικής και τις ειδικές εφαρμογές τους στην ανάλυση γεωγραφικών δεδομένων, τις χωρικές βάσεις δεδομένων, τις εξελιγμένες τεχνικές αξιοποίησης συστημάτων γεωγραφικών πληροφοριών και τηλεπισκόπησης, την προσομοίωση – μοντελοποίηση γεωγραφικών δεδομένων καθώς και τις τεχνικές χωρικής ανάλυσης. Αριθμός εισακτέων 12.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης στο ΠΜΣ έχουν οι πτυχιούχοι συναφών ελληνικών Πανεπιστημίων, αντιστοίχων τμημάτων της αλλοδαπής, καθώς και Τμημάτων ΤΕΙ (σύμφωνα με το αρθρ. 5. παρ. 12γ του Ν. 2916/2001- ΦΕΚ 114 τ.Α΄). Σε περίπτωση που οι τίτλοι σπουδών έχουν χορηγηθεί από ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης του εξωτερικού, θα πρέπει να υποβάλλονται και οι σχετικές βεβαιώσεις ισοτιμίας από τον αρμόδιο φορέα (ΔΟΑΤΑΠ ή ΔΙΚΑΤΣΑ).

Οι υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές -τριες οφείλουν να υποβάλουν εμπρόθεσμα, αυτοπροσώπως ή με συστημένη επιστολή, στη Γραμματεία του Τμήματος Γεωγραφίας, από 7 Ιουνίου 2010 έως 10 Ιουλίου 2010 καθημερινά 11:30π.μ. – 14:00 μ.μ., τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
1. Αίτηση σε έντυπο που χορηγείται από τη Γραμματεία του Τμήματος Γεωγραφίας (παρέχεται και στην ιστοσελίδα του Τμήματος).
2. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου ή διπλώματος.
3. Αναλυτική βαθμολογία του πτυχίου ή των πτυχίων που υποβάλλονται.
4. Βιογραφικό σημείωμα, συνοδευόμενο από τα απαιτούμενα αποδεικτικά των αναφερομένων σε αυτό, καθώς και από οποιοδήποτε υποστηρικτικό στοιχείο της υποψηφιότητας.
5. Αποδεικτικό καλής γνώσης ξένης γλώσσας, με ιδιαίτερη έμφαση στην αγγλική.
6. Δύο συστατικές επιστολές.

Η επιλογή των φοιτητών γίνεται από επιτροπή, η οποία ορίζεται από τη Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης (ΓΣΕΣ), και βασίζεται στην αξιολόγηση των δικαιολογητικών και στην προφορική συνέντευξη σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό του ΠΜΣ.

Στο ΠΜΣ προβλέπονται δίδακτρα συνολικού ύψους 2.700 ευρώ για 3 εξάμηνα, τα οποία καταβάλλονται σε τρεις δόσεις (στην αρχή κάθε εξαμήνου). Επίσης, προβλέπονται τρεις υποτροφίες, μία ανά κατεύθυνση, ανά ακαδημαϊκό έτος.

Επισημαίνεται ότι υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης μέρους των σπουδών σε ένα από τα Ευρωπαϊκά ΑΕΙ με τα οποία συνεργάζεται το Τμήμα Γεωγραφίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus. Αποτελεί πάγιο στόχο του ΠΜΣ να διεξάγεται εκπαιδευτική εκδρομή (εσωτερικού ή εξωτερικού).

Η επιλογή των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το παρακάτω χρονοδιάγραμμα: (α) 6-10 Σεπτεμβρίου 2010: Προφορικές συνεντεύξεις υποψηφίων (β) 20 Σεπτεμβρίου 2010: Ανακοίνωση του τελικού πίνακα επιτυχόντων (γ) 27 Σεπτεμβρίου 2010 – 1 Οκτωβρίου 2010: Εγγραφές των επιλεγέντων.

Πληροφορίες παρέχει η Γραμματεία του Μεταπτυχιακού του Τμήματος Γεωγραφίας, τηλ.: 210-9549167, 210-9549325 (11:30-14:00), e-mail: iliasmavr@hua.gr, zfoulidi@hua.gr και η ακόλουθη ιστοσελίδα http://www.hua.gr/tmimapmsgeo.php.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε την αίτηση.

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η αίτηση (αρχείο pdf 115 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved