ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Μεταπτυχιακό: Περιβαλλοντική μηχανική και επιστήμη
 

 

Αθήνα 30.6.2010, 23:02

Το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης διοργανώνει κατά το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ), διαρκείας τριών εξαμήνων, στο γνωστικό αντικείμενο: "Περιβαλλοντική Μηχανική και Επιστήμη" (Environmental Engineering and Science).

Οι επί μέρους επιστημονικές κατευθύνσεις, στις οποίες θα μπορούν να εκπαιδευθούν οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα είναι: (1) Ατμοσφαιρική ρύπανση και αντιρρυπαντική τεχνολογία ατμοσφαιρικών ρύπων, (2) Διαχείριση αποβλήτων και υδατικών πόρων και (3) Ενεργειακός σχεδιασμός και βιώσιμη ανάπτυξη.

Στο Πρόγραμμα πρόκειται να ενταχθούν το μέγιστο σαράντα μεταπτυχιακοί φοιτητές, οι οποίοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι Τμημάτων Πολυτεχνικών Σχολών, Σχολών Θετικών Επιστημών και Γεωπονικών Σχολών των ΑΕΙ της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις ισχύουσες διατάξεις.

Για την απονομή του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) απαιτείται: α) Η υποχρεωτική παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση σε οκτώ (8) μαθήματα και β) η εκπόνηση και συγγραφή της μεταπτυχιακής εργασίας, η οποία πραγματοποιείται κατά το τρίτο εξάμηνο σπουδών. Το θέμα της μεταπτυχιακής εργασίας δύναται να ανατεθεί στους μεταπτυχιακούς φοιτητές στο τέλος του δευτέρου εξαμήνου σπουδών. Τα μαθήματα θα διεξάγονται καθημερινά τις απογευματινές ώρες από 15:00-21:00. Προϋπόθεση για την εγγραφή αποτελεί η καταβολή τελών εγγραφής ποσού 750 € ανά εξάμηνο, για τα τρία πρώτα εξάμηνα σπουδών.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν μέχρι και την Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010:
1. Αίτηση, σε ειδικό έντυπο στη Γραμματεία του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΔΠΘ, Πολυτεχνική Σχολή, Βασ. Σοφίας 12, Ξάνθη Τ.Κ. 67100), από την ημέρα δημοσίευσης της παρούσης.
2. Επικυρωμένο αντίγραφο Διπλώματος - Πτυχίου και βεβαίωση ισοτιμίας από το ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ, για όσους προέρχονται από Πανεπιστήμια του εξωτερικού ή στοιχεία από τα οποία να προκύπτει ότι αναμένεται η αποφοίτησή τους μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010.
3. Επικυρωμένο πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας.
4. Πλήρες βιογραφικό σημείωμα.
5. Τεκμηρίωση επαρκούς γνώσης μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας, με προτίμηση την Αγγλική.
6. Δύο συστατικές επιστολές.
7. Επικυρωμένη φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
8. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86, ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Κατά την κρίση της επιτροπής αξιολόγησης, οι υποψήφιοι είναι δυνατόν να κληθούν σε προσωπική συνέντευξη, η οποία και θα συνεκτιμηθεί στην τελική επιλογή.

Πρόσθετες πληροφορίες παρέχονται από τη Γραμματεία του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος, κυρία Μαρία Λεκίδου, τηλέφωνο: 25410-79101. Επίσης και από τον Διευθυντή του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, Καθηγητή κ. Ε. Βουδριά, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: voudrias@env.duth.gr. Πληροφοριακό υλικό θα είναι διαθέσιμο στην Ιστοσελίδα: www.env.duth.gr.

* Στα συνημμένα αρχεία θα βρείτε αίτηση και υπόδειγμα συστατικής επιστολής.

 

 

 2 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η συστατική επιστολή (αρχείο pdf 68,5 kb)
Η αίτηση (αρχείο pdf 74,5 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved