ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Μεταπτυχιακό στην Χωροταξία, Πολεοδομία και Περιφερειακή Ανάπτυξη από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (9/5/06)


Λάρισα 9.5.2006, 08:10
Το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει οργανώσει και θέσει σε λειτουργία από το ακαδημαϊκό έτος 1998-99 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με γνωστικό αντικείμενο “Χωροταξία, Πολεοδομία και Περιφερειακή Ανάπτυξη”.

Το ΠΜΣ απονέμει μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στη Χωροταξία, Πολεοδομία και Ανάπτυξη, το οποίο εξειδικεύεται σε τρεις κατευθύνσεις: Πολεοδομία και Ανάπτυξη Πόλεων, Χωροταξία και Περιφερειακή Πολιτική και Χωρική Ανάλυση και Πολιτική.

Στις κατευθύνσεις «Πολεοδομία και Ανάπτυξη Πόλεων» και «Χωροταξία και Περιφερειακή Πολιτική» του ΠΜΣ (ΜΔΕ) γίνονται δεκτοί απόφοιτοι των ΑΕΙ της ημεδαπής ή αντίστοιχων Τμημάτων της αλλοδαπής με προπτυχιακές σπουδές σε αντικείμενα που έχουν άμεση συνάφεια με τα αντίστοιχα γνωστικά αντικείμενα. Παράλληλα, γίνονται αποδεκτές αιτήσεις αποφοίτων ΤΕΙ από Τμήματα συναφή με τα ίδια αντικείμενα.

Ο αριθμός των εισακτέων ανέρχεται σε 12 για κάθε μια από τις κατευθύνσεις «Πολεοδομία και Ανάπτυξη Πόλεων» και «Χωροταξία και Περιφερειακή Πολιτική» και σε 16 για την κατεύθυνση «Χωρική Ανάλυση και Πολιτική».Επίσης, προβλέπεται και η χορήγηση υποτροφιών.

Για την αξιολόγηση του φακέλου του/της υποψηφίου/ας λαμβάνονται υπόψη τα αντικείμενα των προγενέστερων σπουδών, ο βαθμός του ή των πτυχίων, τα τυχόν πρόσθετα προσόντα (π.χ. δημοσιεύσεις, διακρίσεις, επαγγελματική εμπειρία) που αναφέρονται σε συνημμένο βιογραφικό σημείωμα, οι συστατικές επιστολές (δύο), η επίδοση στις ειδικές γραπτές εξετάσεις στην αγγλική γλώσσα, η συνέντευξη του/της υποψηφίου/ας ενώπιον ειδικής επιτροπής επιλογής. Ο κατάλογος των υποψηφίων που γίνονται δεκτοί ανά κατεύθυνση ανακοινώνεται μέχρι το τέλος Ιουλίου

Τα δίδακτρα του ΠΜΣ ανέρχονται σε € 2.400 ετησίως στην περίπτωση της πλήρους φοίτησης και σε €1.500 το χρόνο σε περίπτωση μερικής φοίτησης. Επίσης απαιτείται η καταβολή παράβολου ύψους € 150 για την κατάθεση της διπλωματικής μεταπτυχιακής εργασίας, το οποίο επανακαταβάλλεται σε περίπτωση διπλής προσπάθειας.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα http://www.prd.uth.gr/program/mps/index.html#diadikasia αλλά και στην Γραμματεία του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής ανάπτυξης, Λεωφόρος Αθηνών, Πεδίον Άρεως, 383 34 Βόλος , τηλ.: 24210 91442 κ 74 444 κατα τις ώρες 11.00 – 15.00.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved