ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Μεταπτυχιακό στην γεωργία και το περιβάλλον στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (16/5/06)


Μυτιλήνη 16.5.2006, 15:03
Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο αντικείμενο "Γεωργία και Περιβάλλον οργανώνει το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007 το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε σύμπραξη με τα Τμήματα Φυτικής Παραγωγής, Ζωικής Παραγωγής και Ανθοκομίας - Αρχιτεκτονική Τοπίου του ΤΕΙ Ηπείρου.

Το πρόγραμμα απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στον τομέα της Γεωργίας και του Περιβάλλοντος (Master of Science in Agriculture and Environment).
Η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την απόκτηση Μ.Δ.Ε. είναι τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα τα οποία αναλογούν σε 12 μήνες πλήρους φοίτησης. Το κάθε εξάμηνο περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον 13 πλήρεις εκπαιδευτικές εβδομάδες. Από τα τρία εξάμηνα τα δύο πρώτα συνιστούν άμεση (υποχρεωτική) παρακολούθηση μαθημάτων (Τμήμα Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Αιγαίου, Μυτιλήνη) και το τρίτο περιλαμβάνει υποχρεωτική εργαστηριακή εξάσκηση (Τμήματα Φυτικής Παραγωγής, Ζωικής Παραγωγής και Ανθοκομίας-Αρχιτεκτονικής Τοπίου του ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα) και την εκπόνηση της Διπλωματικής Διατριβής.

Τα μαθήματα, η διδακτική και ερευνητική απασχόληση, οι πρακτικές ασκήσεις και οι κάθε άλλου είδους εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες για την απονομή του Μ.Δ.Ε. κατατάσσονται στις τρεις ακόλουθες κατευθύνσεις:
1. Ολοκληρωμένη Διαχείριση Γεωργικών Οικοσυστημάτων
2. Διατήρηση Βιοποικιλότητας - Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία
3. Προϊόντα Φυτοπροστασίας και Περιβάλλον

Για την απόκτηση του Μ.Δ.Ε. απαιτείται η επιτυχής ολοκλήρωση 52 διδακτικών μονάδων σε συνδυασμό με τη συμμετοχή του φοιτητή στο σύνολο των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων του προγράμματος, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στο πρόγραμμα και στον κανονισμό μεταπτυχιακών σπουδών (σύμφωνα με τον Ν. 2083/92, άρθρο 12, παρ. 4).

Κάθε μάθημα αντιστοιχεί σε τρεις εβδομαδιαίες ώρες διδασκαλίας και τρεις διδακτικές μονάδες. Η μεταπτυχιακή διπλωματική διατριβή και η εργαστηριακή άσκηση αντιστοιχούν σε οκτώ (8) διδακτικές μονάδες το καθένα.

Το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007 θα εισαχθούν στο Π.Μ.Σ. έως 30 μεταπτυχιακοί φοιτητές. Το Α΄ εξάμηνο ξεκινά αρχές Οκτωβρίου 2006.

Στο Π.Μ.Σ. του Τμήματος Περιβάλλοντος «Γεωργία και Περιβάλλον», μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα πτυχιούχοι Πανεπιστημίου κατά προτεραιότητα Τμημάτων Περιβαλλοντικών - Θετικών Επιστημών, Γεωπονικών και Πολυτεχνικών Σχολών και κατ’ εξαίρεση πτυχιούχοι άλλων Τμημάτων κρινόμενοι κατά περίπτωση της ημεδαπής ή ομοταγών, αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Στο πρόγραμμα γίνονται δεκτοί και πτυχιούχοι ΤΕΙ σύμφωνα με την παρ. 12γ του άρθρου 5 του Ν. 2916/2001.

Για την παρακολούθηση του Π.Μ.Σ. για το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007 προβλέπεται η καταβολή διδάκτρων (1500 ευρώ ετησίως), ενώ ο αριθμός των υποτροφιών ανέρχεται σε τέσσερις και δίνονται στο πρώτο εξάμηνο με βάση τη σειρά εισαγωγής των μεταπτυχιακών φοιτητών στο πρόγραμμα, ενώ στο δεύτερο και τρίτο με βάση την απόδοσή τους στις εξετάσεις των προηγούμενων ακαδημαϊκών εξαμήνων.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν έως και 23 Ιουνίου 2006 τα παρακάτω δικαιολογητικά και θα εξεταστούν σε προσωπική συνέντευξη με Επιτροπή Αξιολόγησης στις 8 Ιουλίου 2006 στη Μυτιλήνη.
1. Έντυπη Αίτηση.
2. Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα.
3. Επικυρωμένο Αντίγραφο Πτυχίου/Διπλώματος.
4. Επικυρωμένο Πιστοποιητικό Αναλυτικής Βαθμολογίας (με ακριβή βαθμό πτυχίου).
5. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας.
6. Δύο Συστατικές Επιστολές, εκ των οποίων η μια τουλάχιστον να προέρχεται από καθηγητή ο οποίος έχει διδάξει τον υποψήφιο.
7. Αποδεικτικό Ξένης Γλώσσας επιπέδου Lower και άνω ή αποδεικτικό λήψης πτυχίου από Ξένο Πανεπιστήμιο.
8. Επιστημονικές Δημοσιεύσεις, Διακρίσεις (εάν υπάρχουν).
9. Αποδεικτικά Επαγγελματικής Εμπειρίας (εάν υπάρχουν).

Ο υποψήφιος μπορεί να καταθέσει κάθε άλλο στοιχείο που σύμφωνα με την γνώμη του θα συνέβαλε ώστε η Επιτροπή Αξιολόγησης να σχηματίσει πληρέστερη άποψη. Σε περίπτωση που οι τίτλοι σπουδών έχουν χορηγηθεί από ΑΕΙ του εξωτερικού, θα πρέπει να υποβληθούν και σχετικές βεβαιώσεις ισοτιμίας από το ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ). Τέλος, μετά την αξιολόγηση των υποψηφίων, αν επιλεγεί δημόσιος υπάλληλος για την παρακολούθηση του ΠΜΣ, απαιτείται και απόφαση χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας από την υπηρεσία του για την απόκτηση του Μ.Δ.Ε.

Οι παραπάνω αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από τη Γραμματεία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Γεωργία και Περιβάλλον» του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη, Λόφος Πανεπιστημίου, Τ.Κ. 81100, υπόψη κ. Λουτραγώτη Γιώργου.

Πληροφορίες τηλ.: 22510-36212, fax: 22510-36263, http://www.aegean.gr/environment/agroenv, e-mail: mscagroenv@env.aegean.gr.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved