ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
ΜΒΑ από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (17/5/06)
 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ*


 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (M.B.A.)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2006-2007

Αρ. Πρ.: 971
Χίος 04.05.2006

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου οργανώνει και λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2001-2002, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, το οποίο απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A.). Για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος σε μία από τις τρεις (3) εξειδικεύσεις που παρέχονται από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Διοίκηση Επιχειρησιακών Λειτουργιών-Παραγωγής, Λογιστική – Ελεγκτική, Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων), είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση και η επιτυχής εξέταση σε δώδεκα (12) υποχρεωτικά μαθήματα στο πρώτο και δεύτερο εξάμηνο, ενώ στο τρίτο πραγματοποιείται η εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας.

Το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007 θα εισαχθούν στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A.), τριανταπέντε έως σαράντα (35-40) μεταπτυχιακοί φοιτητές. Οι υποψήφιοι καλούνται να δηλώσουν στην αίτηση εγγραφής τους μία (1) από τις ανωτέρω τρεις εξειδικεύσεις. Στο Π.Μ.Σ. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Οικονομικών, Kοινωνικών, Διοικητικών, Πολυτεχνικών και Θετικών Επιστημών ΑΕΙ καθώς και Ανωτάτων Στρατιωτικών Σχολών της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Οι κάτοχοι τίτλου ΑΕΙ της αλλοδαπής οφείλουν να προσκομίσουν την αναγνώριση ισοτιμίας του τίτλου σπουδών τους από το ΔΙΚΑΤΣΑ. Στο Π.Μ.Σ. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων γίνονται επίσης δεκτοί πτυχιούχοι Α.Τ.Ε.Ι. με την προϋπόθεση ότι πριν από την αξιολόγηση της αίτησής τους, θα έχουν εξετασθεί επιτυχώς σε τέσσερα (4) μαθήματα του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων. Διευκρινίζεται ότι η επιτυχής εξέταση στα προπτυχιακά μαθήματα δεν σημαίνει εισαγωγή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, αλλά προϋπόθεση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν εμπρόθεσμα οι υποψήφιοι για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (M. B. A.) είναι:

1. Έντυπη Αίτηση (που παρέχεται από την Γραμματεία του Π.Μ.Σ. ή την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη διεύθυνση: http://www.aegean.gr

2. Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα

3. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου/διπλώματος

4. Επικυρωμένο πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας (με ακριβή Μ.Ο.)

5. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας

6. Τέσσερις (4) φωτογραφίες

7. Δύο συστατικές επιστολές

8. Αποδεικτικό Αγγλικής Γλώσσας: Proficiency-Cambridge ή Michigan που να έχει αποκτηθεί την τελευταία δεκαετία από την ημερομηνία λήξης υποβολής των δικαιολογητικών ή TOEFL (213 και πάνω στο computer-based testing) ή IELTS (6 και πάνω), τα αποτελέσματα των οποίων κατοχυρώνονται για τέσσερα έτη. Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται οι κάτοχοι προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Αγγλόφωνου Πανεπιστημίου ή πτυχίου Αγγλικής Φιλολογίας. (Όσοι από τους υποψηφίους δεν έχουν τα προαναφερθέντα αποδεικτικά γνώσης της Αγγλικής γλώσσας θα εξετασθούν γραπτώς)

9. Επιστημονικές δημοσιεύσεις, διακρίσεις (εάν υπάρχουν)

10. Αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας (εάν υπάρχουν)

11. Αναλυτική έκθεση για τα επιστημονικά και επαγγελματικά ενδιαφέροντά τους και τους λόγους για τους οποίους ενδιαφέρονται για Μεταπτυχιακές Σπουδές.

Για την παρακολούθηση του Π.Μ.Σ. προβλέπεται η καταβολή διδάκτρων, ύψους 1.500 € για κάθε εξάμηνο, τα οποία θα καταβάλλονται εφάπαξ πριν από την έναρξη του αντίστοιχου εξαμήνου. Επίσης, παρέχεται ένας αριθμός υποτροφιών στους μεταπτυχιακούς φοιτητές με την υψηλότερη επίδοση στα μαθήματα.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα γίνονται δεκτές από την Γραμματεία του Π.Μ.Σ. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Μιχάλων 8, Τ.Κ. 82 100, Χίος υπόψη κας Βασιλείου Β. (τηλ. επικοινωνίας 2271035122,από 11.00-14.00 fax: 2271035129, e-mail: vvas@aegean.gr), το αργότερο μέχρι 30 Ιουνίου 2006 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε το έντυπο της αίτησης.

* Κείμενο και έντυπο της αίτησης στάλθηκαν προς δημοσίευση από το Πανεπιστήμιο, γι' αυτό και η Proslipsis τα παραθέτει αυτούσια.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Το έντυπο της αίτησης

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved