ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Μεταπτυχιακό: Βιώσιμη Ανάπτυξη

 

Αθήνα 5.4.2013, 12:55

Προκήρυξη για την εισαγωγή 30 Μεταπτυχιακών Φοιτητών στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Βιώσιμη Ανάπτυξη» εξέδωσε το Τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

 Στο πρόγραμμα θα λειτουργήσουν οι ακόλουθες τρεις  κατευθύνσεις: α)Τοπική Ανάπτυξη, β) Διαχείριση Περιβάλλοντος και γ) Αγωγή του Καταναλωτή.

Δεκτοί γίνονται πτυχιούχοι του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας, άλλων τμημάτων Πανεπιστημίων των οποίων το γνωστικό αντικείμενο σχετίζεται με τις τρεις κατευθύνσεις του Προγράμματος ή άλλων συναφών τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αντιστοίχων τμημάτων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και συναφών τμημάτων ΤΕΙ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 παρ. 12 του Ν. 2916/2001.

Η χρονική διάρκεια για την απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης
ορίζεται σε τέσσερα διδακτικά εξάμηνα. Η παρακολούθηση των μαθημάτων του ΠΜΣ είναι υποχρεωτική. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν επαρκώς τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά).

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν στη Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών αιτήσεις υποψηφιότητας (σε ειδικό έντυπο ηλεκτρονικά και έντυπα), καθώς και τα εξής δικαιολογητικά μέχρι την 31/05/2013:
1. Αντίγραφο Πτυχίου (επικυρωμένο αντίγραφο).
2. Αναγνώριση του ΔΟΑΤΑΠ για τίτλους σπουδών που έχουν αποκτηθεί στην αλλοδαπή.
3. Επικυρωμένο αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας στα προπτυχιακά μαθήματα.
4. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.
5. Αντίγραφο πτυχιακής μελέτης (εφόσον έχει πραγματοποιηθεί).
6. Τρία αντίτυπα επιστημονικών δημοσιεύσεων, εάν υπάρχουν.
7. Αποδεικτικά στοιχεία για τη γνώση των ξένων γλωσσών.
8. Δύο συστατικές επιστολές.
9. Κάθε συμπληρωματικό στοιχείο χρήσιμο για την αξιολόγηση του υποψηφίου.

Στη διαμόρφωση της τελικής βαθμολογίας, για την επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών,
συμβάλλουν:
(α) Ο βαθμός του πτυχίου, που καλύπτει το 35% του γενικού βαθμού κατάταξης των υποψηφίων.
(β) Η επίδοση σε τρία προπτυχιακά μαθήματα, σχετικά με την ειδίκευση των υποψηφίων μεταπτυχιακών φοιτητών, που καλύπτει το 45% του γενικού βαθμού κατάταξης των υποψηφίων. Τα μαθήματα αυτά, ανά κατεύθυνση, είναι τα εξής:
* Τοπική Ανάπτυξη και Αγωγή Καταναλωτή
- Μικροοικονομική
- Μακροοικονομική
- Στατιστική
* Διαχείριση Περιβάλλοντος
- Φυσικοί Πόροι και Περιβαλλοντικά Προβλήματα
- Διαχείριση Περιβάλλοντος
- Περιβαλλοντική Βιολογία.
Σημειώνεται ότι οι απόφοιτοι άλλων Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ που τυχόν δεν έχουν καλύψει την ύλη κάποιων από τα παραπάνω μαθήματα, έχουν την υποχρέωση να διαγωνιστούν γραπτά. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορηθούν την ύλη των παραπάνω μαθημάτων από τη Γραμματεία του ΠΜΣ Βιώσιμη Ανάπτυξη. Βάση επιτυχίας λογίζεται ο βαθμός πέντε για κάθε εξεταζόμενο μάθημα.
(γ) Επαρκής γνώση μιάς τουλάχιστον ξένης γλώσσας (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά), όπως πιστοποιείται από επίσημους τίτλους σπουδών. Οι υποψήφιοι που δεν έχουν γλωσσική επάρκεια καλούνται σε προφορική ή γραπτή δοκιμασία σε μία ξένη γλώσσα, σε θέμα σχετικό με το γνωστικό αντικείμενο του μεταπτυχιακού προγράμματος.
(δ) Το 20% της αξιολόγησης των υποψηφίων, από τριμελή επιτροπή μελών ΔΕΠ, βασίζεται στα ακόλουθα, με βάση επιτυχίας, για το κάθε ένα, το πέντε (5):
- Στο αποτέλεσμα γραπτής δοκιμασίας επί γενικού θέματος σχετικού με το γνωστικό αντικείμενο των σπουδών.
- Στο αποτέλεσμα της συνέντευξης.
- Στη μεταπτυχιακή εμπειρία στο αντικείμενο των σπουδών (επιστημονικό έργο, απασχόληση, ερευνητικό έργο, σχετικές σπουδές).
- Στην αξιολόγηση συστατικών επιστολών αρμοδίων προσώπων. Οι συστατικές επιστολές, ανάλογα με το περιεχόμενό τους, βαθμολογούνται με μηδέν (0), πέντε (5) ή δέκα (10).
- Αντικείμενο και βαθμός της πτυχιακής μελέτης (εάν υπάρχει).

Οι εξετάσεις στα προαναφερθέντα τρία μαθήματα, καθώς και στην ξένη γλώσσα, διενεργούνται κατά το πρώτο δεκαήμερο του μηνός Ιουλίου.

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης και η τελική κατάταξη των υποψηφίων θα ανακοινωθούν μέχρι τις 12 Ιουλίου 2013. Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν μέχρι τη 19η Ιουλίου 2013.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία του ΠΜΣ «Βιώσιμη Ανάπτυξη», τηλ. 2109549263 κ. Παστραπά. Οι ώρες εξυπηρέτησης του κοινού είναι 11:00-17:00.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved