ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Μεταπτυχιακό: Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση κρίσεων Υγείας

 

Αθήνα 9.4.2013, 12:43

H Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών προκηρύσσει θέσεις φοιτητών στον νέο κύκλο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση κρίσεων Υγείας» (ΦΕΚ 1787 /08-12-2006) ακαδημαϊκού έτους 2013 - 2014.

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας δύο ετών (2013-2015) και οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Σπουδών (ΜΔΕ- Μaster’s degree).

Σκοπός του ΠΜΣ είναι να προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε γιατρούς και άλλους επιστήμονες που ενδιαφέρονται για ειδικές σπουδές στα αντικείμενα της Επείγουσας Ιατρικής και Ιατρικής Καταστροφών, της Τροπικής και Ταξιδιωτικής  Ιατρικής, της Επιδημιολογικής Επαγρύπνησης και Επιτήρησης ταξιδιωτών και μετακινούμενων πληθυσμών, καθώς και της Υγειονομικής Προστασίας Ευπαθών Πληθυσμών.

Αιτήσεις εγγραφής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν:
1. Πτυχιούχοι σχολών ιατρικής της ημεδαπής η αντιστοίχων τμημάτων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής.
2. Τελειόφοιτοι σχολών ιατρικής οι οποίοι με το πέρας της εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου θα έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τις σπουδές τους και θα έχουν προσκομίσει σχετική βεβαίωση έως τις 30 Οκτωβρίου του  ιδίου έτους.
3. Πτυχιούχοι άλλων τμημάτων ΑΕΙ με συναφές γνωστικό αντικείμενο (Νοσηλευτική, Φαρμακολογία, Βιολογία κλπ) ή Σχολών Φιλοσοφίας, Νομικής, Διοίκησης, Οικονομικών, Ευρωπαϊκών Σπουδών κλπ. της ημεδαπής ή αντίστοιχων τμημάτων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένα ειδικό ενδιαφέρον, προϋπηρεσία ή εμπειρία σε τομείς σχετικούς με το γνωστικό αντικείμενο του ΠΜΣ.
4. Πτυχιούχοι ΤΕΙ με συναφές γνωστικό αντικείμενο οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένα ειδικό ενδιαφέρον, προϋπηρεσία ή εμπειρία σε τομείς σχετικούς με το γνωστικό αντικείμενο του ΠΜΣ.

Οι σπουδές στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα συνεπάγονται την καταβολή διδάκτρων, το συνολικό ύψος των οποίων για την διετία 2013 - 2015 των διδάκτρων καθορίστηκε σε ευρώ 4.000 (τέσσερις χιλιάδες), που θα καταβληθούν σε δύο ισόποσες δόσεις κατά την διάρκεια των σπουδών.

Η διδασκαλία περιλαμβάνει:
- Θεωρητικά μαθήματα κάθε Τρίτη και Πέμπτη 4-8μμ στις αίθουσες του Ινστιτούτου Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.
- Πρακτικές ασκήσεις  και εντατικά σεμινάρια (advanced courses σε κέντρα της Ελλάδας και -ενδεχομένως- του εξωτερικού).

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση κατ’ αρχήν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://crisis.med.uoa.gr, και εν συνεχεία ενυπόγραφη γραπτή ή με συστημένη επιστολή συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στην διεύθυνση  «Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας, Δήλου 1 και Μ. Ασίας, Γουδί ΤΚ 11527, Υπόψιν κκ Έλενα Θεμελή, Μαρία Επισκόπου, Δευτέρα ως Παρασκευή 10:00 - 14:00

Η έναρξη υποβολής των αιτήσεων ορίσθηκε για την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013 και η λήξη για την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 (για κατάθεση με ταχυδρομείο λαμβάνεται υπ όψη η σφραγίδα ταχυδρομείου).

Απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:
1. Αίτηση σε ειδικό έντυπο που χορηγείται από την Γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών η την σχετική ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού (http//crisis.med.uoa.gr)
2. Επιστολή στην οποία αναφέρονται οι λόγοι που ωθούν τον ενδιαφερόμενο στην παρακολούθηση του συγκεκριμένου ΠΜΣ.
3. Σύντομο βιογραφικό Σημείωμα με δύο φωτογραφίες.
4. Αντίγραφο πτυχίου.
5. Αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας.
6. Δύο τουλάχιστον Συστατικές Επιστολές.
7. Πιστοποίηση γνώσης Αγγλικής γλώσσας.
8. Πιστοποίηση γνώσης Η/Υ ( ΕCDL ή αντίστοιχο προπτυχιακό μάθημα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών).
9. Άλλα σχετικά πιστοποιητικά, δημοσιεύσεις κλπ.

Για την πιστοποίηση του ενδιαφέροντός τους, των γνώσεών τους σε ξένη γλώσσα και Η /Υ και την εν γένει ικανότητά τους να παρακολουθήσουν το ΠΜΣ, οι υποψήφιοι θα κληθούν από την Συντονιστική Επιτροπή του ΠΜΣ σε προφορική συνέντευξη.

Τα κριτήρια για την επιλογή των υποψηφίων αναφέρονται αναλυτικά στον εσωτερικό κανονισμό του Μεταπτυχιακού.

Για περισσότερες πληροφορίες και παραλαβή εντύπων αίτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
- Στην Γραμματεία Υποστήριξης του Μεταπτυχιακού: Α΄ Χειρουργική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο «Λαϊκό», Γραφείο Αναπλ. Καθηγητή Θ. Ρόζενμπεργκ, 2ος όροφός, τηλ.: 210-7456679, 210-7461451, Δευτέρα ως Παρασκευή 10.00-14.00. 
- Ε-mail:
crisismedinfo@med.uoa.gr, episkopoumaria@msn.com, elthe17@yahoo.fr
- Στην ιστοσελίδα: http//crisis.med.uoa.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved