ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Μεταπτυχιακό: Φιλοσοφία

 

Αθήνα 16.5.2013, 23:21

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προκηρύσσει 40 έως 44 θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών του πρώτου κύκλου σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2013-14.

Υποψηφιότητα μπορούν να υποβάλουν πτυχιούχοι των Τμημάτων: (i)Τμημάτων Φιλοσοφίας, Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών και Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, (ii) των υπολοίπων Τμημάτων των Φιλοσοφικών Σχολών, (iii) άλλων τμημάτων πανεπιστημίων της ημεδαπής, (iv) ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, εφόσον προσκομίσουν τίτλους σπουδών επισήμως αναγνωρισμένους ως ισότιμους. Γίνονται επίσης δεκτοί/ές (v) πτυχιούχοι τμημάτων ΤΕΙ, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2916/01, μετά από πρόταση της ΣΕ και απόφαση της ΓΣΕΣ.

Αίτηση μπορούν να καταθέσουν και τελειόφοιτοι/τες φοιτητές/τριες, οι οποίοι σε περίπτωση επιτυχίας τους μπορούν να εγγραφούν στο ΠΜΣ μόνο αν έχουν αποδεδειγμένα ολοκληρώσει τις σπουδές τους έως τις 20 Οκτωβρίου 2013.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
1. Αίτηση (έντυπο) υποψηφιότητας, στην οποία ο υποψήφιος θα προσδιορίζει, την κατεύθυνση στην οποία επιθυμεί να ενταχθεί (συστηματική φιλοσοφία ή ιστορία της φιλοσοφίας), τον καθηγητή - επόπτη που θα έχει την επίβλεψη των σπουδών του και της διπλωματικής εργασίας του.
2. Βιογραφικό σημείωμα στο οποίο θα αναφέρονται αναλυτικά οι σπουδές, η διδακτική εμπειρία και η επιστημονική δραστηριότητα του υποψηφίου.
3. Αντίγραφο πτυχίου ή πτυχίων (επικυρωμένα).
4. Διπλώματα ξένων γλωσσών (επικυρωμένα).
5. Αναλυτική βαθμολογία πτυχίου ή πτυχίων (επικυρωμένη).
6. Τυχόν δημοσιεύματα.

Η αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κατατίθενται στη Γραμματεία του Τομέα Φιλοσοφίας (παλαιό κτήριο Φιλοσοφικής, γρ. 215) από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου 2013. Η αξιολόγηση των υποψηφίων γίνεται με συνεκτίμηση των ακόλουθων κριτηρίων:
1) Γενικός βαθμός πτυχίου (20%).
2) Μέσος όρος της βαθμολογίας σε φιλοσοφικά προπτυχιακά μαθήματα: προσμετρώνται οι βαθμοί μαθημάτων φιλοσοφίας, εφόσον υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ εάν υπάρχουν περισσότερα φιλοσοφικά μαθήματα, προσμετρώνται εκείνα με τις οκτώ καλύτερες βαθμολογίες (10%).
3) Προφορική συνέντευξη, με συνεκτίμηση του ακαδημαϊκού και ερευνητικού προφίλ του/της υποψηφίου/ας (10%).
4) Γραπτή εξέταση σε ύλη που ορίζεται από τους διδάσκοντες-μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και σε ξενόγλωσσο φιλοσοφικό κείμενο (60%), ώστε να τεκμαίρεται η γνώση τουλάχιστον μίας ευρωπαϊκής ξένης γλώσσας.

Οι γραπτές εξετάσεις θα διεξαχθούν ξεχωριστά ανά κατεύθυνση το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου 2013 σε τόπο και χρόνο, ο οποίος θα οριστεί τουλάχιστον είκοσι ημέρες πριν. Η επιλογή των επιτυχόντων ανά κατεύθυνση γίνεται από δύο ξεχωριστές αντίστοιχες επιτροπές που θα συγκροτήσει η ΓΣΕΣ, η οποία και επικυρώνει τον πίνακα επιτυχόντων. Οι επιτυχόντες θα κληθούν για εγγραφή στη Γραμματεία του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής έως το τέλος Οκτωβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες: 2310-997319, http://sofos.edlit.auth.gr (Ανακοινώσεις Τομέα Φιλοσοφίας).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved