ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Μεταπτυχιακό: Εικαστικές Τέχνες

 

Αθήνα 16.5.2013, 23:46

Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής για φοίτηση στο Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών για το ακαδημαϊκό έτος 2013 – 2014.

Αντικείμενο του Προγράμματος είναι η εξειδίκευση και εμβάθυνση ζητημάτων τέχνης καθώς και η ενίσχυση της σύγχρονης καλλιτεχνικής έρευνας στην περιοχή των ‘‘Εικαστικών Τεχνών’’.

Δεκτοί γίνονται πτυχιούχοι απόφοιτοι Πανεπιστημιακών Τμημάτων Καλών Τεχνών, Εικαστικών Σπουδών, Οπτικοακουστικών Τεχνών, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Αρχιτεκτονικής της ημεδαπής καθώς και κάτοχοι σχετικού τίτλου αντίστοιχων
τμημάτων των ΤΕΙ, σύμφωνα με την παρ. 12γ του άρθρου 5 του ν. 2916/2001 (ΦΕΚ 114 Α΄) καθώς και κάτοχοι σχετικών τίτλων
αναγνωρισμένων, ομοταγών, αντίστοιχων Τμημάτων Πανεπιστημίων της αλλοδαπής.

Κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφίων αποτελούν:
1. Πέντε πρόσφατα έργα
2. Βαθμός πτυχίου
3. Φάκελος 20 έως 30 εκτυπωμένων φωτογραφιών του έργου
4. Γραπτό θεωρητικής υποστήριξης του έργου (έως 2 σελίδες)
5. Γνώση Ξένης γλώσσας
6. Συνέντευξη

Η αξιολόγηση των υποψηφίων γίνεται με συνεκτίμηση των ανωτέρω στοιχείων σε δύο στάδια από την Επιτροπή Επιλογής και Αξιολόγησης, η οποία ορίζεται από τη Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης, και η οποία κρίνει, καθορίζει και εισηγείται στη Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης τη σειρά προτεραιότητας των υποψηφίων στον πίνακα επιτυχίας.

Μετά το πέρας της διαδικασίας αξιολόγησης καταρτίζεται πίνακας επιτυχόντων ο οποίος θα αναρτηθεί στους πίνακες ανακοινώσεων της Σχολής και θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της Σχολής και δίδεται προθεσμία δύο εβδομάδων στους επιτυχόντες να εγγραφούν.

Η χρονική διάρκεια του κύκλου σπουδών του Μεταπτυχιακού είναι τέσσερα εξάμηνα. Τα μαθήματα αρχίζουν τoν Οκτώβριο του 2013 και διεξάγονται στην Ελληνική γλώσσα. Η παρακολούθηση των μαθημάτων, των εργαστηρίων και των διαλέξεων θα είναι αυστηρώς υποχρεωτική. Δεν απαιτείται καταβολή διδάκτρων για την παρακολούθηση του εν λόγω κύκλου σπουδών. Ο αριθμός εισακτέων ορίζεται σε δώδεκα κατ’ ανώτατο όριο, κατ’ έτος.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση στη Γραμματεία ΠΜΣ της ΑΣΚΤ (Πατησίων 42) από 20 Μαΐου 2013 έως και 5 Ιουλίου 2013, μόνο και ώρες 11:00 – 13:00, συνοδευόμενη από τα εξής δικαιολογητικά:
- Αίτηση, η οποία διατίθεται τόσο από τη Σχολή όσο και από την ιστοσελίδα της Σχολής (
www.met.asfa.gr), (με 3 φωτογραφίες
ταυτότητας)
- Φάκελο παρουσίασης καλλιτεχνικού έργου – εργασιών που να περιλαμβάνει από 20 έως 30 εκτυπωμένες φωτογραφίες του έργου (για το πρώτο στάδιο της διαδικασίας αξιολόγησης).
- Γραπτό θεωρητικής υποστήριξης του συνολικού έργου τους (έως 2 σελίδες).
- Αντίγραφο πτυχίου επικυρωμένο (Για σχολές της αλλοδαπής αναγνώριση τίτλου σπουδών από τον ΔΟΑΤΑΠ)
- Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.
- Βιογραφικό σημείωμα που θα περιλαμβάνει στοιχεία για τις σπουδές, την καλλιτεχνική, ερευνητική ή επαγγελματική δραστηριότητα και πιθανές άλλες εργασίες του υποψηφίου.
- Πιστοποιητικά - Βεβαιώσεις σπουδών που να τεκμηριώνουν τη γνώση σε ικανοποιητικό βαθμό ξένης γλώσσας (κατά προτεραιότητα αγγλικής).Για αλλοδαπούς φοιτητές απαιτείται η πιστοποιημένη γνώση της Ελληνικής γλώσσας.

Κατά το πρώτο στάδιο επιλογής η Επιτροπή Αξιολόγησης εισακτέων στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών συνεκτιμά και συνυπολογίζει τα προσόντα και την ιδιαιτερότητα του έργου κάθε υποψηφίου βάσει των ανωτέρω υποβληθέντων δικαιολογητικών.

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν για το δεύτερο στάδιο αξιολόγησης θα κληθούν σε συνέντευξη σε ημέρα και ώρα που θα τους ανακοινωθεί.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι που θα κληθούν σε συνέντευξη θα πρέπει την ημέρα και ώρα της συνέντευξης να προσκομίσουν πέντε  πρόσφατα έργα τους.

Σχετικές πληροφορίες παρέχονται από τη Γραμματεία Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών: Πατησίων 42, Αθήνα (ΤΚ 10682),
κ. Κλαμαριά Αρχοντούλα (τηλ.: 210-3897105,e-mail:
aklamaria@asfa.gr), καθώς και στην ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού: www.met.asfa.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved